Wednesday, December 24, 2014

Kepentingan Kolagen untuk nak CANTIK! | Shaklee Collagen Powder





Assalamualaikum 
Salam sejahtera 


Terima kasih sebab awak awak singgah blog saya. Jom baca sampai habis jika awak seorang yang mementingkan kecantikan dan kesihatan dalaman. Saya nak dedah kan tentang kebaikan COLLAGEN SHAKLEE!




APAKAH MAKSUD KOLAGEN?

Kolagen adalah tisu penyambung yang membantu dalam mengekalkan kekuatan dan keanjalan kulit, rambut, kuku, ligamen, otot,tulang, sendi, tendon, mata, gusi dan saluran darah. Lebih kurang 72% daripada kulit adalah kolagen dan 80% tulang adalah kolagen. Kornia mata kita pun sebenarnya adalah kolagen.


 FUNGSI KOLAGEN 

Kolagen bertindak melindungi organ kita seperti hati, perut, jantung, paruparu,saluran dara, sel otak dan organ dalaman lain. Kalau untuk organ luaran, kolagen membantu dalam kecantikan dan kesihatan. Kulit jadi licin
dan berseri, tiada jerawat atau jeragat, jadi awet muda, jadi ejen anti penuaan dan paling best, boleh bantu mencegah penyakit.


JOM SAYA KENALKAN ANDA PADA COLLAGEN SHAKLEE 




Shaklee Collagen Powder ni adalah semulajadi dan dari sumber kolagen yang terbik. Shaklee Collagen Powder mengandungi 4,000mg proprietari Red Snapper Scale (RSS) kolagen iaitu kolagen yang sangat berkualiti tinggi, tulen, lasak dan elastik yang diestrak daripasa sisik ikan Snapper. Ikan Snapper ni kalau orang Malaysia panggil ikan merah.

Selain dari kolagen ikan Red Snapper ada beberapa bahan utama lain yang dimasukkan kedalam Shaklee Collagen Powder ni iaitu ekstrak biji benih camellia Japonica, ade ekstrak Pfaffia, ekstrak kerang kerangan,lactobacillius acidophilus, vitamin C dan vitamin B. Semua bahan-bahan ni digabungkan untuk meningkatkan kadar keberkesanan RSS tadi.


PERBEZAAN SHAKLEE COLLAGEN POWDER DENGAN COLLAGEN LAIN

Shaklee Collagen Powder ni dibuat daripada kolagen bermolekul sangat ringan lebih kurang 1,00 Dalton. Kadar asid amino yang sangat tinggi. Dalam 3000. Kalau jisim molekul biasa, lebih dari 300,000 Dalton dan kadar asid aminonya 20-50 . 

Shaklee Collagen Powder mempunyai jisim molekul yg sangat rendah maka ianya mudah diserap oleh badan dan usus kita. Bila senang diserap maka ia dapat membantu tingkatkan sintesis kolagen pada lapisan dermis kulit kita ni dengan berkesan.

Shaklee Collagen Powder ni juga mempunyai sel kepaduan yang sangat tinggi dan mempunyai kapasiti untuk mengekalkan kelembapan kulit kita. 1 gram asid hialuronik boleh menahan air sebanyak 6 liter.

Ramuan Shaklee Collagen Powder ni tiada pengawet atau bahan tiruan.
Semuanya dijamin 100% semulajadi. 



KEBAIKAN SHAKLEE COLLAGEN POWDER?

Mengembalikan keanjalan kulit
Meningkatan kelembapan kulit
Mengelakkan kulit kering
Mencerah dan mengurangkan pigmentasi dan jeragat di wajah
Menegangkan payudara dan punggung
Anti-penuaan
Mengurangkan kedutan
Mengecilkan lubang pori-pori di wajah
Mengurangkan ‘eye bag’
Meningkatan kecergasan tubuh badan
Memberikan kesuburan rambut


Ujian klinikal ke atas Shaklee Collagen Powder membuktikan 71% pengguna mempunyai tesktur kulit yang lebih gebu selepas mengggunakannya selama 8 minggu berturut-turut :

69% peningkatan terhadap kelembapan kulit
75% peningkatan terhadap kelicinan kulit
90% peningkatan terhadap keserian wajah dan kulit
80% pengurangan kedutan diwajah.

(Petikan dari sumber google)

Jadi apa tunggu lagi dapat kan Collagen Shaklee sekarang untuk simpanan stok untuk setahun sebab di jangka tiada stok untuk setahun akan datang. Yang pasti nya sangat berbaloi BELI 3 KOTAK DAPAT FREE 1 KOTAK!  Best kann....untung dan jimat baanyakk....

Nak beli??
Jom beli dengan saya harga pasti termurahh....


