Monday, May 31, 2010

~ manDi-manDa aiR terJuN seDim... ~

Kami kat mana Sabtu lepas??
yeayy sungguh sonok mandi manda di Lata Sedim...
betol ke nama tempat tuhh? agak blurr2..!
tempat tu tak jauh pon dari umah aku....dekat sgt
tp jarang2 gak pegi...

sememang nye aktiviti tu di rancang sehari sebelum
punye dok pikir2 mana nak bawa anak2 jenjalan cuti 3 ari...
nak makan angin jauh2 byk belanja nye...
last2 kat sini kami bercuti...lalala!
layan piccas 1 per 1...sumer skali 1 pon tak tinggai...
layanzz...





persediaan n kelengkapan berkelah....
tak byk brg2, sket jerkk

2 budak yang teruja gilaa nak main air...lalala!

baru sampai...!

urmm part neh paling lece....pasang khemah
dh la jrg2 guna so jadi terkial kial jap....

hohohoo....Irfan yg dh tak sabar nak terjonn..!
see..muka yg sgt gelisah...cam la air tu nak keringg..hehe..

pape pon lepas terjun n berendam skjap harus dipujuk
Irfan agar mamam dulu..nnti sambung semula..

santap nasi goreng je..takda yg special pon...
kalut2 je pg2 tanak nasi pastu menggoreng lagi...

aku pon tgh lapar sgt baru sedar belum makan
pape pon sejak pagi...punye larr sebok menyediakan benda2 yg
nak dibawa neh...
Irfan gaya mcm perenang je kan..?

dh kalut2 memasing nk masok lam pelampung tuhh..!

aku pon tumpang excited anak2...
rasa dh lama tak berendam2 neh...

berendam jgn tak berendam...kejap sure la
kulit aku jd gatal2....dh biyase cenggitu...
cetek je port kami neh..okeh larr mmg aku
pon jenis penakut airr..!

wahh dah cam puteri duyung pon ada nehh..!

dah sejukk.....tu yg naik neh..!

abah slalu takutkan Irfan cm tuhh...paksa gak
soh belaja renang...


see....dah siap2 nak balek...cuaca pon dh mendung
sblm pape hal berlaku bek cabut...

suke kan sumer dgn aktiviti renang ari neh?? ehceceh..

biler lg nak posing lam utan kan??
skrg la masa nye..hehee

ngan tetiba da mende lain dh kat belakang tuhh..!
hishh merepek jer aku...!

peace....ati suke nak balek umah..lalala..!

cayok2....balik st g harus zzzzz....
dh fenat sgt rase....
sekian coretan aktiviti cuti kami...harus la dikongsi
sure ada yg akan plan aktiviti cm neh minggu akan dtg...
betol tak??
okeh salam cayang dari fieza.....mmuahhh2...

17 comments:

Aleeya said...

bestnye fieza mandi manda air tejun plak tu cuaca panas ni kan..sedap woo berendam lama..anak2 sure plg happy kan..

fieza nampak kiyut sgt..ngan anak2 cam kakak adik jewww hehe

Azfa said...

best! best! best!...ni yg teringin nk mandi air terjun..byk taun x pegi..kt taiping dekat jer di bukit jana...

Fieza79 said...

Aleeya ~

mesti la anak2 la yg plng sonok...tgk meka kita pon tumpang sonok gak...

hehe kiyut ke leeya...sonok neh dipuji leeya..eheh



Azfa ~

best tau Azfa skali skala mandi air tejon...nak lari dari kepanasan kat sini larr tmpt nyer...

maszmadi said...

hm, best nyer mandi manda kat sungai.. lg la cuaca pnas ni kan.. swonok gilerz...

mysara said...

wah3..best3!!!

LiLy @ MumMyQiStInA said...

Bestnyer bermandi manda..
Kita dh lama x mandi manda cam nih..
Nnt blk kg..kita lepas gian.. :)

ayah,ummi, farish said...

bestnyer gi mandi air terjun nie..sejuk sgt kan...tp farish nie penakut air...kalau bawak dia x masuk air, kitorg jer yg masuk..heheheh

mama c'fa said...

aduyaiii sejuknye rase.. huhuhuhuhuhu

LYaFRINA said...

best main air terjun.. lya pon ada pegi bulan lps kot.. teruja main air,,sampai xingat dunia.

**muka kakak ikut muka fieza & adik ikut muka hubby fieza... & muka fieza+hubby memang iras2 la..

ann @ hatiberbunga said...

wah.. bestnya mandi sungai.

(tetiba rasa rindu nk terjun sungai gak. hehe..)

Fieza79 said...

Maszmadi ~

time2 cenggini mmg mest mandi manda air tejonn...sejuk rase..


mysara ~

sure la best...


Lily~

owwhh kena balik kg dulu ekk?? ye la depa owg bandar...kami anytime leh mandi manda..hehe owg kg yg xcam kg....eheh...


ayah, ummi, farish ~

ye ke anak tak suke..takut ye?
cuba kerap2 g air tejonn sure dia akan jatoh suke..hehe


mama C'fa~

mmg sejukk sgt air tuhh...gigil2 1 bdn...


Lyafrina ~

mmg la lau mandi manda cm tu mmg lupa sumer...

ye ke fieza sama iras hubby...selama neh tak pasan pon...hehe


ann ~

meh kita reramai mandi air tejon..leh ilangkan stress tuhh...

rose --{@ ibuRafiq @}-- said...

hehe
umah dokek je
tapi tak p pon eh

sonot tgk irfan
dok sabor nok terjun!

mek da ©™ said...

dh la a xg berkelah..sdpnya...besh2...fieza mcm kakak kpd anak2 tu..eee..mcm adik beradik hehe..amboi puji niii..eee

Emacupcake said...

kak fieza ni cute comel jer...

~Siti Hajar~ said...

bestnyer mandi kat sedim, lama xp walau dekat ajo..

*pelampung sama dgn Danies pya ler..peminat Ben10 gak ke?

Fieza79 said...

ROSE ~

dkt mmg dkt tp sll terlepas pndg..asal cuti je ke shoping kompleks tak abis2...hehe


Mek da~

ye ke mek da..cam kakak n adik2..hehe ni dh bape owg ckp cm tuhh..
hikk pasann lebey..takda la besa jerr mek da....huhuu


Emacupcake ~

cute n comey...woww..! hehee lau btol la alhamdulillah...msg2 da kecomelan msg2 kan?? btol tak..?


Siti Hajar ~

tu la fieza pon yg dkt lg ni lg jrg pegi..kan pe terlepas pndg n tak terpikir nak bkelah2..

Irfan sure la peminat Ben-10..pelampung ari tu beli kat Telok Batik..

Ummi Hanie said...

salam...cntik betul kan waterfall sedim ni...

kami baru je pegi ahad sudah..tersesat2 barat cari sbb xpenah sampai..punyalah ramai org...

Related Posts with Thumbnails
 
Designed by Whitey Mommy