Tuesday, February 3, 2015

Cara mengatasi masalah HB rendah semasa hamil

Assalamualaikum & Salam sejahtera 

Bertemu lagi di perkongsian yang lain semoga kita semua mendapat manfaat bersama. 

Masalah HB rendah di kalangan ibu hamil adalah normal dan sering berlaku. Ia nya adalah salah satu masalah semasa dan sepanjang tempoh kehamilan yang sama sekali tidak boleh di ambil mudah. Jom kita ambik tahu apa risiko nya HB rendah!


RISIKO HB RENDAH

Kesan kepada ibu

Ibu boleh pitam atau mudah pitam/pengsan
Mengalami keguguran
Mengalami kegagalan jantung 
Pendarahan semasa mengandung dan bersalin 
Risiko alami penyakit berjangkit 


Kesan kepada bayi dalam kandungan

Intrauterine growth restriction (IUGR) atau Pertumbuhan janin terbantut
Lahir sebagai premi atau tidak cukup bulan 
Berat bayi yang lahir kurang 2.5kg 
Anak lemas semasa lahir atau Asphyxia 
Mati ketika dilahirkan atau stillbirth 

Tentu lah ibu ibu tak mahu perkara dan risiko ini berlaku kan. Haa jom atasi sebelum terlambat. Ada sedikit perkongsian saya nak kongsi kan di sini cara mengatasi masalah HB rendah semasa hamil.

Dari pengalaman saya terdahulu saya langsung tidak terkesan dengan pil iberet untuk tambah darah yang doktor cadangkan dan saya rasa rata rata ibu di luar sana pun mengalami masalah dah walau beria ia telan namun tetap HB tak naik naik..betul tak...?

Saya pun dahulu terpaksa bergantung kepada ubat hospital sehingga lah bersalin walaupun tiada perubahan sampai lah bersalin dan sepanjang tempoh itu terpaksa lah keletihan dan kelesuan yang amat sangat.       

Tambahan pada masa itu saya belum pun mengenali shaklee apa lagi vitamin yang mampu merawat masalah HB rendah semasa hamil iaitu VITALEA!! Jadi selepas ini saya sangat gembira dan teruja untuk membantu ibu ibu yang sedang tercari cari solution kepada masalah HB rendah. Alhamdulillah ibu ibu yang pernah mengambil VITALEA SHAKLEE telah mendapat kebaikan dari segi kesihatan dan kecergasan selama tempoh kehamilan.  

Jom sihat tanpa ubat. Pilih la suplimen SHAKLEE yang semulajadi dan selamat InshaAllah akan selamat untuk jangka masa panjang.


Jom dapat kan ESP dari saya  Pengedar Shaklee berhampiran anda berserta dengan Konsultasi percuma selepas pembelian.


Fiza sid 1052213
Pengedar Shaklee Kulim
☎Whatsapp 0195021698
☎sms/call 0134821698
Facebook FIRDZALUV FAREEDA
Page  PAKAR CANTIK DAN KURUS

1 comments:

IBU HAYATI said...

Saya ibu hayati ingin berbagi cerita kepada anda semua bahwa saya yg dulunya cuma seorang TKW di HONGKONG jadi pembantu rumah tangga yg gajinya tidak mencukupi keluarga dikampun,jadi TKW itu sangat menderita dan disuatu hari saya duduk2 buka internet dan tidak disengaja saya melihat komentar orang tentan MBAH KABOIRENG dan katanya bisa membantu orang untuk memberikan nomor yg betul betul tembus dan kebetulan juga saya sering pasan nomor di HONGKONG,akhirnya saya coba untuk menhubungi MBAH KABOIRENG dan ALHAMDULILLAH beliau mau membantu saya untuk memberikan nomor,dan nomor yg diberikan MBAH KABOIRENG meman betul2 terbukti tembus dan saya sangat bersyukur berkat bantuan MBAH KABOIRENG kini saya bisa pulang ke INDONESIA untuk buka usaha sendiri,,munkin saya tidak bisa membalas budi baik MBAH KABOIRENG sekali lagi makasih yaa MBAH dan bagi teman2 yg menjadi TKW atau TKI seperti saya,bila butuh bantuan hubungi saja MBAH KABOIRENG DI 085-260-482-111 insya ALLAH beliau akan membantu anda.Ini benar benar kisah nyata dari saya seorang TKW.. KLIK GHOB 2D 3D 4D 6D DISINISaya ibu hayati ingin berbagi cerita kepada anda semua bahwa saya yg dulunya cuma seorang TKW di HONGKONG jadi pembantu rumah tangga yg gajinya tidak mencukupi keluarga dikampun,jadi TKW itu sangat menderita dan disuatu hari saya duduk2 buka internet dan tidak disengaja saya melihat komentar orang tentan MBAH KABOIRENG dan katanya bisa membantu orang untuk memberikan nomor yg betul betul tembus dan kebetulan juga saya sering pasan nomor di HONGKONG,akhirnya saya coba untuk menhubungi MBAH KABOIRENG dan ALHAMDULILLAH beliau mau membantu saya untuk memberikan nomor,dan nomor yg diberikan MBAH KABOIRENG meman betul2 terbukti tembus dan saya sangat bersyukur berkat bantuan MBAH KABOIRENG kini saya bisa pulang ke INDONESIA untuk buka usaha sendiri,,munkin saya tidak bisa membalas budi baik MBAH KABOIRENG sekali lagi makasih yaa MBAH dan bagi teman2 yg menjadi TKW atau TKI seperti saya,bila butuh bantuan hubungi saja MBAH KABOIRENG DI 085-260-482-111 insya ALLAH beliau akan membantu anda.Ini benar benar kisah nyata dari saya seorang TKW.. KLIK GHOB 2D 3D 4D 6D DISINI

Related Posts with Thumbnails
 
Designed by Whitey Mommy