Fiza sid 1052213
Pengedar Shaklee Kulim
☎Whatsapp 0195021698
☎sms/call 0134821698
Facebook FIRDZALUV FAREEDA
Page  PAKAR CANTIK DAN KURUS



Saturday, December 13, 2014

Saya Pengedar SHAKLEE Kulim - COD Kulim - Seberang Jaya - Butterworth






Assalamualaikum
Salam sejahtera



SHAKLEE...SHAKLEE!!
Saya PENGEDAR SHAKLEE yang di cari. Servis tip top di janji kan...


Kenapa mesti berurusan dengan saya?
Saya akan berikan servis paling BEST pada awak...


---> COD PERCUMA / 24 HOURS terus sampai depan rumah awak atau awak boleh walk in ke home store saya

---> READY set vitamin pilihan awak tersedia utk setiap masalah kesihatan dan kecantikan.

---> KONSULTASI di beri kan pada awak sebaik pembelian dan selepas pembelian

---> HARGA TERBAIK saya janji kan...awak boleh jimat!


Kalau awak berada di area Kulim, Bukit Mertajam, Seberang Jaya dan Butterworth boleh hubungi saya tauu...


Fiza sid 1052213
Pengedar Shaklee Kulim
☎Whatsapp 0195021698
☎sms/call 0134821698
Facebook FIRDZALUV FAREEDA
Page  PAKAR CANTIK DAN KURUS


Wednesday, December 3, 2014

PROMO VITA C DAN VITA E | buy 6 free 1



Assalamualaikum semua
Salam sejahtera




Sempena bulan Disember dengan PROMO hebat saya nak perkenal kan set vitamin untuk KULIT CANTIK DAN GLOWING!

PROMO BELIAN 6 BOTOL AKAN DI BERIKAN PERCUMA SATU. 

VITAMIN C  BELI 6 FREE 1
VITAMIN E  BELI 6 FREE 1

Belian yang sangat berbaloi kerana promo seperti ini jarang jarang berlaku iaitu hanya setahun sekali. 

VITAMIN CANTIK UNTUK KULIT GEBU GEBAS! 



Tadaa! ini lah dia vitamin cantik untuk kulit gebu gebas, terdiri daripada kombinasi 2 vitamin cantik dan hebat untuk kulit anda kekal cantik dan gebu sehingga menambat hati suami!

Kombinasi mantap vitamin cantik adalah  Vitamin C dan Vitamin E. 



Jom sama sama CANTIK! 
Jangan tua sebelum waktunya okey...


Mari saya terang kan satu persatu khasiat dan apa yang buat vitamin ini dapat bantu kulit anda jadi muda!



1. Vitamin C Shaklee

Kesihatan :

Memerangi Kanser – Ia adalah satu-satunya anti-oksidan yang berkuasa, mampu meningkatkan interferon semulajadi tubuh dan meransang pengeluaran T-cells unutk melawan sel- sel kanser dan membuang kimia berbahaya dari tubuh kita dengan berkesan. Ia juga mampu menghapuskan radikal bebas sebelum ia menyerang sel-sel kita.

Mengekalkan Kolestrol Sihat – Ianya mampu mengurangkan kolestrol dan tekanan darah, mengekalkan kapilari darah yang sihat, meghindari arteriosclerosis, thrombus, menghalang pendarahan dalaman, hidung berdarah, pendarahan serebral dan skurvi.

Kecantikan :

Membentuk Kolagen – Meransang pembentukan kolagen. Kolagen adalah sebatian asas otot, tisu, gusi, rangka dan tulang rawan. Oleh itu, ianya mampu mempertingkatkan kedut dan menghalang otot menjadi lembik.

Mencantikkan Kulit – Ambil vitamin C setiap hari untuk kulit yang lebih cerah, melambatkan penuaan, dan menyekat pembentukan pigmen. Pigmen adalah penyebab utaman kejadian jeragat.



2. Vitamin E Shaklee 

Kesihatan :

Melindungi Jantung – Pengambilan harian 800IU vitamin E untuk jantung yang sihat melindungi sel darah merah untuk mengelakkan pengasidan lipid meningkatakn kolesterol HDL mengurangkan tekanan darah menghalang platelet darah melekat ke dinding arteri 
menghalang anemia hemolitik 
penyakit jantung dll.

Anti-Oksidan Yang Kuat – Pengambilan lebih dari 1,200UI sehari untuk anti-oksidan yang kuat dan berkesan untuk melawan kanser, mengukuhkan sistem imun, menghalang atau melambatkan pertumbuhan tumer, mengurangkan kerosakan akibat radikal bebas. Ianya juga memperbaiki maslah oksidasi – katarak dan masalah penglihatan.


Kecantikan :

Anti-Penuaan – 1 kapsul vitamin E sehari membantu melambatkan penuaan, mengurangkan kedut, garis halus, parut, akne dan bintik penuaan. Ianya mampu memulihkan tekstur kulit dan ton muka, dada dan otot peha.

Membaiki Parut – Membaiki bengkak dan ulser kulit. Boleh di sapu kan terus pada kulit untuk mengurangkan kesan parut hitam.



