Tuesday, August 28, 2012

Di pagi 1 Syawal....







Salam...




Pagi 1 Syawal time ber anak kecik ni pepaham je lah...kelam kabut semacam...mujur lah juadah semua mak ku yang sedia kan...cuma tunggu nak menyuap ke mulut je kan ekekekk...kalo tak rasa nya sampai ke tengahari belum tentu dapat pakai baju raya hahaa...

Apa2 pun bereh kan anak2 dan suami dulu...pastu baru lah aman bersiap bermekap bagai nak rak kakaaa...pastu apalagi...ketupat dan rendang daging lerr...uishh terliur pulak rasa dok bercerita ni...kuii! cakap pasal ketupat rendang baru teringat langsung takda pic makanan di pagi raya...asyik gamba orang je...gamba makanan langsung takda..haishhh...rugi2...

Tak kesah la tu jangan terlupa posing di pagi raya sudah...wajib tu...
Picture asal ada sudah..dari melopong tengok gamba raya orang tu orang ni..huu!







Firas demam 2 hari sebelum raya...kesian dia sonok2 nak raya blh demam pulak...sememang nya agak terganggu di situ...Firas tak ceria dan asyik merengek..biasa la...redha jela melayan karenah dak Firas...


satu2 nya pic Firas berkopiah...dia ni susah nak lekat apa2 je kat atas kepala...asal nak tarik campak...haihh


Tema hijau sejuk mata mandang...bila berjalan sesama macam pohon bergerak lak rasa hahaa...
mujur lah time bergamba Firas tak lah meragam sangat...dia layan je..


ciann dia..demam + flu...mata asyik berair je...ciann tau...
 tapi tetap emcem little boy ku ni dengan baju melayu hijau...tak lepas2 mata mandang anak sendiri berbaju melayu...hehee...puas cari saiz dia...last minit cari gitu lah...terpaksa gak pi alter pendek kan lengan baju dan seluar huu...


hai..haii camat aye untie2...shaye nak tumbuh gigi lagi cebatang...cemua 5 btg gigi lah..auumm..!!

masih tak dapat lagi pose berlima...

tetap tak cukup lagi sorang..takda sapa yang nak tolong snap kan...terlupa masa ni pada encik tripod...huu..


anak dara ni sangat demand raya tahun ni..mentang la puasa penuh...macam2 dia request...baju kemain oder online pilihan sendiri...kalah mak ni tau...ngada btol...

akhir nya...dapat jugak berlima...tapi pic lak tak semegah...


di sebalik tabir photoshoot raya...tok yang setia menyuap bubur ke Firas...sempat lagi tuu..hahaa!

Akhir nya...potret raya yang 'sempurna'...abai kan si kaki ayam dan si kaki selipar jepun!




SELAMAT HARI RAYA

MAAF ZAHIR BATIN...


 




 

24 comments:

♥cikmOt♥ said...

comelnya anak dara akak...dah jadi anak dara sunti dah tu...hehehe

Masya said...

amboi kemain lagi anak dara tu melaram yer....

same temalah kite hihihihi ...

selipar pun warne hijau ... ternampak x bolehlah abaikan.. ;p

MizzTina said...

amboi, kemain vouge lg anak dara tu.. semuanya comel..

ieda said...

aloor ciann firas demam
sib baik dia x banyak meragam kan .. gud boy !

aah lahh bukan main cantik baju kakak .. ekek normal dikk dah pose penuh konperm kena demand ekek ..
cantik baju kakak ..
tahniah puasa penuh

macam anak2 akk semua penuh juga , tapi x lah minta itu ini , sbb tahu kalau bab baju dan kasut mereka x der pilihan ekeke
soo duit raya lebih jelah utk gembirakan mereka ;)

kakcik said...

Walaupun hijaunya lain-lain, tapi tetap hijau juga. Cantik. :)

~aSHa~ said...

amboi meriah2 nye semua pic

Nieyl said...

amboi2...serba hijau tahun nie yea..:) meriah!

Ena said...

cantiknya...


berseri2 je semuanya..

pandai anis yeh! siap pilih sendiri.. nasib baik senang nakcari saiz.. :)

Nens Collection said...

sume berseri2..tersengeh2 sy tgk pic kak fiza..sume comel2..terbaik raya lah..hehe

mamavogue said...

cantek nyer bergambar family :)

terserlah suasana pagi syawal nyer hihi..

:: Mrs.Eady :: said...

hijau mata coklat kuuu..heheheh...love family picca! :)

Dilla Ady said...

sweet! cantik2 la gambarnye..nampak ijau gitu...cume yg tak tahan tu slipar hubby fiza pun ijau jugak ye...huhu

Huda said...

cantik baju anis kak :) pandai demand ye :)

Qhaifa Nur said...

hijau tema Fieza tahun ni, cantik....akak tema ni dah lepas....

cantik sungguh baju anak dara ni...

Imah Dinor said...

suke2 tgk tema hijau ni..wah betul2 sendondon...smp slipar pun hijau....cantik2 model2nya...

Imah Dinor said...

suke2 tgk tema hijau ni..wah betul2 sendondon...smp slipar pun hijau....cantik2 model2nya...

eB said...

xper, slipar tuh ijau jgk :)
walopn gambor mknn xder, yg bestnyer ader gambor family. kamix der gambor ber4. hu3

::NureeN:: said...

heheh, mcm2 kan bila nk ambik gmbo semua skali..
nureen pg raya awal2 pg dh mandi b4 anak2 bgn, so bila drg bgn x le kelam kabut, siapkan drg, terus nureen bleh pakai baju hehehe...
kakak anis siap kembang kuncup yerr...
firas demam, sama mcm ellesya dmm mlm raya, seb baik pg raya tue dh baik.. :)

Cho Zila said...

pohon hijau bergerak... keh.. keh.. tapi yang penting sejuk mata memandang...
mula tengok gambar dah tertanya gak baju si kakak yang sangat cantik.. pilih sendiri online gitu..
akhirnya dapat gak gambar sekeluarga..

cheqna said...

hahahahaha
gambar last comel =)

|| NaFiRaa || said...

waahhh.. banyak jugak haa gambar raya..
cantek sgt baju tema.. hijau lembut.. sejuk jek nampak..:)

AnneRaini said...

cantik2 gambar raya..warna hijau mmg cun...

mamalieyna said...

manis si dara... ^_^

akhirnya, ada jugak potret pagi raya sefamily ye..puas hati..hehe~

aloor ciannye firas, hakeem seb baik dah settle raya baru demam n selesema, n cirit birit..skrg dh ok..^_^

LYAfrina said...

cantiknyer bju fieza & anis..suke sgt tgk ...

Related Posts with Thumbnails
 
Designed by Whitey Mommy