Tuesday, May 4, 2010

:. seMPeNa HARI IBU... CoMinG sOOn :.

IBU..IBU.. engkau la ratu hatiku...
bila ku berduka engkau hiburkan selalu...

perasan tak lagu tu...
kira aku org terawal n3 topik sal ibu ni..
bukan pasal ibu aku... (nnti bt n3 yg len..)
tp pasal aku sbg seorang ibu...dlm erti kata lain
panggilan manja dari anak2 ku....~MAMA~
rasa best je biler sebut kan?

anak dah dua dah besor2 pon..tp masih rasa ada
kekurangan pada diriku sbg seorang MAMA
kekurangan...dari segi layanan sbg seorang ibu terhadap anak2 nya..
ntah la nape aku rasa cam tu ekk?
tak mcm mak aku dulu...lembut tapi tegas gak tu..
aku tak berani pon bt muka seposen lau da yg xpuas ati..
nanti kena cubit tau..huhu..kena control jer... lam ati geramm

tp aku dgn anak2 mmg sure garang tapi ank2 aku tak takut..
melawan lg ada...siap kuaq kata2 yg dasat2 yg kdg2 tak disangka
akan kuaq dr mulut seorang budak yg belum pon matang...

tp tu la aku tokleh nk marah becoz...
ucapan yg kuaq tu kdg2 mengelikan ati sniri huhu..
so..cam na nk marah... ~

pape layan gambo yg kebetulan da dlm simpanan.. ~
tp malang nya cuma gambo bersama Irfan je...
( xpe len kali mama ngan kakak lak...ngan mare kakak..)
~ zasss ~



~ pandangan antara mama n Irfan...time ni baru balek
keje..pas mandi aku rs cm mood nk bgambo tu dtg..
suwoh kakak snap cpt2 before kakak nk pegi
mengaji Quran.. ~
~ actually minta Irfan bt pose cenggitu..cam spontan gitu...
bijak anak mama ni..di suwoh cpt je..
xda byk songeh.. ~ (dh pahem benor ngn hobi mama)
~ kat mana la wajah keibuan aku ni..huhu..
da sket kan? ~

~ aku yang kau panggil mama...thanx cayang ~

~ krn Irfan dan Anis aku selayaknya memiliki title 'MAMA' nih..
akan sntiasa mama bawa title ni walau kt mana2 pon... ~
( sebeno nya lbh kpd bodek si hubby yg jelez syg..hehe.. pe la aku ni.. )

~ moga kasih sayang antara kita sekeluarga
berkekalan hingga ke ujung nyawa ~

~ sekian la sdkt dedikasi untuk diri sniri..hehe ~

**********************


9 comments:

razucute said...

sungguh manja, & comel. saya pun tak terasa jadi ibu kepada 2 anak. tapi bila kita dah jadi ibu kita kena pikul satu tanggungjawap yang besar....

rose --{@ ibuRafiq @}-- said...

soo sweet..:-)

budak2 skang mmg kata2 depa agak kurang sopan kan? pengaruh rakan sebaya la tu..uhuh

LYaFRINA said...

waa... mmg xpress... dh kuar topik hari ibu..
samala..lya pon rasa g2.. mcm x ckp lg sifat2 keibuaan ni.. harap2 anak selesa dgn kita.. n selalu hargai pergorbanan kita..

Fieza79 said...

tgungjawab tu mmg berat lau nk diikutkan..
nk2 bl pkir ms yg akan dtg biler ank2 dh besor2 lg la byk bnda nk kn pkir n pikul..huhu

aLyNnZ said...

hehe tersentuh hati alynn yg bergelar mama nie..sonoknyer anak2 dh besar..

mamalieyna said...

hukhuk..tersentuh pulak perasaan si ibu yg tgh membaca ni..^_^..anak2 dh besar sket ni, lg cabaran kan..eina lmbt lg la nk melalui ni..apa2pun bakal melaluinya! ^_^

Fieza79 said...

Alynz ~

mmg sonok ank dh besor2..kdg2 meka cm memahami ati n prasaan kiter sbg org tua...leh wt kwn2 tu.. ~

Fieza79 said...

mamalieyna ~

tu la cabaran mendatang kian byk...
time memula dpt baby rs indah tp bila dh besor2 rs indah tu dh bcampor2...tp ttp suke nk hadapi cabaran tu...~

Anje a.k.a Mama_Aqish said...

begitulah kasih seorang ibu kan...nak kan yang terbaik untuk anak2....macam kenal je lagu haq kat atas tu...SELMAT HARI IBU....semoga menjadi Ibu contoh & menjadi ibu yang terbaik

Related Posts with Thumbnails
 
Designed by Whitey Mommy