Wednesday, January 23, 2013

my online shop...welcome2!






Salam....




Bismillahirrahmanirrahimm....


Sambil2 menulis merapu byk2 sebelum2 ni meh kali ni..today mak nak selit sikit pasal bisness kecilan mak ni...hehee semoga sama2 mendapat manfaat bersama kan..kan..???


Haishh...dulu dengar orang sebut pasal berhenti keje sebab nak berniaga alahaii mikir 1000 kali weyy dah gilo ko apo..?...mampu ke survive dengan gaji yang tak tetap setiap bulan...??

Tapi alhamdulillah mungkin rahmat dari 'buatan' orang dan hasad dengki orang walaupun dah tak bergaji tetap tapi income dari berniaga kecilan ni lagi berlebihan dari aku makan gaji kat tempat lama (kisah silam nan pahit malas aku nak ingat, tapi terpaksa ingat jugak sebab otak ni masih waras)...terpaksa berhenti kerja secara tak rela tapi dah now dah redha..!


Bagi aku selama 11 tahun bekerja makan gaji aku dapat merasa kan beza ketara antara kerja yang aku buat dulu dengan yang sedang aku buat sekarang ni...ni bagi aku la orang lain aku tak tahu yeww...



♥ ♥ 


kerja makan gaji ---> aku kerja macam org gila---> penat ----> kena marah ---> stress----> gaji naik setahun sekali mcm sipuutt ---> ulang kerja tu sampai 'pencen' 


kerja sendiri (biz sendiri) ---> struggle gila  2 - 3 bulan pertama ---> penat ---> hati senang ---> takde org marah ---->  income sendiri ikut usaha ---> income bertambah setiap bulan ----> suka2 bole jln2 bawak suami n anak2 sambil berbisnes dan bole buat apa yang aku suka ---> yg penting tak penah jemu buat keje sebab kalau jemu income ke laut!


pheww...aku dulu...dan aku skrg...insyaAllah...actually hubby pun penah menyuara kan hasrat nak berhenti keje nak tolong2 aku lah kunun ( "belum masa nya kot" )...sebab aku nak kena ada 'driver' jgk ni utk travel kulim - permatang pauh - sg petani selang 1-2 hari..sekarang ni pun huby curi2 masa time keje utk drive kan utk aku (mujur keje huby fleksible)..bukan tak boleh drive sendiri tapi aku ni kan cepat keletihan (mengada je lebih ) dan silap2 balik rumah terus terbongkang tido..bisnes entah ke mana nanti kan..nak2 dgn anak yang 3 orang ni semua nya memerlukan komitment yang sgt tinggi woo...tahun ni kakak nak ambik UPSR...si irfan dah darjah 3...penumpuan ke arah mereka harus lah lebih...uishhh...sgt menakut kan..uwaaa...


♥ ♥




Sesape yang nak beli tudung FAREEDA...intai2 la wall page FB sy http://www.facebook.com/firdza.fareeda...sy upload stok tak tentu...kadang 2 - 3 malam sekali...sekali upload terus kena serbu...kira nasib lah...


Kalau nak beli baju Peplum yang menjadi trend srkg pun boleh la pm2 sy... boleh cuci2 mata kat sini ye....





Ni nak tayang model baju2 peplum..hehee...tuan tanah sendiri larr jadi model tak berbayar...hahaa!












atau

sedang mencari cover face terbaik untuk wajah uolzz....pakai la Naturactor meiko...di jamin coverage terbaik punya! (ecehhh statement tak bley blahh..)





sebarang pertanyaan dan pembelian jgn malu2 boleh terus pm kat facebook atau SMS @ WhatsApp...019 5021698 yeww..!





 Sharing is caring...
muahhhh!!

♥ ♥




40 comments:

Nens Collection said...

wahhh...gud luck kak..nnt sy cuci2 mata ehh..nk cr peplum yg labuh dan x ketat..sbb maluuu..pewutt muncit..keke

AnneRaini said...

alhamdulillah kak. rezeki org teraniaya..moga bisnes kak fieza terus suksess

♥cikmOt♥ said...

kak, moga rezeki kita sentiasa ada...
comel la baju peplum tu...

♥♫♥ZaiKuLiM♥♫♥ said...

nak ushar baju peplum tu ader kat fb tak????sbb zai nak cari yg size besar kit....

lieyalatif said...

alhamdulillah...tahniah fieza...usaha yg telah berjaya....

tak sangka fieza ade kenangan pahit pasal kerja...hope org yg buat fieza tu ternganga laa tgk kejayaan fieza skrang.....ape2pun semoga fieza sentiasa sukses yeak...

ieda immi said...

wahh terbaik lah dikk !
kagum akak
suke2 .. nanti akak like ..
nanti like FB herbalife akak jugak ekek ;)

dikkk
berniaga lebih bagus dari makan gaji , akak in shaa allah akan buat sendiri juga bila sampai masa nya nanti .. target tgh tahun nie .. ;)

sama2 kita majukan bangsa melayu kita sendiri ;)

~~*Lady Salwa*~~ said...

bestnya... memang selalu berangan nak kerja sendiri... senang, tak dak orang nak arah2 atau marah2 kita... tapi tu la, memandangkan komitmen dengan hutang piutang yang belum selesai nih, terpaksa la hold dulu angan2 tu... huhu

Good luck & selamat maju jaya k. Fieza... mudah2an bisnes makin maju dan rezeki bertambah...

mrsfiza said...

Rezeki dibumi allah ni luas.,wp dimana kita dcampak kalo ada usaha msti blh bjaya jgk.,

Comel ar bdn selim melim pkai peplum.,kalo tembam kembang adehh kelakar kot..heee

~Siti Hajar~ said...

