Monday, October 6, 2014

ESP untuk ibu hamil

Assalamualaikum
Salam sejahtera


Berita menggembira kan untuk peminat ESP kerana promo 2 kali setahun yang sememangnya sentiasa di tunggu. PROMO BELI 6 PERCUMA 1 menjadi kan 1 can dengan harga yang jatuh menjunam. Jika anda tak mampu nak beli 6 free 1 anda boleh berkongsi belian dengan kawan kawan dan keluarga. Haa mudah kan anda pun akan dapat manfaat dari pembelian  tersebut kerana anda akan secara automatik ter daftar menjadi ahli shaklee secara percuma! Satu lagi berita baik anda akan mendapat pula cash back pada bulan seterusnya. 

Kebaikan ESP salah satu nya adalah kepada ibu hamil yang sememangnya sangat memerlukan nutrien dan zat yang secukupnya. Ibu hamil sentiasa nak kann yang terbaik untuk bayi yang di kandungnya jadi ini lah masa nya untuk anda mencuba ESP sebagai minuman harian selain susu.  Anda hanya perlu campur kan sesudu ke dalam minuman susu anda dan nikmati keenakkan nya dan khasiat nya untuk anda dan bayi dalam kandungan. 

Jom baca apa kebaikan dan kelebihan ESP untuk ibu hamil

1.ESP meningkatkan Sistem Imun Badan Si Ibu. 

ESP adalah minuman protein yang berkhasiat. Protein membantu meningkatkan sistem imun badan si ibu. Ramai yang tidak tahu, selain Vitamin C, protein juga sangat bagus untuk menguatkan imuniti kita. Malah, protein lebih mudah di cerna oleh ibu hamil dan bayi yang dikandung.

2. ESP Mengawal Berat Si Ibu dan Mengelak Serangan Diabetes

Tidak dinafikan apabila kandungan mencecah 5 bulan ke atas, selera makan si ibu akan meningkat secara mendadak. Masa ni lah kita rasa nak makan, makan dan makan. Itu adalah normal bagi ibu-ibu mengandung, tetapi kita harus mengawal pemakanan agar berat tidak naik secara mendadak dan menyebabkan kencing manis atau diabetes. 

ESP adalah minuman berprotein yang rendah Indek Gliesmiknya (GI). Makanan yang rendah GI melambatkan penyerapan glukosa di usus kecil. Ini membuatkan kita berasa kenyang untuk masa lebih lama walaupun pengambilan saiz makanan yang kecil. Sebab itulah, ramai ibu-ibu mengandung sukakan ESP kerana ia membekalkan tenaga berpanjangan. Serangan diabetes terjadi apabila si ibu memakan makanan tinggi GI (makan makanan berat seperti nasi, manisan, air manis, dll) pada kadar yang banyak dan kerap.


3. ESP membantu pembentukan otot dan otak bayi. 

Protein penting untuk perkembangan otak bayi. Otak bayi mula berkembang seawal persenyawaan berlaku lagi begitu juga ototnya. Seperti yang kita tahu, otak manusia terdiri daripada sel dan sel pula dihasilkan daripada PROTEIN. Protein yang baik sangat diperlukan oleh bayi untuk membina sel-sel ini dan sangatlah penting si ibu mendapatkan protein yang cukup ketika mengandung. 


4. ESP membantu membentuk kulit yang gebu dan cantik.

Protein perlu dalam penghasilan sel-sel kulit yang baru. Sel-sel kulit yang telah mati perlu diganti dengan sel baru. Dengan minum ESP, sel-sel kulit si ibu akan bertambah gebu dan lebih menarik kerana bantuan protein yang diminum. Parut juga berkurang kerana penggantian sel-sel baru ini. Si ibu akan juga merasa lebih menarik walaupun berbadan dua. Tidak lupa juga kulit bayi di dalam kandungan. Bayi yang dilahirkan berpotensi mempunyai kulit yang mulus, gebu dan cantik. 


5. ESP membantu ibu-ibu morning sickness dan alah di awal kehamilan. 

Di awal kehamilan, adalah suatu yang normal bagi ibu-ibu mengalami morning sickness dan alah yang teruk sehingga muntah-muntah. Kita juga akan merasa mual terutama apabila perut kosong. ESP membantu membekalkan tenaga yang berpanjangan dan kenyang yang lebih lama. Tambahan pula, ia juga mudah di hadam berbanding makanan berprotein yang lain


Jom rebut sekarang harga TERBAIK PROMO OCTOBER! 


Berminat nak dapat kan ESP boleh hubungi saya pengedar Shaklee yang sah. FIZA SID 1052213
PENGEDAR KULIM
WHATSAPP 019 5021698
FACEBOOK FIRDZALUV FAREEDA
PAGE PAKAR CANTIK DAN KURUS
0 comments:

Related Posts with Thumbnails
 
Designed by Whitey Mommy