Jadi tunggu apa lagi dapatkan set anda sekarang kerana harga mampu milik sedang menanti anda. Pembelian dengan saya insyaallah akan di beri kan khidmat nasihat secara berterusan bila bila masa yang di perlukan.

Berminat untuk dapatkan khidmat nasihat secara percuma atau pembelian boleh hubungi saya pengedar shaklee yang sah.



Fiza sid 1052213
Pengedar Shaklee Kulim
☎Whatsapp 0195021698
☎sms/call 0134821698
Facebook FIRDZALUV FAREEDA
Page  PAKAR CANTIK DAN KURUS



JIKA BERMINAT NAK TAMBAH INCOME BOLEH HUBUNGI SAYA UNTUK SAYA AJAR CARA BUAT BISNES SHAKLEE.  BIMBINGAN DAN KELAS HANYA MELALUI ONLINE SAHAJA.






Monday, December 1, 2014

Vitamin Kulit untuk kulit cantik gebu gebas! | SET KULIT SHAKLEE





Assalamualaikum semua
Salam sejahtera





Wanita mana yang tak mahu diri cantik. Wanita mana yang tidak suka diri di puji sang suami atau sang kekasih akan kecantikan yang di miliki. 

Sanggup kah di biar kan wajah berjerawat kasar dan menggerutu kan. Tak semua wanita bertuah memiliki seraut wajah yang cantik dan mulus halus kulit nya.  Kalau yang sedia cantik pun akan hilang seri dan cantik nya kalau tak di jaga sedari awal kerana anjakan usia, inikan pulak yang sedari awal menghadapi masalah kulit wajah yang buruk!

Buruk boleh jadi cantik, ada penyelesaian nya. Mari saya bantu wanita luar sana. Percayakan saya boleh?  



VITAMIN CANTIK UNTUK KULIT GEBU GEBAS! 



Tadaa! ini lah dia vitamin cantik untuk kulit gebu gebas, terdiri daripada kombinasi 2 vitamin cantik dan hebat untuk kulit anda kekal cantik dan gebu sehingga menambat hati suami!

Kombinasi mantap vitamin cantik adalah  Vitamin C dan Vitamin E. 



Jom sama sama CANTIK! 
Jangan tua sebelum waktunya okey...


Mari saya terang kan satu persatu khasiat dan apa yang buat vitamin ini dapat bantu kulit anda jadi muda!



1. Vitamin C Shaklee

Kesihatan :

Memerangi Kanser – Ia adalah satu-satunya anti-oksidan yang berkuasa, mampu meningkatkan interferon semulajadi tubuh dan meransang pengeluaran T-cells unutk melawan sel- sel kanser dan membuang kimia berbahaya dari tubuh kita dengan berkesan. Ia juga mampu menghapuskan radikal bebas sebelum ia menyerang sel-sel kita.

Mengekalkan Kolestrol Sihat – Ianya mampu mengurangkan kolestrol dan tekanan darah, mengekalkan kapilari darah yang sihat, meghindari arteriosclerosis, thrombus, menghalang pendarahan dalaman, hidung berdarah, pendarahan serebral dan skurvi.

Kecantikan :

Membentuk Kolagen – Meransang pembentukan kolagen. Kolagen adalah sebatian asas otot, tisu, gusi, rangka dan tulang rawan. Oleh itu, ianya mampu mempertingkatkan kedut dan menghalang otot menjadi lembik.

Mencantikkan Kulit – Ambil vitamin C setiap hari untuk kulit yang lebih cerah, melambatkan penuaan, dan menyekat pembentukan pigmen. Pigmen adalah penyebab utaman kejadian jeragat.



2. Vitamin E Shaklee 

Kesihatan :

Melindungi Jantung – Pengambilan harian 800IU vitamin E untuk jantung yang sihat melindungi sel darah merah untuk mengelakkan pengasidan lipid meningkatakn kolesterol HDL mengurangkan tekanan darah menghalang platelet darah melekat ke dinding arteri 
menghalang anemia hemolitik 
penyakit jantung dll.

Anti-Oksidan Yang Kuat – Pengambilan lebih dari 1,200UI sehari untuk anti-oksidan yang kuat dan berkesan untuk melawan kanser, mengukuhkan sistem imun, menghalang atau melambatkan pertumbuhan tumer, mengurangkan kerosakan akibat radikal bebas. Ianya juga memperbaiki maslah oksidasi – katarak dan masalah penglihatan.


Kecantikan :

Anti-Penuaan – 1 kapsul vitamin E sehari membantu melambatkan penuaan, mengurangkan kedut, garis halus, parut, akne dan bintik penuaan. Ianya mampu memulihkan tekstur kulit dan ton muka, dada dan otot peha.

Membaiki Parut – Membaiki bengkak dan ulser kulit. Boleh di sapu kan terus pada kulit untuk mengurangkan kesan parut hitam.


