Thursday, February 18, 2010

GAJI AKU SUSUT DENGAN BENDA2 ALAH NI...

Emm...setiap bulan dapat gaji tak penah nya ada lebihan. mana nak adanya..kalau tak kerana cik lipstik..cik bedak..cik FELISA..apa lagi...ha cik FRESHKON...berhabis aku dgn dorang ni. Tak habis2 menyental habih gaji penat lelah aku...memang tak patutt...tapi apa pun berbaloi kerja keras aku dgn adanya dorang nihh...tau kenapa?? Sebab dorang ni lah aku lawa....segak..dan comeiii....heheee perasan tak habih2...memang pon kalau tak kerana cik2 aku ni tak da la aku nak melawa maklum la tuan punya diri tak lawa mana...kena la touch up plus2 cikitt...Setiap bulan aku perlu peruntukan kurang2 RM200.00 untuk MAINTENANCE aku...ala baru RM200.00 tapi bagi aku yang bergaji kecik ni mau nya putih mata...tolak INSTALMENT keta lagi..huhuu duit makan memang tak cukup...tapi alhamdulillah aku ada SUGAR DADDY SPONSOR (hubby aku la tuu..)

Lip gloss ni baru aku beli yang lama dah betul rapat habih...tapi yang ini tak ada la tiap2 bulan kena beli paling kurang 2 3 bulan sekali...tapi brg lain la pulak menyusut..gilir2 la brg aku tu habis nak kena beli lain.. Lip gloss MAYBELINE harga RM12.90 dan Lip Ice tu harga 7.90. Nasib baik lipstik SILKYGIRL aku masih ada lagi rasanya bulan depan memang rapat...tu budget bulan depan pulak.

Yang ni produk FELISA aku..benda ni la yang menempek kat muka aku selama ni...dah bertahun tahun aku setia dgn FELISA..kulit aku sensitif dgn produk lain. Aku dah cuba mcm2 produk yang gah kat pasaran tapi kesudahannya aku berbalik pada FELISA..Setiap brg tu boleh la tahan 2-3 bulan mcm tu tapi tak tentu jugak kerap pakai cepat la habisnya...
Tak tahan jugak nak maintain brg2 ni mana tidaknya...CLEANSING FOAM RM34.00...SF LOTION RM 45.00..GP NIGHT CREAM RM 70.00...lagi A FOUNDATION RM 30.00..
Fuhh..mana tahan tu belum lagi produk dalaman yang SECRET2 tak boleh nak post kat sini...sssyyyyyy....
Barang make-up aku cuma yang itu aje. Tak ada over2...Compact Powder pun aku tak ada. Pernah try pakai tapi tak sesuai la dgn aku...aku cuma pakai SENDAYU TINGGI FACE CERAM sebagai alas bedak. Actually kulit aku ni jenis oily..kalau rasa berminyak sgt aku cuma touch-up dgn BEDAK RAWATAN REENA'S COSMETIC tu pun jarang2.




Perfume DHIA aku...

Hair Serum yang aku baru beli bulan ni...2 botol RM28.00. Aku beli di The Cut Marketing Taman Selasih. Rambut nak kena jaga jugak kan?? Ni sekali aku beli 2 botol ni tahan la 3-4 bulan..

Yang ni pun dalam budget aku bulan ni...OPTICARE SOLUTION.... CONTACT LENS cleanser aku. Tapi kali ni murah pulak semua tu harga RM16.00. Actually hubby aku tolong belikan. Normally aku beli brand lain sebotol pun RM16.00 ni mcm mana hubby aku dapat harga tu maybe yang biasa punya agaknya ntah aku pun confuse..aku rasa sama je cleanser tu dgn yang sebelum ni tak ada beza pun.

*********************************************

ACTUALLY AKU CUMA NAK SHARE STORY AKU KAT SINI AT LEAST DAPAT LA JUGAK MENAMBAHKAN ENTRY DI BLOG AKU YAMG MASIH ANAK DARA SUNTI....WHATEVER THANKS FOR MY READERS....

***************************

0 comments:

Related Posts with Thumbnails
 
Designed by Whitey Mommy