Wednesday, May 5, 2010

~ GiLeR kEnTaNG ~

pe la tajuk n3 ari ni ~ GiLeR kEnTaNG ~ lak...
janji tajuk bersamaan ngan pe aku nk merepek ari ni.. ~

Semalam ujan lebat giler siap ngan kilat sabung menyabung lg..
ermm..besa hubby harus kuar beli makanan utk dinner time tp..
disebabkan ujan punya la lebat mcm xnak bhenti jer so...
aku dgn gagah nya ke dapor yg dh lama xberasap..
urmm...selongkar2 dlm peti sejuk xde pape yg leh dimasak
huhu..malang.. ~ ( nmpak sgt lama xmasak..pki makan kedai je.. )

cadang nk tanak nasi tp nk mkn ngan kicap leh la..hehe
so...trpandang la 1 bungkusan 'Potatoes Chip Special' ( tau kan apa? )
tu la yg berlaku semalam..makan malam sekadar kentang ajer...huhu
dgn semangatnya aku menggoreng... ~

hubby ckp ok..leh je..
Irfan pon orait gak...lg pun msg2 xda la lapar sgt
aku ngan bebudak tu dh melahap kat umah mak petang tu...
so kiye senang keje aku....
(cadang nk wt nasi goreng je la...tp lmbt la nk prepare sumer tu..nasi belum tanak lg tu...mmg dasar pemaleh)

cam besa harus layan piccas.... ~ (flash kamera lip lap sama nek ngan kilat kt luar..hehe )




~ bungkusan yg belum disentuh...
dh beli sminggu dh..luper ~
~ pon snap gak..poyo btoi.. ~

~ jap tnjuk sket kitchen kabinet kami yg xsiap2..
peringatan utk kengkawan lau wt renovation pastikan
bajet cukop ngan planning....tau nape?
jd cam ni la...mula beria nk kan kabinet atas bawah..
over bajet last2 cuma dpt cenggitu jer...huhu frust...
hope lps ni da bajet len... ~
(nk2 lak dpt tukang umah yg xpndai planning...tensen..ni dh lari topik..)




~ ha ni dia kentang yg dimaksudkan....
menu malam tu 'kentang cicah sos' best tak..hehe
ni la menu owg penyegan lau nk tau... ~
~ whatever Irfan ttp makan dgn lahapnya...
besa la anak2 fast food cm tu lg meka suke...tp sll2 xbek lak
tuk kesihatan.. ~
~ moh usha Irfan makan....Anis tak da becoz
dh tido awal (kakak xcihat...cian kakak...) ~

~ tlebih garam...urmm masin.. ~

~ tngal la sisa2 je...okeh kenyang la kami mlm tu..
tp siap planning nk order burger lak..
tu pon lau ujan bhenti la..
tp yg pasti aku teruih tertido pastu... ~




************************

7 comments:

Pn. Zana said...

hehe. x pe la, at least de benda nak di masakkan tuk hubby & anak. tu la, kalu ujan lbt, better duk umah jer.

p/s: nnti de rezeki lain, leh smbung balik kabinet dapur yg terbengkalai tuh.hehe. x pe, lambat asal puas hati kan?

Fieza79 said...

Pn. Zana ~

seb bek la hubby n ank2 jnis xkesah...hehe

tu la doa2 kan la dpt durian runtuh ke leh la siapkan kabinet yg tbengkalai tuh.. ~

mamalieyna said...

oklah tu, mkn mlm kena simple2 jer..hehe..

*tu la, kita pun tunggu bajet betul2 cukup baru nak buat..skrg belum ada ka..so, takyah la kichen kabinet lagi..huhu..

maszmadi said...

hikhik, kita cam same jerk, lbih rela blik keje singgah kdai jap bli mknan for dinner, tong gas kat umah blh thn setaun, jimat..

Azfa said...

piza..ibu2 zaman skrg jarang berasap dapur...kerja la katakan...tu pasai kena standby frozen food..lapor tgh2 mlm dpt gak la makan...

Fieza79 said...

Maszmadi ~

eheh..seb bek da gak geng...
btol tu tong gas tu thn berbulan..
beras pa lg la..huhu

smgat mmasak time bt kitchen kabinet tu ari je pastu..teruih peel lama dtg semula..

Fieza79 said...

Azfa ~

btul tu Azfa...
tu kira mlm tu brnasib bek...last kopek...

Related Posts with Thumbnails
 
Designed by Whitey Mommy