Wednesday, November 2, 2011

update perkembangan kami berdua...






Autopublish entry



Salam...




Hurmm...still dalam pantang 15 hari...kejap je dah 2 minggu bersalin kan baby Firas...

Bersalin kan Firas secara c-zer..terpaksa la bermalam 4 hari di spital...balik umah 1 hari kena pulak tahan di wad kuning sampai 5 hari...sadis berpantang kali ni...paham je la bila dok kat spital lama2 ni...dah la bohsan sepasal...cengeng pulak aku ni asyik sedeyy je tingat kan umah..huuk hukk..especially bila tingat kat en asben tercinta..lagi la bertambah sedeh nyaa...huwaa...baby meraung tengah malam kat spital aku pun turut sama meleleh air mata...memang cengeng gilaa...ngeee...

Lega dah lepas azab tu...skang kat umah baru la boleh ber lalalaa...no more tears..baby pun takde meragam mcm kat spital haitu...baik je die...selagi tak lapar tak berak kencing tido je keje die...nak buka mata pun payah nau...

Perkembangan mama setakat ni...sihat....sihat orang berpantang ...luka di perut dah tak sakit sangat dah...alhamdulillah..

Perkembangan baby pulak...masih kekuningan tahap 167 semalam...ibu berdarah o...anak yang dapat kesan nya..cian Firas..dah 15 hari pun masih kekuningan...tapi apa pun yang penting Firas aktif buat masa nie...still menyusu dengan jaya nya...mama pun dah mula buat stok sikit2 untuk masa depan...

Layan piccas Firas...pic mama Firas takde sebab belum datang mood nya hokeyy...hehee..




hari ke-4 baby Firas...


tido je keje die...

hari ke-9...Irfan meniru gaya adik die tido...

di hari ke -10...i luv daddy..i luv mummy..!



dah celik mata...kemain suka Irfan bila adik Firas dah boleh buka mata leh pandang2 die, kata nya...

moh untie..kita main golek2..!








baby tengah nyenyak tido...curi2 hapdet blog...

28 comments:

~aSHa~ said...

tahniah fiza...lambat asha wish..actly asha yg lambat tau...asha dah lama tak aktif berblogging..ehehehehe sbb sibuk lepas berpantang....

comey baby firas..mcm irfan je...

AnneRaini said...

ala tomel tomel... geram jek tgk si kecik ni...nak ciummmm dieeee

mamalieyna said...

alolo...tomeinye...geram...tak sabar pun yee...hee~

be a good boy ye firas, cian mama..hee~

teringat eina dl pun 5 hari berkmpung kt spital, c-ser mmg kan..dah lak anak kena kuning..sama jgk cengengnya eina ni..huu~ dah la anak dok bwh lampu, lg la meleleh air mata nengoknye,,hee~

Myra Jay said...

Moga baby Firas akan sihat sepenuhnya dari kekuningan.. :)

Myra suka tengok gaya baby tido sambil tongkat dagu..
Sama macam anak menakan Myra-Firas tdo dulu masa dia baby :)

LYAfrina said...

comelnyer... copy paste muka abg irfan ni.. klo kuning tinggi org kata jmur kt bwh cahayakan pagi2

cheqna said...

mmg kopipes muka irfan la..
pepun take care kak =)

r|nA @ ja|j|na said...

betul kate cheqna tu, sejibik muke dak irfan, hehehe..

mamyharraz said...

semoga fieza cepat sembuh :)

comelllnya firas geram gerammm..bestnya bau baby..muka adik sebijik muka abg ;)

NM02 said...

bestnye bau baby

Pen Biru said...

tahniah..amboi lebatnye rambut dia

Hanis Azla said...

comelnya firas tu.. terbau2 bau baby sampai ke sini.. Tahniah yer Fieza.. Alhamdulillah, dah selamat semuanya..

~Siti Hajar~ said...

Firas mmg muka fieza la, sejuk kata org anak lelaki ikut muka mak..

Fieza, InsyaAllah pas raya haji kami p tgk baby na...nti sy calling2...Fieza nk pesan ketupat @ kuih raya x, sy nk bwk...ekekekekekek

Izan Ishak said...

akak...comelnya gambar firas yg no 3 tu. cam dah besar je siap tongkat dagu gitu....comel semuanyaaaa!

Zue AnnaLeeya said...

gambo firas tido tongkat dagu tuh shomelll...
siap abg irfan tiru adik lagik... hehehe....

zue pon darah o jgk...
mmg anak tiga2 kuning...
tp xde lagilah smp masuk spital...
paling lama pon seminggu dah abis...
klu blh takmo duk spital lama...
buhsan kan???

LiLy @ MumMyQiStInA said...

alolo..comelnye gaya dia tido..sama muka irfankan..
Sedapnye bau baby.. ^_^

maszmadi said...

eee firas copyright irfan..... bestnyer boleh dok umah lelama ngadap anak2 kan, tp seksa la plak kn ngadap hari2 berpantang.. huhu, windu saat ituew..

zaidah said...

tahniah fiza....take care....comelnyer baby firas....dah sama dah nama ngan anak zai...

|| NaFiRaa || said...

comeynye.. gerammmm.. nak teom2 jek rasa..

mama yang darah o nih, bb senang dapat kuning kan.. pastu nak abeskan kuning dia tu pon payah.. hai lah~

Yan said...

congratulation. aka tak perasan yg awak dah bersalin.. sweettnya.. sedap bau baby ni..

syariza09 said...

adk ngan bag sama jer tongkat dagu...hehehe..like this pic :)

ann @ hatiberbunga said...

wah.. lama tak masuk sini, tgk2 fieza dah bersalin!!
tahniah! tahniah!

firas sgt lah comel! ;)

pls do take care..

Alin Marlini said...

Kita sama spesies Fieza. Cengeng! Pantang kat mana Fieza?

Mama Gee said...

Tahniahhh...comel baby...

::NureeN:: said...

irfan ada gang.. mesti x sabar dia nk tgu firas besar.. bleh main2.. ;)

hyazz said...

Laa...dah 15 hari dah...taniah ye Fieza...Comel dak Firas tu......tak sempat nak jenguk la..n3 kite pon jarang2 dah ader...taksempattt

ajumohit said...

Sekejap je dh 2 mggu ye kak fieza, sedapnya guess tido, rindu bau baby hihi

mek da ©™ said...

tahniah fieza..sorry lama xbukak blog tuh yg xthu...

Pepel BoNda AmaNi said...

bestnya tengok baby....

Related Posts with Thumbnails
 
Designed by Whitey Mommy