ANTARA TESTIMONI PENGGUNA : 




Jadi tunggu apa lagi dapatkan set anda sekarang kerana harga mampu milik sedang menanti anda. Pembelian dengan saya insyaallah akan di beri kan khidmat nasihat secara berterusan bila bila masa yang di perlukan.

Berminat untuk dapatkan khidmat nasihat secara percuma atau pembelian boleh hubungi saya pengedar shaklee yang sah.



Fiza sid 1052213
Pengedar Shaklee Kulim
☎Whatsapp 0195021698
☎sms/call 0134821698
Facebook FIRDZALUV FAREEDA
Page  PAKAR CANTIK DAN KURUS


JIKA BERMINAT NAK TAMBAH INCOME BOLEH HUBUNGI SAYA UNTUK SAYA AJAR CARA BUAT BISNES SHAKLEE.  BIMBINGAN DAN KELAS HANYA MELALUI ONLINE SAHAJA.



Monday, November 24, 2014

Cara atasi kurang selera makan anak dan sembelit?




Assalamualaikum semua
Salam sejahtera


Anak anda ada alami masalah SEMBELIT atau KURANG SELERA MAKAN?
Mesti risau kan...mari saya bantu ya...




Cara atasi sembelit dan kurang selera makan dengan suapan sesudu MEAL SHAKES setiap hari mampu membantu kanak kanak yang ada masalah sembelit dan kurang selera makan tau...

Anak saya ternyata nampak perubahan yang ketara selepas konsisten dengan MEAL SHAKES. Betull...puas hati ibu dengan anak minum bersama secawan setiap pagi...sebagai salah satu cara nak pikat hati si anak supaya rajin minum meal shakes. Tapi sila percaya anak sendiri akan mintak meal shakes setiap hari sebab rasa vanila nya yang sangat lazat dan wangi macam makan aiskrim!  Tak hairan lah kanak kanak yang diberi meal shakes pasti suka.

Setiap hari waktu makan adalah paling menggembirakan untuk dia.
Selera makan bertambah tambah dan sembelit pun tak ada lagi. Bonus nya berat makin bertambah tapi bukan sampai tahap obesiti ya sebab meal shakes bantu mengawal berat badan kanak kanak obesiti. 



Mari saya kongsikan kebaikan Meal Shakes. 

Antara Kebaikan Meal Shake Shaklee Membekalkan 19 dengan vitamin dan mineral perlu untuk tumbesaran yang normal 

Menambah selera makan anak 

Anak tak mudah kerap jatuh sakit

Membekalkan tenaga tambahan terutama bagi anak-anak yang berpuasa 

Mengatasi masalah sembelit kanak- kanak

Sebagai cara untuk menambah berat badan anak Kaya dengan kalsium, magnesium dan vitamin dan protein untuk perkembangan tulang yang sihat 

Meal Shake Shaklee sangat mudah diberi kepada anak-anak kerana boleh dibancuh dengan susu formula kerana rasa french  vanilla dan teksturnya seperti susu tepung  

Meal Shake rendah lemak dan glisemik jadi anak anda tidak akan jadi obesiti 

Sesuai untuk anak-anak yang obesiti kerana beri rasa kenyang yang lama 

Meal shake merupakan makanan untuk otak yang bijak juga kerana mengandungi kolina, kalsium dan protein



Sangat rugi melepaskan satu satu nya vitamin yang lengkap dengan nutrien dan zat yang diperlukan sepanjang pembesaran kanak kanak.


Berminat untuk dapatkan khidmat nasihat secara percuma atau pembelian boleh hubungi saya pengedar shaklee yang sah.

Fiza sid 1052213
Pengedar Shaklee Kulim
☎Whatsapp 0195021698
☎sms/call 0134821698
Facebook FIRDZALUV FAREEDA
Page  PAKAR CANTIK DAN KURUS




Friday, November 21, 2014

Dilema KEPUTIHAN | ALFALFA




Assalamualaikum semua
Salam sejahtera
Salam Jumaat....


Masalah keputihan buat wanita rasa tak selesa dan eeiyuuu...menganggu hubungan intim suami isteri...jangan ada sedikit peluang pun untuk suami bagi alasan umtuk curang oke...

Masalah keputihan bukan lah masalah besar  atau penyakit yang tidak dapat di atasi. Tolong jangan jadi wanita yang ada sikap ini lah seadanya aku...anggap suami tak kesah?  Ohh memang ada isteri yang macam ini tau ambil mudah pada semua perkara. 

Selain penjagaan wajah dan bentuk tubuh yang cantik, penjagaan aset wanita jangan di pandang ringan.  Keputihan menjadikan hubungan intim hambar dan rasa tidak selesa pada pasangan.

Mari saya kongsikan sesuatu






Alfalfa jamu moden @ kacip fatimah moden

Apa bagus nya Alfalfa? 

