Monday, November 14, 2011

Firas sebelum dan selepas bercukur rambut...







Salam...



Lama menyepi...paham2 dah la ye...sebok sangat ngan baby terasa masa macam tak cukup je tau...huhuu
baru terasakan...nak2 dah lama takde anak kecik nie...sebok sangat sampaikan tak sempat nak bosan ngeeee....jam terasa laju je bergerak...sedar2 dah petang...sedar2 dah pagi...mama jugak yang tak cukup tido nie...biasa la tu kan!

Meh nak update perkembangan si kecik tu...semakin hari semakin berubah wajah dia nak2 selepas bercukur rambut sehari sebelum raya korban hari tu...dah terkorban pun rambut dak kecik tu..!






sebelum bercukur...see bulu roma lebat dan panjang2 di lengan dan belakang firas...hehee ingat nak bercukur sekali bulu2 roma tu sebab terlampau lebat sangat..last2 tak jadi sebab huby ckp dia akan gugur dgn seniri nya nanti...



di dahi dan muka pun banyak bulu roma...kening dan bulu mata serupa Irfan...


 
'di tatang bagaikan minyak yang penuh sejak dari tapak kaki sebesar 2 jari...'


 
tido dalam senyuman....setelah puas 'mengepam'!    :-)



nyenyak nya...


Firas tersenyum..tersengih dan kadang2 ketawa mengekek...kembar die (uri) tengah main2 dengan dia kata orang2 tua la kan...



ok..yang ini betul2 firas sedang meraung..'firas lapaq mama..!' tapi mata tak jugak bukak2...hurmm  :-))



macam ni la di awal2 kelahiran firas...asyik pejam mata je keje dia...tu pasal tahap kuning dia tinggi...  :-(





ok...firas selepas di botak kan...lain dah rupa..!

 
sebab tak tahan geli bila kepala die yg botak licin tu kena lengan ku time menyusu...so aku letak topi...hikk..



firas pon nampak selesa bila di pakaikan topi time tido...maybe die rasa kepala ringan sgt kot tanpa rambut hehee..!



kepala dah di tepek bedak sejuk...




Sempat tau aku berposing dalam pantang time raya korban ari tu..nanti2 lah aku upload kan pic tu suma...mesti ada yang rindu kan ku kan...kan...ngeee..!




23 comments:

LYAfrina said...

alahai..comel sgt...rindu nk ada ank kecik...

**bla nk publish pic tbaru fieza?? hehe

Ibu Lala said...

Tahniah ye. Baby comey sangat. Geram tengok. Rasa nak cium cium gigit gigit jek.

Imah Dinor said...

comelnya...mmg imah pun tringin nak ada baby lg ni...suka tau cium baby ada bau baby yg tenang je bila cium kn....

MrS. F!zA said...

eh muak firas mmg nmpk sgt kuning dia tu kak..

lain plk muka firas bila dh botak..mama dia pon smpt lg tu berposing..hahaha

AnneRaini said...

betullah kak fieza, bulu roma tu akan kurang bile die makin besar..same cam Kasyah dulu...

eB ezrin said...

kojak yg sgt2 comel.. :)
bulu2 tuh ilang skit nanti kan? tapi rasernyer ader yg kekal tuh :)

cheqna said...

nampak gak kuning...
memang sebijik irfan la...

mamyharraz said...

mmg sebijik muka abg irfan..mesti harum je bau baby rmh fieza :)

upload cepat gambar sy dah winduuuu

Zue AnnaLeeya said...

lebat sgguh bulu roma firas yer...
tp mmg akan luruh sdiri nanti... tp tak semuala...
anak zue yg byk bulu roma gitu si kakak...
tp lama2 dia gugur sdiri...

mmg lain benor firas bila botak...
tp xpe.. botak cute...
hehehe

maszmadi said...

eee bulu roma dia panjang n lebat tul.. rasa cam nak tarik2 jerk.. huhu

Qhaifa Nur said...

tomeynya baby...
bila dah bercukur nampak lainkan...
tu dia lebatnya bulu roma...

|| NaFiRaa || said...

lebat betol bulu roma dia.. geram sgt tengok!! nak teom2 jek rasa..

ajumohit said...

kak fiza, siyes saya geram sgt2 tgk firas ni, rasa nk geget tangan n kaki dia yg tomei tu..

Cho Zila said...

teramat bestnyer der baby dalam rumah... eeee geram... kalau der baby memang rasa cam nak gigit2jer...

Alin Marlini said...

iras..u look purple!

::NureeN:: said...

bb mmg ada bulu2 g2kan fieza.. :) rindunya bau bb

munna said...

auwww..hencemnya firas dah botak....

MamaYatie said...

comeynya...best ada baby ek..

cpt up gambar yer..tak sabor nak nengok wajah baru mummy dlm pantang...hihihi

~Siti Hajar~ said...

alololo comeinyer...bila la nk dpt pegang Firas ni, auntie asyk bz je ni, klu xbz xcht plak...xpe tgu auntie akn sampai gak utk gomol Firas nti yer...ready ok..

Ena said...

comelnyer...

rindu nak bau baby... uhuhuh

mamalieyna said...

alolo tomeinye..sukenye nengok baby....tak sabar..tak sabr..hee~

yelah bulu roma banyak betul...hee~

chekna @ mama ziyad said...

comeinya.... rasa x sabar plak nak bersalin... hehehe...

Anonymous said...

buy alprazolam how to buy xanax bars - pills that look like xanax

Related Posts with Thumbnails
 
Designed by Whitey Mommy