Friday, December 16, 2011

jenjalan sesudah berpantang..








Salam...



Sudah sememangnya kaki berjalan ni asal lepas tempoh berpantang je laju menapak ke shoping complex hehee...sepatut nya berehatan la dulu buat tempoh ni tapi tidak padaku...aduyaii tersangat la bohsan nya melayari alam berpantang..awal2 berpantang leh tahan seronok lagi tapi bila dah hampir hujung2 mula lah kebosanan melanda...aiyakk..kerana itu la cukup2 habis pantang menggedik je mengajak encik suami keluar jenjalan walaupun cuma setakat sejam dua..yeayy..!




~ awal2 lagi cari kan stroller buat firas..mudah nak menapak laju2 hehee...~


~destinasi kitorang ke Jusco Perda ~


~ terus nampak orang salji ni...posing dulu dua beradik ni..nasib baik firas kecik lagi kalo tak dia pun sama join hehee..~


~ teruja pulak mama ni bila tengok kerlipan lampu2 pokok krismas...sangat la menarik hati...jakun orang baru kuar gua...si firas rileks macam takda pa2 pun siap tido lagi...heheeee ~


~ memang cantek..lip lap2 suasana kat situ...nasib baek la terbawak jugak kamera kompak...dapat jugak snap2...nak harap kan huby nak mengusung kamera gedabak tu tidak la buat masa nie..die takmo huhuu...~


~ jalan sikit..cari tempat duduk sebab firas macam nak start meragam je...lapar susu la apalagi...bekal susu memang tak bawak..harapkan di badan ni jela...hehee kalo bawak pun buat nyusah nak kena warm kan la apa la..rumit...main selak2 lagi senang kot...hahaahh ~


~ terus terang firas memang jenis kuat meragam..tak faham gak kenapa sejak2 beralih bulan ni...kadang2 tengah menyusu pun dia siap bising2 marah2 hehee pandai sungguh buat kelaku...~


~ terlentok...~


first time menyusu kat public selepas pantang..selamberr tanpa nursing cover yang penting takde ternampak apa2 pun ..hehee mata yang memandang ku buat2 tak nampak dan tak paham jerr..hahaa...sila tiru macam saya yaa..! ~



Haahh...penat berjalan dengan baby ni...tapi gumbira dan puas hati...lalalaa..





17 comments:

@e_da said...

wahh firas dah jalan2.... mmg boring kan lama terperap.. dpt kuar mmg best...

style la akak menyusukan firas.. heheh

mizzkechique said...

wahhh, berseri² pas pantang ni..

♥cikmOt♥ said...

dulik jek mata2 yang memandang...janji anak kekenyangan sudah...hehehe

ratusiput said...

pejam celik skejap je dh habis pantang kan... :)

anisalya said...

sama la. saya pakai tudung labuh sikit. jadik akalu nak menyusu anak, serkupkan je bawah tudung. tak ada sape tau. hahaha...

Imah Dinor said...

dah kuar bjalan ye firas...sama ngan imah dulu...lg 2,3 ari nak abis pantang dah kuar jenjalan ...

maszmadi said...

wah!!! kak fieza dah sehlim balik..... bestnyer...

|| NaFiRaa || said...

firas dah start jalan eh.. lepas nih lagi sonok lah berjalan.. meriah jek..kikikiki

Qhaifa Nur said...

seronoknya dapat kuar lepas bertapa kat rumah hu3...

berseri2 nampak..

Ena said...

hehe,...


dah jalan2 dah yeh baby & mamanye ni.. tak pe la kak, janji happy dan sihat sentiasa..

akak menten slim kan.. :)

Myra Jay said...

Kakak Anis ke yg snap pic last sekali tu :)


BTW kak, menyusu masa public ok pe, tu tandanya kita concern dengan anak kan ;)

Dilla Ady said...

wahhh..bagus2 menyusu tanpa rase bersalah..mmg da tak salah kan..huhuhu

ceria jek muke fieza dpt kuar ilangkan boring ye..

ajumohit said...

Tembamnya firas, sronok dpt keluar kan kak, waktu bpantang mmg buhsan heheheeh

~Siti Hajar~ said...

amboi Firas dah nek shpg complex yer, mama beli apa kat Firas..??? hehe

Kekok x fieza jln2, ye la dah lama xde bb kecik, mesti rasa lain sikit kan...hehe

♥Azie♥ said...

tetiba jer teringgin nak bby..tgk akak pgg bby cute ..

::NureeN:: said...

hehhe.. biasa la dlm pantang.. tp nureen suka sbb masa dlm pantang la bdn bleh jd kurus.. mmg sgt2 disiplin bab makan.. :)
BF kat public tue sllau nmpk org buat tp nureen kalu g2 kan fieza dh lama asben tarik muka 14 tau.. dia cukup marah & x kan izinkan nureen wat g2.. hehhehe

armouris said...

info tentang berpantang selepas bersalin - Cara Bertungku Dengan Mudah Semasa Berpantang

Related Posts with Thumbnails
 
Designed by Whitey Mommy