Monday, August 8, 2011

Tema raya tahun nie....







Salam....


Entry autopublish



Pheww...rasa lama gila tak update blog...dan tak blogwalking umah kawan2!
Ada yang merindukan daku tak...eheheee..

Lately ni mood ke laut lah...letih berpuasa kot...uhuukk..!
Ditambah keje yang melambak kat opis...so mood just ke arah nak setel kan cepat2 suma keje...malas nak bertangguh-tangguh...maklum arr tak lama lagi kan nak bercuti panjang ni kena la susun jadual keje dengan sewajar nya...supaya tak kelam kabut kemudian hari.

Ehh lari topik ni...
korang2 dah buat ke persiapan raya...haishh baru seminggu berpuasa dah sebok kan tanya pasal persiapan raya...ehehh...

Kami sefamily dah sedia awal2 lagi sebab terpaksa...tau jela mak buyung ni mana la nak larat bertawaf time berpuasa kan...so sehari sebelum berpuasa hari tu lagi kami dah sebok bershoping raya...hehee!

Berpeluh jugak la bertawaf satu deret kedai Kemboja Kulim tu...sape yg penah pi tau la macam mana panas nya kat situ hahaa...! tambah2 pulak nak mencari satu tema bukan mudah...ada jela yang tak kena...hakhak..baju ku yang paling susah nak cari...takde saiz yang sesuai untuk mak buyung..stress jugak la huhuu...akhirnya gigih mencari baju Irfan dan kakak jela dulu...malas nak pikir pasal tema dah...mana yang bekenan belasah jela...dalam dok memilih milih baju budak2 tu baru la terjumpa baju yang sesuai untuk preggy mommy ni so terus rembat tanpa pikir panjang walaupun langsung lari tema kaler dengan baju budak berdua tu.

Tapi bila dah sampai umah susun2 balik hasil shoping raya tu...la rupa nya  tema 'hantam' menjadi tema mix n match pulak...arghh sedondon jua akhir nya...wuwuu!

Meh tengok..!






terbekenan kaler putih pulak tahun ni...harap2 padan la ku pakai pada hari raya nanti...jangan la badan ni makin montel udah la...huhuu...huby punya baju melayu tu sebenarnya baju nikah 10 tahun dulu...baru 2 kali pakai lepas nikah dulu...balik je terus selongkar, tengok2...sedondon hakhak...boleh masyuk dengan aku punya baju daa....so...done..!



ni baju Irfan dan Anis...walau Anis nya baju agak pepel..tapi nampak macam sedondon pulak dengan baju melayu Irfan yang kaler maroon...kira orait la kan...



Dan ni hasil rembatan di Megamall @ Pacific Perai

so setel bab baju raya...tinggal kasut je belum beli lagi untuk budak2 tu...




Puasa baru seminggu...semangat nak beraya dah nie...ngeee!




31 comments:

~izan~ said...

wah putih bersih gitu =)

selesai dah bab baju2 ye kak.. yg penting anak2 kan...

semoga akak n baby sihat selalu..

wida said...

senang beli awal2 ni..kan

cheqna said...

budak2 je yang seronok lebih kalau bab raya ni...kan kan kan??

Huda said...

betul kak..elok beli awal2 sebenarnye..last min nnti kite nak tumpukan amal, takut x dan nk p soping beriye :)

LYAfrina said...

mood raya dh dtg!!!
bju untuk pakai 1st raya mmg awl2 lagi dh tempah....

skarang ni just gigih beli baju2 asya je la... pastu ptgahan puasa kot baru nk g cari kasut ..

ajumohit said...

serius cantik kak, comel2 kesemuanya..warna tu mmg ceria dan sesuai digayakan di pagi raya...

mamalieyna said...

ok sgt la awal2 dh prepare...eina ni...baju melayu tak potong lg, hu~ hrp2 sempat la..dok settle org punya dl..

cantik kaler putih bersih ^_^

take care

Pen Biru said...