Kelebihan dan Alfalfa Complex Shaklee:

Melegakan sakit-sakit sendi dan belakang
Mengurangkan masalah resdung dan eczema
Membantu hilangkan kelesuan dan tekanan
Memberi kelegaan semasa period
Membantu Merawat arthitis
Membantu Merawat athma
Mencuci usus bagi membuang toksik
Membantu membuang angin dalam badan
Membantu mencuci buah pinggang dan merawat kencing kotor
Meneutralkan asid dalam badan
Membantu masalah keputihan pada wanita
Membesar dan menegangkan payu dara
Bertindak seperti kacip fatimah kepada para isteri
Memulihkan urat selepas bersalin
Sebagai milk booster
Membantu masalah penghadaman dan pencernaan
Meningkatkan stamina lelaki
Membantu melegakan masalah sembelit

Suami isteri boleh amalkan Alfalfa ni tau....bagus ni..thumbs up!



Berminat untuk dapatkan khidmat nasihat secara percuma atau pembelian boleh hubungi saya pengedar shaklee yang sah.

Fiza sid 1052213
Pengedar Kulim
☎Whatsapp 0195021698
☎sms/call 0134821698
Facebook FIRDZALUV FAREEDA
Page  PAKAR CANTIK DAN KURUS



Monday, November 17, 2014

Rahsia awet muda dan jelita!




Assalamualaikum semua
Salam sejahtera



Sapa je la yang tak pernah ambik vitamin C ni serius rugi sebab ia salah satu cara nak kembalikan kulit yang TEGANG dan bila tegang kulit semulajadi CERAH dan BERSIH dari jerawat dan cela bekas parut jerawat. 

Vita c salah satu fungsi up kan semula KOLAGEN yg semakin berkurangan dan hilang akibat anjakan usia. 

Tak percaya amalkan baru tau lebih dari suntikan vita c tau!
Serius kulit saya dah jadi lebih anjal tak berkedut lembap dan jerawat semakin jarang naik.



Nak tau kulit kita anjal ke tak...kendur ke tak...ce tekan 1 saat di bahagian pipi dan lepaskan...buat berulang kali korang blh nampak kalau bahagian yg di tekan tu anjal atau tidak...hihii 

Kalau rasa kulit lembik dan kendur tu jgn fikir lagi jom ambik vita c secara konsisten mulai sekarang...wahh gituu..


Vitamin c ni bukan saja utk kulit cantik ja tau...
Kalau sendiri rasa nak selesema ambik 2 biji patahkan 2 insyaallah tak jadi nak selesema...

Ibu2 menyusu kalau baby selesema pun boleh....lepas ambik vita c, bf baby byk2 memang mujarab! 

Selamat mencuba 😄
Vitamin C shaklee je menjadi dan serasi utk saya buat masa ni...sure korang jugak...


~fiza pengedar shaklee
Sid 1052213
📩 0195021698 /0134821698


Friday, November 14, 2014

Pembakar semangat | cek nuffnang




Assalamualaikum semua
Salam sejahtera


Dalam tak rajin berblogging...'terpaksa' blogging demi bisnes tapi masyukkk jugak. ..baik tau en nuffnang ni kan...

Side income dari blogging walau tak banyak mana sapa nak bagi kan...?

Alhamdulillah...cek yg di tunggu dah selamat sampai. 





~ fiza pengedar shaklee
Sid 1052213
0134821698




Thursday, November 13, 2014

ubat KENCING MANIS | Vivix Shaklee




Assalamualaikum semua
Salam sejahtera


Penghidap diebetis atau kencing manis derita anda pasti ada penawar nya. Terbukti VIVIX SHAKLEE mampu menjadi penawar ajaib. Insyaallah segala penyakit dan kesembuhan datang nya dari Allah. Tak salah berusaha mencari ubat dan penawar sakit yang di tanggung.

Rata rata telah mendapat feedback yang positif daripada penderita kencing manis yang mana bacaan kencing manis berkurangan setelah mengamalkan VIVIX secara konsisten. 



Testimoni eksklusif dari salah seorang pengguna yang membeli dengan saya dan telah mendapat consult eksklusif dari saya sepanjang mengambil VIVIX.




Bacaan lanjut mengenai vivix minuman tonik ajaib dan multifungsi klik link INI

Bonus pengamal VIVIX adalah anti penuaan...haa yang nak dapat kan kulit tegang mulus bersih dari cela dan jerawat amal kan VIVIX. Selain minum boleh jugak di buat masker untuk kecut kan jerawat dan halus kan pori pori yang besar.



Jom dapat kan sebotol untuk diri sendiri dan mak ayah tersayang. 



Berminat untuk dapatkan khidmat nasihat secara percuma atau pembelian boleh hubungi saya pengedar shaklee yang sah.

