Tuesday, May 25, 2010

~ meNu ujuNG minGGu.... ~

Ni last week punye story....
nak publish meal for lunch last week...agagaa..
hehe..actually simple je meal ari tu....
story cam best je meal tu kan?
padahal takda pape pon...gimik je kengkawan..
tau la kan aku ni takda la ghajen sgt....
nak masak pon ikut mood..leh ke cenggitu...
hubby pon dh masak bena ngan pangai wife dia
tgk mood wife dia jugak tu nk minta masak
kan pe kata hubby dah jemu asyik mkn lauk kedai...kedai...
boringg kata dia....

mood aku minggu tu mmg nak masak...
mood bek la katakan....agak2 nape??
hehee....
sebabnye ari sebelum aku dh dpt henpon baruu..yahooo..
henpon lama takda rosak pon tp disebabkan dh jemu
harus la bertukar yg baru...
jengg..jengg..dh dpt henpon baru ni sambil masak
sambil la ber sms ngan memba....
sgt suka ber sms smbil cooking.
hubby nengok, hanya geleng2 kepala....
taktau pa nak bebel lg pd wife dia yg cenggini...ihikkk...
layanzz je...

Okeh berbalik pada menu aku utk tengahari ahad...
sila2 la layan diri sniri...eheh











~ ha kan dh kata simple cenggini je....gimik je lebihh...
kan pe takda mende lam fridge nk msk sempoi2...
itu je yg da... ~
~ ikan goreng taruh cabai atas ni harus ada setiap kali masak...
hubby cukup suke tuhh...suke bikin yg pedas2 ~

~ Kangkung celur cicah sambal belacan...rasa kecur air liur aku
time tgh wt n3 nehh...actually ni utk aku..hubby tak pandai makan tp
ari tu dia ckp nak kena belaja makan sbb wife dia buatkan..hehee.. ~

~ Sayur Paprit Ala Fieza....hikk leh gitu??

~ n last menu....Sayur Bayam Masak Air utk anak2 ku...
lam byk2 sayo...Bayam dgn Kobis je leh diterima tekak anak2 ku..
janji meka suka gak mkn sayo dari taknak langsung kan...
Okeh itu je larrr menu kami..cadang nak buatkan asam pedas
tp hubby ckp takyah msk byk2 nnti tak habeh mkn...
urmm senang kije..lalala..
psstt...nnti fieza publishkan henpon baru tu...
nak..nak tgk tak..?




10 comments:

Aleeya said...

fieza..ni nak wat kenduri ke hape nehhh, byk nye masakkkk, nampak pon sedapppp, samala kita..leya msk pn ikot mood gaks hehe

Fieza79 said...

Leeya ~

kenduri berempat, leeya...
byk ke cm tuh...sebelum ni abis byk pun 2 menu je...urmm kiye byk gak larr...hehe..

LiLy @ MumMyQiStInA said...

Byk gak tu menu nyer..Lily tgk time tghari ni..terus perut terasa lapar..huhu..terliur tgk ikan tu.. :)

sYiRa..(◕‿◕✿) said...

sedapnye tgk lauk2 tu..
bley la aja kat blog nnt..hehe
bestnye dpt hp baru..^_^

mysara said...

ya ALLAH...sedapnyer....
kalu makan berpinggan2 ni...hehe

Mimie Fazira said...

rajin nye masak ... harus acik mimie contohi ... saya dh follow ye .. tq follow blog acik mimie

chugie said...

alamak.. sedapnye.. sy yg baru pas lunch ni pun boleh rs lapar lagi bila tengok menu fieza ni tau!

nampak sume pedas2 ni ye.. saya suke pedas!! bestnye..

SiTi said...

salam sis...sila jawab tag ct ye...

fied said...

wahhh bestnye..terliur la pulak...heheh

LYaFRINA said...

WOWW.. SEMUANYA BEST.. LAGI2 BEST SBB.. DIHIAS CANTIK GITU..LG MENYELERAKAN...

Related Posts with Thumbnails
 
Designed by Whitey Mommy