Monday, March 16, 2015

Pori besar di wajah nampak tua dari usia






Assalamualaikum & Salam sejahtera 



Kebanyakan wanita mengalami masalah pori besar terutama di sekitar hidung dan pipi berdekatan hidung. Memang buruk dan wajah akan kelihatan berumur dari usia...tambah lagi kalau di sapu foundation lagi lah bertambah hodoh sebab segala alas bedak mau pun foundation tak akan dapat menutupi pori besar di wajah. 

Memang sukar nak hilang kan atau kecil kan pori dalam sekelip mata. Tetapi boleh di atasi jika di apply segala tips dan di susuli dengan penjagaan wajah yang betul.

Mari saya kongsikan tips yang pernah saya guna pakai sebelum ini. 

1.  Kerap kan mencuci wajah kerana wajah yang berpori besar cenderung akan berminyak dan kelihatan kusam dan menampakkan pori kelihatan lebih besar.

2. Bermasker seminggu 2 hingga 3 kali dengan masker yang bersesuaian.

3. Berscrub untuk buang segala kotoran dan blackhead yg terperangkap di bawah kulit yang boleh memburuk kan lagi keaadaan.

4. Selepas mencuci wajah boleh guna kan ais batu sebagai toner semulajadi untuk kecil kan pori. (Berkesan tapi ambik masa sikit ya...)


Selain itu penjagaan dalaman juga perlu jugak tau! Jangan abai kan makanan kulit seperti vitamin dan suplimen kulit. Suplimen untuk kulit yang bersesuaian dapat membantu kecil kan pori besar.

Pengalaman saya mengambil suplimen secara konsisten sangat membantu baik pulih wajah yang berpori besar. Apa yg saya amal kan adalah ESP, Vitamin C dan Vitamin E.

ESP selain bancuhan minum, saya amal kan bermasker setiap hari dengan campuran ESP + Vitamin E. Setelah setiap hari konsisten minum ESP, vitamin c dan vitamin e serta bermasker saya dapat rasa kan perubahan pori makin mengecil tapi tidak lah saya kata kan hilang terus masalah tu kerana tidak ada produk yang di ambil akan terus dapat kesan yang pantas...betul tak. Slowly but surely...Insha Allah.

Berminat untuk dapat kan khidmat nasihat penggunaan produk shaklee boleh terus hubungi saya pengedar shaklee yang sah, saya akan consult anda sepanjang pengambilan produk.




Jom dapat kan produk dari saya  Pengedar Shaklee berhampiran anda berserta dengan Konsultasi percuma selepas pembelian.

Fiza sid 1052213
Pengedar Shaklee Kulim
☎Whatsapp 0195021698
☎sms/call 0134821698
Facebook FIRDZALUV FAREEDA
Page  PAKAR CANTIK DAN KURUS



1 comments:

Related Posts with Thumbnails
 
Designed by Whitey Mommy