Fiza sid 1052213
Pengedar Kulim
☎Whatsapp 0195021698
☎sms/call 0134821698
Facebook FIRDZALUV FAREEDA




Wednesday, November 12, 2014

Cara kurangkan ruam dan ekzema pada bayi | HERBAL BLEND






Assalamualaikum semua
Salam sejahtera


Mesti pening kan bila bayi atau anak anda alami ruam panas, ruam lampin dan ekzema. Jangan risau dengan ada nya HERBAL BLEND tak risau tak susah susah nak cari krim di farmasi yang kadang tak serasi atau tak mujarab langsung kan....




Dengan HERBAL BLEND krim ajaib dalam beberapa kali sapu dah nampak kesan 'ajaib' ruam atau ekzema insyaallah berkurang dan hilang dengan cepat.  Haa nama pun krim ajaib dan multifungsi kan. 

Ibu ibu sila dapat kan krim dengan segera ya sebab ia nya berkesan untuk gatal gatal badan, lecur dan kecut kan jerawat!

Nak?? Hubungi saya sekarang...



Berminat untuk dapatkan khidmat nasihat secara percuma atau pembelian boleh hubungi saya pengedar shaklee yang sah.


Fiza sid 1052213
Pengedar Kulim
☎Whatsapp 0195021698
☎sms/call 0134821698
Facebook FIRDZALUV FAREEDA
Page  PAKAR CANTIK DAN KURUS



Monday, November 10, 2014

Kawal kolesterol dengan OMEGAGUARD SHAKLEE






Assalamualaikum semua
Salam sejahtera



Rata2 rakyat Malaysia penggemar makanan berkolesterol tinggi...tak ada kolesterol memang tak sedap! Itu la hakikatnya...

Tau tak kolesterol punca segala masalah jantung dan segala penyakit...

Dari menternak lemak dan kolesterol jom amal kan omega penyahh semua lemak dan kolesterol dalam badan, nak makan pun tak rasa bersalah sebab omega boleh bantu dengan hanya 2 biji setiap hari dapat mengawal paras kolesterol anda. 

Anda salah seorang alami kolesterol berlebihan jom saya syor kan suplimen hebat yang terbukti selamat lagi berkesan! 

Bagi mereka yang ingin mengawal kolesterol dengan minyak ikan omega 3, saya sangat syorkan Omega Guard Shaklee. 





Antara kelebihan Omega 3 dalam Omega Guard Shaklee adalah:- 

✔Minyak Omega 3 dalam Omega Guard Shaklee diesktrak dari ikan laut dalam dan berair sejuk (sardin, mackerel, herring dan anchovies)

✔Tidak dihasilkan dari minyak hati ikan yang mengandungi toksik.

✔Omega 3 dalam Omega Guard Shaklee mengandungi 3 kali lebih tumpat dari ketumpatan minyak hati ikan.

✔Sangat berbeza daripada produk omega 3 di pasaran kerana Omega Guard Shaklee satu- satunya minyak ikan omega 3 paling tulen, lengkap dengan 7 jenis asid lemak omega 3 semulajadi termasuk EPA, DHA dan ALA.

✔1 kapsul Omega Guard Shaklee membekalkan 905mg asid lemak omega 3, EPA dan DHA.

✔Omega Guard Shaklee dihasilkan daripada kaedah ultratulen bergred farmaseutikal berteknologi terkini. Kaedah utlratulen adalah proses penyulingan proprietari 3 molekul untuk mengektrask omega 3 yang tulen dan menyingkirkan bahan berbahaya seperti plumbum, merkuri, arsenik, kadmium, dioksin, dan PCB.

OMEGAGUARD!

Jom dapat kan hari ini jugak kerana pembelian pada bulan ini adalah sangat berbaloi baloi sebab ada promo OMEGA BUY 6 FREE 1!


Berminat untuk dapatkan khidmat nasihat secara percuma atau pembelian boleh hubungi saya pengedar shaklee yang sah.

Fiza sid 1052213
Pengedar Kulim
☎Whatsapp 0195021698
☎sms/call 0134821698
Facebook FIRDZALUV FAREEDA
Page  PAKAR CANTIK DAN KURUS


Sunday, November 9, 2014

Anak kurang cerdik? | SET ANAK PINTAR SHAKLEE




Assalamualaikum semua
Salam sejahtera




Bagaimana mengatasi anak lemah iq atau kurang aktif. Ia nya sangat berkait rapat dengan cara pemakanan seharian. Pemakanan yang baik dan berkualiti semestinya membantu dalam pertumbuhan otak dan perkembangan minda.

Menurut kajian, otak kanak-kanak dari lahir  hingga 6 tahun mempunyai kemampuan yang luar biasa hebatnya:-

semasa bayi dilahirkan, mereka telah mempunyai 100 billion sel otak
otak mereka adalah 250% lebih aktif berbanding dengan otak orang dewasa.
otak mereka membentuk 1000 trillion sinaps (hubungan) menjelang usianya 3 tahun iaitu 2 kali ganda lebih banyak berbanding orang dewasa
mampu menghasilkan sinaps (hubungan) lebih pantas pada tahun pertama berbanding tahun-tahun yang lain.
Jadi alangkah ruginya jika kemampuan mereka yang memang sudah sedia ada ini dibiarkan begitu saja tidak digilap.