baju raya saya masih lagi ada di kedai..tak beli lagi

ieda said...

x terfikir akak nie nak buat tema putih .. risau kan kotor tu lah .. tapi cantik jugak kan ..

hermm kalau hubby memang x suke putih kalau kelabu ok kan :) tapi tema akak tahun nie merah menyala ! :))

MrS. F!zA said...

putih bersih lah pgi raya nnti..kitorg tk berani nk pakai cerah2 sbb asyik nk melantak je kang cpt lak kotor..hihi

NM02 said...

beli baju utk anak2 paling best kan

eT said...

sudah siap nk beraya nih...hehe
eT xsiap lg...:p

@e_da said...

cantik berseri warna tu.. elok la baju kawin leh pakai lg maknanya badan husband akak maintain.. ehhe

::NureeN:: said...

nureen asal nk tema putih gak tp bila tgk baju utk ellesya kenan hijau epal terus tukar hehhe ;p

Izan Ishak said...

cantiknya kak! kiranya tema akak ni mmg gojes je utk hari raya nnti...

kami tinggal nak cari baju raya ngan kasut2 aje...baju jalan2 sume dah setel~

Zue AnnaLeeya said...

jelesnya tgk seme dah soping raya...
kita nih blom lagikla... hukhuk...
mgkn mggu dpn kot.... hehehe...

~Siti Hajar~ said...

Lega la fieza sume dah beli, sy pun dah beli tp xcomplete lg...hehe

Baju Anis yg petak2 tu sama dgn Dalia pya...hehe

LiLy @ MumMyQiStInA said...

Cantik kaler tu..putih bersih..
ktorg tinggal lily ngan hubby lg x beli..part Qis semua dh settle.. ^_^

MamaYatie said...

kami pun soping sebelum pose ri tu..pun tinggal kasut budak2, baju kemeja papa & tudung mama..biler nak gi ntah..malas dah pulak..hehee

Myra Jay said...

Mix & match yang sesuai..

Baju melayu 10 tahun yg lalu asben akak masih leh pakai ye..
Wahh mantain tu :)

|| NaFiRaa || said...

saya baru nak start shopping raya.. hehehehe

Dilla Ady said...

dilla kurang minat baju kaler puti or krim sbb namapk bam bam..tak sukeerrrr...

dilla lum lagi cari kasut dak kecit nih..

Hanis Azla said...

senang kan fieza dah setel awal2.. akak ni baru sikit2 aje yg setelnya.. byk lg yg tak complete.. tema pun main kalerful ajelah nampaknya.. he...he..

Aida said...

fieza, baju melayu en suami tu masih muat ye .. kalau aida baju je muat kot .. seluar ya ampunnn .. tidak bisa lagi ..
tp best lah fiza ni .. awal dah siap semernya ..

Pepel BoNda AmaNi said...

eida pun xsoping raya lagi...huhu ingat minggu depan baru nak soping raya...

Ena said...

ena gak tak setel2 lagi.. jenuh nak twaf nanti.. uhuhu..

cantik tema akak tu..

dinor's family said...

emmm mmg suka btawuf ni lg2 tuk soping raya....kami skuaga tema hijau lumut tahun ni....tggl seluar hero2 je blum beli ibu ngan kakak cuma nak tambah2 je....he....slagi xraya ada je nak bsoping2 kn....cantik tema fiza ngan hubby tu....

♥cikmOt♥ said...

alhamdulillah, baju raya anak2 seme dah setel...

Qaseh said...

wahhh...cepatnya persiapan...putih berseri mmg kena lah dgn mak buyung kan..

Marsha~ said...

cantikkkkk... samalah anak2 saye pun belumbeli kasut raya..

Baju Kurung Kanak-kanak said...

Salam.
Waaah... Awalnya beli baju raya.
Ni raya tahun ni balik mana?

Related Posts with Thumbnails
 
Designed by Whitey Mommy