Tumpang bangga dgn sahabatku ni, btl la rezeki tu rahsia Allah, antara rajin dan tak je, klu kita usaha IsyaAllah rezeki ada di mana2...

Good Luck yer Fieza, km ni bkn xsupport utk beli tp xmampu berfareeda lagi & berpeplum lg xla sbb badan dah mcm sarung nangka...huawaaaaa...

pssttt...pakcik khozali tu kerek eh...haha

Nieyl said...

wah!gud luck akak...semoga berjaya dlm bidang nie..:)

Nad MamaZN said...

Moga berjaya kak..

-Sara- said...

oo dh buat bisnes patutlaa bizii jeee manjang..hehehe..gd luck! :)

@e_da said...

gud luck kak... semoga berjaya.. sy pun tak tahan stress makan gaji.. punya impian biz juga 1 hari nanti.. aminnn

dya said...

akk email dya hrge peplum tue..tq
lydia424@gmail.com

Qhaifa Nur said...

alhamdulillah...moga sentiasa dimurahkan rezeki lagi...

lepas ni makin bizi Fieza......

syariza09 said...

tu diaaa...dh jadi bisnes woman yer, patut la bz, dh lama x update blog.
selamat maju jaya & smoga bisnes sukses slalu. kuatkan semangat tau :)

munna said...

munna pun teringin nak berhenti kerja dan mulakan business online je... tapi tak tahu nak jual apa

NM02 said...

mu bisnes tudung ngan baju tu ke noks?

Aju Mohit said...

wah bestnya dah ada bisnes sendiri, selamat maju jaya kak

maszmadi said...

alahmdulillah, tahniah kak..
masz pon teringin nak dok umah sambil bisnes sambil jaga anak sendiri... bestnyer..

Qaseh Suhaida said...

wahh...suka2 cantik peplum tu...
nnt sy like page akak...

sudi2 singgah page sy jugak http://www.facebook.com/DQasehBeautyHome

~aSHa~ said...

sy pernah jadi pelanggan jugak kan....ehehehee

Nafira usof said...

moga terus maju jaya k~

FB fareeda dah add dah..
tapi link utk peplum tuh x dapat bukak pon~ hehehe

jeles sgt tgk org pakai peplum.. huhuhuhu

mamalieyna said...

All the best n moga terus n berganda success ye businessnye.. amin.. :-)

Apapun kita buat, janji thati senang dan tenang :-)..kan..kan..kan..

ct kektus said...

moga suksess kak ! :)


tak pe mula kecik2 lama2 nanti jadi besar. :)

__✿HARISA✿__ said...

saya pun baru start nak berniaga kak. moga2 kita berjaya lah kan? :0 hehe

Saya nk mintak izin tumpang promote sikit ya. Inginkan kulit yang mulus dan gebu? Boleh lawat blog saya! Sempena harga promosi masih berlangsung, cepat2 dapatkannya! Segala pertanyaan akan dilayan dengan mesra :)http://qistinaharisa.blogspot.com/

LiLy @ MaMaQiStInA said...

All the best..Moga terus suksess..~

~Emaa Hasnah (^_^)~ said...

singgah sini..semoga suksess selalu..

Riedaffya ibrahim said...

bagusla bisness sendiri...rezeki akan masyuk tp kene kuat usaha yg penting x kene marah...enjoy u business kak...nnt sy usha..terliur tgk peplum tu...salam kenal kak..

mamyharraz said...

Alhamdulillah akhirnya nampak hasilnya kan..
tumpang happy tgk kejayaan awk.

goodluck utk awk ya fieza.

aLyNnZ said...

alhamdulillah maju selangkah lagi mengorak kejayaan..fieza lepas bersalin slim nyerr..pakai peplum tak nmpk pun reremak..kalau alynn huhuuuu..

ok free2 nanti alynn dg online shop fieza k..

Rin Maira said...

all the best!
perot selim mmg lawo pakai peplum........ :)

Anonymous said...

I was wondering if you ever considered changing the page layout of your blog?

Its very well written; I love what youve got to say. But maybe you could a little more in the way of content so people could connect with it better.
Youve got an awful lot of text for only having
one or 2 pictures. Maybe you could space it out better?


Also visit my web-site Http://Sm.Ef.Dk

Anonymous said...

Howdy! Would you mind if I share your blog with my myspace group?
There's a lot of folks that I think would really appreciate your content. Please let me know. Thanks

My webpage http://wiki.aperorpg.fr

Anonymous said...

I blog often and I truly thank you for your content.
Your article has really peaked my interest. I
will bookmark your blog and keep checking for new details about once per week.
I subscribed to your Feed as well.

My page: buy solar power cells

Anonymous said...

I am regular reader, how are you everybody? This post posted at this site is truly nice.


My web blog ... Buy Solar Cells Bulk Australia

Anonymous said...

Thankfulness to my father who shared with me about this web site,
this web site is actually remarkable.

Here is my web blog http://www.thefylis.uoa.gr/fylopedia/index.php?title=Συζήτηση_χρήστη:MatildaSt

Anonymous said...

Fabulous, what a website it is! This weblog presents helpful
information to us, keep it up.

Here is my site andreaspalladio.com.br

Anonymous said...

At this moment I am ready to do my breakfast, once having my breakfast coming over again to read more news.


Also visit my site mederma Stretch mark Therapy

Anonymous said...

I think this is among the such a lot important info for me.

And i'm glad reading your article. However should statement on few normal things, The website style is perfect, the articles is actually great : D. Good task, cheers

my weblog more helpful hints

Related Posts with Thumbnails
 
Designed by Whitey Mommy