Bagi anak-anak sekolah yang berumur 7 tahun keatas pula, saya percaya pastinya ibu bapa sering berhadapan dengan keadaan dibawah.

✔Anak malas bangun pagi

✔Anak memilih makan/kurang selera makan/cerewet  makan

✔Asyik letih dan kurang bertenaga untuk menjalani aktiviti persekolahan harian

✔Kurang daya tumpuan/ susah nak fokus

✔ Kurang minat untuk belajar

✔ Kurang berat badan

✔Tidak ceria dan kurang aktif

Supplemen yang saya syorkan untuk anak pintar :-

✿ OMEGAGUARD (minyak ikan tulen yang terbaik di dunia )

✿MEAL SHAKES (makanan pelengkap yang kaya dengan sumber mineral)

khasiat dan kelebihan Meal Shakes Shaklee adalah ia merupakan vitamin atau supplemen yang bertindak untuk tambah selera makan buat si anak yang kurang selera atau cerewet.  Ia mengandungi 24 jenis vitamin, mineral dan zat perlu. Boleh dijadikan sarapan yang berkhasiat dan lengkap. Meal Shakes adalah serbuk macam susu tapi bukan susu. Ia berperisa vanilla yang sangat wangi dan sedap rasanya. Boleh dimakan bermula dari usia 1 tahun hingga dewasa. 

Bagi anak-anak yang kurang berat badan pun boleh beri mereka Meal Shakes dan  anda akan dapat lihat, selera makan yang bertambah. Saya dapat rasa kan perbezaan yang ketara pada anak bongsu saya lepas amal kan meal shakes. 

Omega Guard pula adalah minyak ikan tulen yang merupakan makanan atau vitamin untuk otak dan mata. Ia membantu organ-organ ini untuk lebih cekap bekerja kerana kehadiran DHA dan EPAnya. Anak-anak akan lebih mudah menangkap serta fokus dalam pelajaran. Omega Guard Shaklee juga dapat membantu menguatkan sistem imum mereka

Jika anda sayang kan anak semestinya keperluan dan info penting seperti ini tidak akan abai kan. Beri lah yang terbaik untuk mereka mulai hari ini. 


Jom dapat kan set anak pintar sihat ini dengan harga paling berbaloi dengan saya. 


Berminat untuk dapatkan khidmat nasihat secara percuma atau pembelian boleh hubungi saya pengedar shaklee yang sah.

Fiza sid 1052213
Pengedar Kulim
☎Whatsapp 0195021698
☎sms/call 0134821698
Facebook FIRDZALUV FAREEDA
Page  PAKAR CANTIK DAN KURUS







Monday, November 3, 2014

Kurus dengan OMEGA GUARD SHAKLEE





Assalamualaikum
Salam sejahtera





OMEGA GUARD boleh kuruss??
Mesti lah boleh!
Jangan di pandang remeh ya pada OMEGA GUARD dalam membantu kurus kan badan.
OMEGA GUARD sangat membantu dalam pembakaran lemak yang paling pantas.

Bagaimana OMEGA membantu untuk KURUS.

Pengambilan 3 biji sehari selepas sarapan/ lunch mampu memberi kan rasa kurang lapar dan mengawal selera makan anda.

Omega berfungsi membakar lemak dan meningkatkan metabolisma

kajian dilakukan di Jepun & Czech Republic mencadangkan bahawa omega 3 mampu menghalang pembentukan lemak badan hodoh & menggalakkan  pembakaran lemak dengan cepat.

Satu kajian di Australia menunjukkan pembakaran lemak yg lebih tinggi semasa senaman dilakukan  apabila mengambil omega 3 berbanding mereka yg tidak mengambilnya semasa bersukan.

membantu masalah perut buncit dan obesiti.

Kesimpulannya omega mampu mengurangkan selera makan disamping membakar lemak dengan berkesan 



Berminat untuk dapatkan khidmat nasihat secara percuma atau pembelian boleh hubungi saya pengedar shaklee yang sah.

Fiza sid 1052213
Pengedar Kulim
☎Whatsapp 0195021698
☎sms/call 0134821698
Facebook FIRDZALUV FAREEDA
Page  PAKAR CANTIK DAN KURUS

Sunday, November 2, 2014

Kebaikan OMEGA SHAKLEE





Assalamualaikum
Salam sejahtera





OMEGA GUARD  adalah minyak ikan terbaik di dunia yang diekstrak dari ikan laut air sejuk diperairan negara Jepun. Omega Guard adalah 3 kali lebih tumpat dari tetumpatan hati minyak ikan. Berbanding dgn produk omega dipasaran, Omega Guard adalah yg paling tulen  didunia. Mengandungi asid lemak Omega 3  semulajadi termasuk EPA,DHA,ALA  dll.

