Tuesday, August 9, 2011

dulu...terpaksa upah org jahit kan...skrg online je..!








Salam....



Memang...dulu masa time preggy kan Irfan dan Anis...segala kelengkapan bersalin dan baby terpaksa usaha cari sendiri...masa zaman aku preggy dulu kalau nak cari barut baby mana la ada jual kat kedai...tak kan jumpa punya lah!

Kalau nak, terpaksa beli kain dan upah orang buat kan...tu pun barut yang kaler putih suci je...sape ada pengalaman sila angkat tangan..hehee

Tapi sekarang...barut baby pun dah ada jual merata rata...kat butik barangan baby pun dah ada jual...malah kat online lagi la bercambah...pilih je siap berkaler kaler dan bercorak bagai...geram pulak bila tengok barut comel2 macam tu..!





Macam biasa la dah nama pun gila bershoping online sekarang ni...mana yang berkenaan dengan baby laju je jari ni nak klik2 hehee...ku pilih barut plain kaler dari MyPermataHati...murah je sehelai baru 5 hengget..! tu pun sedang menunggu lagi 2 helai barut bercorak pulak...haishh..!



yang ni tuaman baby...dulu pakai daun sireh je untuk tuam perut baby...aku beli satu je yang kaler biru...comel! pic tu aku just copy dari Danita Maternity 


Alhamdulillah segala kelengkapan baby dan mama dah standby...tinggal sikit2 je lagi nak beli...rasa lega bila semua dah hampir setel...so takyah pikir2 lagi dah...



40 comments:

LYAfrina said...

syoknyer tgk org shopping brg baby,, skarang semuanya mudah..petik kot hujung jari je..hsl pon cantik2..

♥cikmOt♥ said...

hehehe, samalah kita kak, semenya beli...hehehe

ajumohit said...

mmg comel kak...tingin nk babay klu tengok barut and tungku tu..geramnya hehehhe

mamalieyna said...

alolo tomeinye barut berkaler...teringin plak eina, tp belum beli apa2 yg baru tuk new baby ni, tunggu nak scan dulu..hee~

tak sabarnye... ^_^

syariza09 said...

Seronok jer shopping brg2 baby skrg kan...mcm2 ada..dh tu cantik2 pula..kita pula yg rambang mata hehehe

~izan~ said...

mesti akak rasa tak sbr kan..biarpun anak ketiga tp pengalaman setiap anak tu lain kan..

comel2 barut,skrg dah warna warni dah.. =)

wida said...

yelah..sekarang shopping di hujung jari jer

NM02 said...

semuanya dihujung jari






cuma sediakan duit ajelah.. ^_^

rATu kEBaYA said...

seronokkan.. bila semua dihujung jari.. pilih je mana yang berkenan.

Huda said...

yup duit mesti ada dlm bank kalau x, xleh online shopping gak kak :) hehehe..x lama je lg yer..moga dipermudahkan kak..

mama tims said...

yg tuaman bby tu cute sgt..1st time sya tgk camtu..jakun plak...
heheh..

Zue AnnaLeeya said...

betul tuh fieza...
dlu masa preggy kakak, barut tuh upah org jahitkan...
kaler pon putih suci jerk...
skrg nih dah warna warni lagik...
mmg comel....
tuaman tuh pon dah moden erk...
klu dlu besenya panaskan pasir sungai tuh pastuh letak dlm kain...
baru tuam kt baby...
skrg serba serbi canggih erk...

nih yg buat tak saba nak preggy lagik... muaahhhaaa....

MrS. F!zA said...

tomei2 barut tu..senang nk cuci bontot baby tk pyh buka barut..

LiLy @ MumMyQiStInA said...

comel2 belaka.. ;)

Adra Adiella said...
This comment has been removed by the author.
Adra Adiella said...
This comment has been removed by the author.
Dilla Ady said...

dua komen di atas adalah dari dilla...huhuhu..pakai id blog enovel, takut fieza tak kenal..

chumelnye tuam ngan barut tu...macam2 kaler ek..

kalu dulu time dak acha, sume pun mil tlg jahitkan warna putihhhhhh jek..

skang warna ape nk, sumenye di ujung jari..

mamyharraz said...

klik saja kann mudahnya skrg.

dulu barut baby kaler putih je..

AnneRaini said...

wah kak fieza dah nak masuk 7 bulan...tak sabar nak tunggu ni..hehe

~Siti Hajar~ said...

Sy dlu barut mak jahitkan, klu yg ready made jenis yg pelekat tuh aje, xkuat nk barut bb kan..

Lega la semua dah siap kan, xsabar nk tgk bb lak bila dah ready sume brg kan..hehe

hyazz said...

senang kan..klik jer dapat barang...takyah susah susah dah nak upah... kami pon masih gunakan yg turun temurun punye...dulu2 mak buat banyak2 tuk ank cucu dia...

Pepel BoNda AmaNi said...

eida barut baby...mama yang buatkan...bantal baby pun sama..heheh tapi standard kaler la..putih....wah sis beli semua kaler biru...dah taw gender baby nyek...

zaidah said...

suka tengok ibu2 yang peknen nie shopping barang baby....rasa macam kitapun turut tak sabar nak tengok baby....

maszmadi said...

wah.. dah ada barut kaler2 yerk... x sabar nak tgok baby kak fieza pakai, mesti cumel.. kan

Myra Jay said...

Shoping online-mudah dan cepat..

Nanti if ada rezeki myra ngandung, nk tengok blog akak la untuk terjah kedai online baby :)

Ena said...

tu la kan kak.. skrg semuanya dihujung jari.. merata2 ada..

::NureeN:: said...

dh byk brg bb fieza shopping kan.. best2.. ;)

dinor's family said...

cantiknya barut tu...janji ada duit suma ada kn...

eB ezrin said...

wah byk preparenyer?

Izan Ishak said...

cantik2 barut skrg kan kak...izan pun dulu2 barut yg buat sendiri je. mak izan je jahitkan...

syukur semua dah hampir setel... moga dipermudahkan semuanya kak~

Iela Fazielah said...

Kak...cantiknyer...

Aida said...

fieza, wahhhh .. senang lah yg tuam utk baby tu .. dulu² saya gigih iron kain napkin panas² utk tuam perut semer .. tp lah ni makin canggih ekkk .. dan barut baby tu pun lawa .. kualiti pun bagus .. hmmmmm

cheqna said...

beshnya kak,,,
ermmm nak koya r jap...*pang diri sendiri*
hahaha
semoga semuanya selamat ye kak =)

~aSHa~ said...

hanya dihujung jari....

|| NaFiRaa || said...

haah kan~ kat on9 semua ade.. standby duit jek.. zura pon suka gak shopping on9 nih..hehehehe

wahida said...

oooo, ada yer sekarang ni tuam baby rupa gitu...comel!! canggih la sekarang...dulu tuam pakai daun sireh...hehe..

laskar pelangi said...

zman dah moden kan kak..hik3;)

Myra Jay said...

Kak.. nape lama tak update entry??
Rindu la :)

Ashizu said...

comelnyer tuam baby tu..nk beli jgk laa.thnx for sharing :)

sharkz said...

saya cbe barut di sini..ce tgk http://www.facebook.com/stylishbaby.shirt

Related Posts with Thumbnails
 
Designed by Whitey Mommy