Thursday, December 22, 2011

majlis ijab dan kabul...








Salam...




Majlis ijab dan kabul berlangsung di masjid Padang Cina jam 4.30 petang...selamat lah adinda ku menjadi kepunyaan orang pada hari tu...alhamdulillah semua nya berlangung dengan jaya nya..

Sekali dengan firas aku kendong masuk masjid bagi menyaksikan acara akad nikah hehee...dengan harapan agar firas tak mengamuk sepanjang acara tu...alhamdulillah jugak firas tak buat ragam..hurmm..



 
~ si penganten...~


~ jenuh menatang firas siap dengan bekalan susu..dengan harapan die tak meragam kat dalam tu..~


~ penganten lelaki tengah nerves tuu...hehee ~


~ si kakak tolong susu kan si firas...~


~ si penganten perempuan...pun tengah berdebar debarrr... ~


~ menyelit jugak huby snap pic kami di antara majlis sedang berlangung...~


~ bekenan dengan persalinan penganten yang putih bersih nie...hurmm 'tajaan' Romzy Studio...~


~ asal firas kuar kan suara je cepat2 je aku nyonyot kan botol...huhuu nak elak kan die menjerit hehee.. ~



~ hurmm dah shake hand...dengan sekali lafaz je..~


~ lega sudah...baru la boleh senyum kan...hehee ~


~ kemain lebar senyum tu ye..~


~ haishh...menyelit lagi dak kecik nie...~


~
~ mata bolat bikin geramm...ceria je bila dah kekenyangan susu...~



~ acara pemberian mas kawen...~

~ riban2 kan kat dalam tuu..huu ceronot nyaaa..! ~


~penganten lelaki pakai kan gelang tangan ke penganten pempuan...cantek nya gelang tangan! ~


~ upacara membatalkan air sembahyang..salam cium..! ~


~ part ni paling best dan kelakar...besa la kena sakat je la penganten haritu..hehee ~


~ semua dah selesai..dah nak gerak balik umah..~


~ posing2 dulu dalam masjid..~


~ thanks pada school mate ku dulu... Jun sebab sudi datang memeriah kan majlis...~


~ selamat menjadi pasangan suami isteri..moga kekal bahagia hingga ke akhir hayat..~


~ terus gerak balik pastu...~



entry photoshoot penganten atas pelamin pulak lepas nie...




23 comments:

ajumohit said...

Tahniah buat pengantin, Moga bhgia ke akhir hayat, geram tgk firas tu.... Bambam!!

rATu kEBaYA said...

Tahniah buat pengantin.. semoga bahagia ke hujung nyawa..

~Siti Hajar~ said...

Baju pengantin cantik sggh, jrg org pakai tema putih hitam kan, tp mmg cantik, dgn pengantin pun cantik...

Anis dah besar mcm anak dara, muka cam fieza je, sweet gitu..

Myra Jay said...

Baiknyer Firas dok diam :)

Selamat pengantin baru buat kedua mempelai :)

rose ~ Ibu Rafiq dan Aishah~ said...

tahniah utk pengantin..:-)

dah makin besor firas eh..kejapje..nape akak tak sumbat je tek masa majlis..ehhe if sy mmg sumbat je di mana2 if aishah nangis..:-)

kak anis dah besarrr dah pandai jaga adik ye..gud2..:-)

ieda said...

tahniah dan selamat pengantin baru buat pengantin

besar dah firas .. nampak kasar sikit badan dia kan .. diamm je .. bagus betul niee :)

eB ezrin said...

fiza ngan pengantin cam kembar la :)

~izan~ said...

nampak sinar bahagia kat muka pengantin tu..nampak btul hepinya..

Alhamdulillah selamat semua dah kak yer.. akak pun sama naik seri dgn pengantin.beranak kecik pun cun tau.

si firas kenyang susu dlm masjid ye kak hehe

|| NaFiRaa || said...

tahniah buat adik fiza dan suami..:)

mamyharraz said...

tahniah utk pengantin dan selamat menempuh alam perkahwinan :)

muka fieza&pengantin mmg sebijik.sama!

besar dah firas..muka firas mmg nak mintak kena cium kan..geram.gerammm

syariza09 said...

hamboi...merahnya inai si kakak(anak Fiza)..dh mcm pengantin
sib baik Firas x ngamuk, maklumla dh kenyang ngan susu..tahniah yer, makin bertambah ahli keluarga

syariza09 said...

hamboi...merahnya inai si kakak(anak Fiza)..dh mcm pengantin
sib baik Firas x ngamuk, maklumla dh kenyang ngan susu..tahniah yer, makin bertambah ahli keluarga

Dilla Ady said...

tahniah tuk pengantin..

dilla pun suke tgk baju pengantin pompuan..cantiknye..ni sewa ke? kalu sewa sayangnye pastu nk kena pulang balik..huhu

wahida said...

tahniah, selamat semuanya...
bagai pinang dibelah dua...



comel betul si firas ni lah...

Aida said...

tahniah buat pengantin ...

fieza,
firas punya bulu tangan sangat lebat .. mirip rupa irfan kannnn .. tahniah fieza utk baby baru .. :)

yan said...

semoga mereka berbahagia hingga akhir hayat. INSYALLAH..

LYAfrina said...

selamat pegantin baru buat adinda fieza suamisteri...

fuhh... baju pnikahan ni cantik sgt.. dress kan?? teringin nk pakai bju2 pgantin skarang ni.sbb msa zaman kt dlu x cun mcm leni.. hehe...

Imah Dinor said...

tahniah n selamat pengantin baru tuk adik fiza....

Adyshariz said...

comelnya firas...tahniah tuk adik fiza, slmt pengantin baru

::NureeN:: said...

alhamdulillah.. tahniah.. muka adik fieza nmpk garang la hehehe

maszmadi said...

alhamdulillah, cantik la baju pengantin tu.. putih hitam.. sweet

Mama Gee said...

Tahniahh!!
cantik baju pengantin tang layer2 tu :)

aLyNnZ said...

aihh..berdebor plak rasa tgk pic kawen2 nie..bukan pe teringat dolu2..ermm dap nyer firas minum susu eh..

Related Posts with Thumbnails
 
Designed by Whitey Mommy