Ia juga membekalkan 905mg asid lemak omega 3 EPA dan DHA. Ia dihasilkan melalui suatu proses penyulingan  proprietari tiga molekul , yg paling tulen dan semulajadi.



Omega Guard mempunyai pelbagai faedah kesihatan yang akan membuatkan anda rasa sangat rugi jika tidak mengambilnya sebagai suplemen harian anda. Berikut saya senaraikan tugas Omega Guard untuk membaiki taraf kesihatan anda.


1.   Mengimbangi perubahan dalam kepekatan hormon wanita yang menyebabkan PMS.

2.   Membantu meningkatkan kesuburan.

3.   Pengambilan secara berterusan memyerikan kulit, kulit lebih licin dan kemerah-merahan.

4.   Mencegah penyakit saluran darah dan strok

5.   DHA dan EPA mampu menentang trombosis

6.   Merendahkan kepekatan darah dan tekanan  darah tinggi.

7.   Melicinkan saluran darah dan peredaran darah lebih lancar

8.   Mengekalkan tekanan darah normal

9.   Mengurangkan ketegangan dileher atau sakit kepala

10. Merendahkan kolestrol

11. Menghindarkan  pembekuan darah didalam badan.

12. Mengawal masalah obesiti

13. Mencegah arteriosclerosis, myocardial infacrtion

14. Membantu mengurangkan risiko penyakit jantung

15. Membantu tumbesaran  dan perkembangan otak janin

16. DHA merupakan nutrien utama untuk otak, sistem saraf dan retina. Ianya penting dalam 3 bulan terakhir       perkembangan otak janin semasa dalam kandungan.

17. DHA meningkatkan keupayaan ingatan dan pembelajaran.

18. Mencegah penyakit alzheimer.

19. Memelihara penglihatan dan pendengaran dan  mencegah migrain.

20. Meningkatkan sistem imun dan menyihatkan paru-paru.

21. Membaiki alahan kulit, psorisis, demam hay, bronkitis, penyakit lelah, hepatitis, SLE (lupus     
      erythematosus) dan penyakit buah pinggang.

22. Menentang kanser paru-paru, payudara, prostat dan kolon.

23. Meningkatkan enterogastritis, merangsang hati selepas pembedahan.

24. Membantu pankreas pesakit kanser untuk berfungsi dengan lebih efektif.

25. Memelihara fungsi-fungsi sendi (arthritis) 

26. Paras asid lemak omega-3 larut dalam tisu rawan. Oleh sebab itu ia boleh mencegah kemusnahan enzim         yang membentuk tisu rawan.

27. Memelihara fungsi-fungsi sendi dan membaiki gout dengan berkesan.

28. Mencegah insomnia dan mengurangkan tekanan.

29. EPA dan  DHA berupaya menstabilkan emosi dan membantu dalam perkembangan kesihatan mental             seperti kemurungan, tekanan, kebimbangan (anxiety), neurasthenia, insomnia, autisme, kanak-kanak
      hiperaktif dan penyakit schizophernia.




Siapa perlukan Omega Guard Shaklee?


Semua golongan dan peringkat umur boleh mengambil Omega Guard Shaklee.. Untuk kanak-kanak pula bermula, seawal usia dari 1 tahun ke atas.. Antara golongan yang digalakkan mengamalkan Omega Guard ialah:-

1. Golongan ibu yang sedang hamil

– Membantu perkembangan otak bayi di dalam kandungan

2. Golongan ibu yang sedang menyusu

– Menguatkan sistem imunisasi bayi sekaligus membantu perkembangan otak bayi melalui khasiat susu ibu

3. Golongan kanak-kanak yang sering sakit

– Menguatkan sistem pertahanan badan terutama kanak-kanak yang mengidap asma dan sering demam dan batuk

4. Golongan yang ingin turun berat dan diet

– Omega 3 meningkatkan paras hormon leptin yang mengawal selera makan dan memberikan rasa kenyang..

5. Golongan kanak-kanak ADHD

– Dapat membantu memperbaiki tingkah laku, mengurangkan hiperaktif dan meningkatkan tumpuan

6. Golongan orang tua yang mengindap Alzheimer

– Meningkatkan kandungan lemak asid omega 3 yang rendah di dalam darah

7. Golongan yang mengalami masalah paras kolestrol yang tinggi, kerap batuk, stroke dan sebagainya

– Asid lemak omega 3 membantu meningkatkan kesihatan yang lebih baik dan berpanjangan



Berminat untuk dapatkan khidmat nasihat secara percuma atau pembelian boleh hubungi saya pengedar shaklee yang sah.

Fiza sid 1052213
Pengedar Kulim
☎Whatsapp 0195021698
☎sms/call 0134821698
Facebook FIRDZALUV FAREEDA
Page  PAKAR CANTIK DAN KURUS



Related Posts with Thumbnails
 
Designed by Whitey Mommy