Wednesday, August 24, 2011

Biskut Cornflakes versi Irfan dan Anis...

P



Salam....




Beberapa hari lagi je kita nak beraya kan...ingatkan takde la biskut raya ku tahun ni maklum je la mula tu rasa macam tak terdaya je nak mengadap menguli biskut lagi dah...tapi dengan pertolongan dan semangat anak2 semua boleh menjadi...

Ni gara-gara Irfan yang dah macam kebuluran menghabiskan biskut raya tok dia yang hampir separuh balang...kesian mak ku penat buat sorang2...asal anak2 ku je perabis kan...huhuu sadis..! rasa tak sampai hati maka aku buat jugak la biskut kegemaran Irfan dan Anis ni...Biskut Cornflakes!

Petang semalam gigih aku dan budak berdua tu membikin nya sebelum berbuka..hehee nasib baik ada budak berdua tu yang ringan tulang nak menolong...kalo aku sorang jenuh mengeliat sakit pinggang jugak la mengadap biskut tu...aku uli...dorang masuk kan dalam cup...aku just main campak2 dalam oven je...hehee tenkiu la anak2..boleh diharap rupa nya...hakhakk




ni la rupa biskut cornflakes yang dijemput2 oleh dorang masuk dalam cup...takde hias2...gitu je...mudah dan cepat!

ni la tangan yang membikin nya..abai kan kuku jari Irfan yang 'bersih' tu...huhuu baru perasan...tapi dia jemput masukkan dalam cup tu dengan garpu ye..!

gigih kan anak2 ku ni...upah nya lepas siap bakar nanti boleh makan sepuas puas nya...


dengan tak pakai baju nya...hehee...sila abai kan si 'kain pelekat' tu ye...ngeeee..dia tu mana nak nolong...tolong tengok dan gelak kan anak2 yang tengah bersemangat buat kuih raya je...

dah hampir habis pun...aku cuma uli dan masuk kan dalam oven je..bakar...siap!


zoom sket...biar tak cantik asal sedaapp...! biskut ni sangat rangup tau...ngeeee sampai tak henti mengunyah...!




Kalo rajen esok nak buat Biskut Makmur pulak lah...





22 comments:

♥cikmOt♥ said...

sib baik kakak ngan abang sudi tolong mama dia...hhehe

Ya ALya said...

syukurla dah boleh di harap anak2 akak.......

mamyharraz said...

dah boleh harap abg&kakak nih kan :)

ok paper cup kuih kita sama ;) hehe

MrS. F!zA said...

hihihi anak dh besar dh blh menolong...mama leh rileks2 ngan baby..hihi

NM02 said...

tak best la tahun ni mak ai tak wat biskut rayeeee

Myra Jay said...

Amboi rajinnyer 2 beradik nie nolong..
Okla senang akak :-)


Kak, Myra ada pos poskad raya ke opis akak tau :-)

Huda said...

rajin depa menolong ye kak..bagus kakak and abang ni :)

AnneRaini said...

buat lebih sikitler...leh pos ke sini..hehe

cheqna said...

bersemangat la irfan ngan anis ni..
cheqna lak belum buat apa2 lagi ni..haishhhh

LYAfrina said...

ok la tu..lg pon biskut cornflakes ni x muak kalo nk mkn byk kali :-)

fieza..selamat hari raya aidilfitri.
maaf zahir & batin

mama tims said...

waa..rajinnya semua..mesti sedapkan..

syariza09 said...

smua bersemangat nk tulun..derang tau mama nyer dh x larat

LiLy @ MumMyQiStInA said...

Bestkan bila anak2 dh besar ni..dpt tlg2 apa2 yg patut..
Rajin kakak & abg.. ^_^

~Siti Hajar~ said...

Rajinnyer Irfan & Anis...ada pembantu laju la sikit kan...

ajumohit said...

baguihnya yg boboi pon rajin nolong, kemas aju dapur akak hihihi

chugie said...

rajin nyelah anak2 menolong ye.. nampak cantik kuih tu..

ieda said...

rajin anak2 fieza .. akak rindu jugak nak buat biskut raya nie .. tahun sebelm2 nie ada buat tapi dah lama x buat .. sbb anak kecil lagi masa tuu ..

tahun nie adik ipar dan kakak akak pula anak kecil tak dpt buat layie uhuhuh .. kalau buat suke buat cornflakes madu tu je :)

Run Away♥ said...

rajin nyer...;d/Salam kenal..dan selamat hari raya...;d

Lee-Yan-Naa said...

rajinnye anak2 akak..susah tu nak jumpe budak istimah buat kuih sampai habis..gara2 suka sangat kak kuih tu :D

~izan~ said...

seronok tgk dua beradik tu..dpt tlg mama wat kuih..tp irfan mmg kena buat sbb dah abiskan kuih tok yer hehe

::NureeN:: said...

bestkan wat ngan anak2.. rajin anis & irfan.. nureen x wat pon ada plan tp ntah jd ke x heheh tp cake insyaALLAH sbb tok nureen teringin nk mkn cake dr nureen hehhee

Aida said...

Fieza, nak mintak resepi .. hehehe

Related Posts with Thumbnails
 
Designed by Whitey Mommy