Tuesday, December 13, 2011

benda baru...semangat pun baru..!







Salam....



Adehh...pesal lah malas sangat nak berentry hujung2 tahun nie...huhuu...kena cari2 semula semangat untuk berblog macam dulu...entry pun asal ada je...maka jumlah pelawat yang datang pun asal ada jugak la hehee..


Malas sebab letih menjaga anak kecik agak nya...dulu ber anak kecik time umo 20-an, sekarang ni ber anak kecik time umo dah 30-an maklum jela mana nak sama energy dulu dan sekarang...huhuu..mana nak mengurus kan si kecik mana lagi dengan hal2 umah...kadang2 rasa seperti hilang sekejap semangat nie...mood pun jadi up n down..haishh!


Cuma ni je yang menaik kan semangat ku...jom tengok..




benda ni la yang menaik kan semangat...boring2 je...suka aku bukak tutup fridge jenguk2 ebm ku...hehee setakat ni buat stok untuk naik keje tak lama lagi..ada lebih kurang 200oz...dah ber oz jugak curi2 bagi firas minum guna botol...selang seli kan dengan direct feeding sebagai latihan untuk tinggal kan die nanti huuu...cukup la kot...dah penuh fridge mak aku...taktau nak letak mana lagi...nampak nya terpaksa la transfer setengah dari ebm2 tu ke frigde kat umah pulak...minggu depan baru la nak packing2 barang nak pindah balik umah sendiri huhuu lama giler bertapak di umah mak...heheee



hoyehh..paling berbunga bunga hati bila berjaya menambah kan koleksi pam...pam letrik Unimom Allegro beli...yang penting dah tak penat mengayuh kuikuii...production pun bagus bila guna Allegro...wallahh..! di sebab kan tangan dah tak perlu mengayuh, sampai kan hampir nak terpejam je mata ni yang sememangnya sentiasa mengantuk tak cukop tido..hahaahh!
ni memang best...price RM360.00 untuk double pam...berbaloi



walaupun begitu Unimom Mezzo tetap di hati ku...tak kan ku lupa jasa mu selama ini..tapi buat masa ni simpan dulu pam manual ni...simpan kejap je nanti boleh selang2 pakai...




Dah start blogwalking jengah2 kawan2 minggu lepas...tapi tak semua jugak kerana masa tak mengizinkan lagi...dah stat keje nanti boleh kot curi2 masa macam dulu...



31 comments:

::NureeN:: said...

nureen dlu guna yg tangan ja.. sbb nureen x pasti ada yg bg tau nureen x elok guna yg elektrik @ bateri.. sbb ada staff tmpt keja lama dlu dia guna yg batteri punya skrg dia kata breast dia sakit2 pastu jatuh :)

@e_da said...

bestnya.. hasil yg lumayan.. suka kalau dpt bykkan...

AnneRaini said...

wah byk dah koleksi die...chaiyok chaiyok

Izan Ishak said...

waahhh...tahniah kak! suka tgk semangat ibu2 yg sediakan ebm utk bby2 mereka. sbbnya izan pun tak pernah buat...semua direct feeding...

go go chaiyok kak fieza!

♥cikmOt♥ said...

akak nak nengok tak saya punya stok...dah lama tak buh kat blog...heheh

rose --{@ ibuRafiq @}-- said...

tahniah..kita pon ngah kumpul stok..caiyok!

mamalieyna said...

waa bestnye..meriah~ seronok tengok..herm..bestnye ada pum doble gitu..cepat sket kan..menaikkan semangat tu, eina ada manual je ni, dl tak guna sgt, this time, hope dpt dimanfaatkan.>Amin..

mamyharraz said...

bestnya tengok hasilnya.

tahniah..sbb mmg kena banyak kesbaran bf ni.

|| NaFiRaa || said...

waahhh.. bahagia jek tgk stok ebm yang banyak cam tuh.. best2!!

mamashikin said...

banyaknyer susu akak kan..rezeki firas..best kalao bnyak susu mcm ni..sy dulu siap beli pum medela hrga rm700 tp perahnya sekali dua jer..sb takde susu..huhu..so last2 anak hisap susu lembu jugakk...
gud luck akak..
semoga berjaya bf sampai umur 2 thn..

LYAfrina said...

teruja tgk stok susu tu...
btw..tahniah fieza... berjaya melakukannya dgn gigih... walau byk cabarannya kan?

ct rahani said...

sgt kagum tgk stok ebm yg byk camtu.. meriahnya.. :)

Dilla Ady said...

wahhh....penuh!

dilla ni kureng skit ilmu2 bab2 stok susu ni..so, kagum ngan semangat ibu2 yg menyusukan anak walaupun bekerja..

syariza09 said...

tahniah Fiza..dah penuh dh stok tu..masa ank kecik ni, mmg x cukup rehat..rehat la dulu, nanti dh cergas baru la bersemangat nk berblog

syariza09 said...

tahniah Fiza..dah penuh dh stok tu..masa ank kecik ni, mmg x cukup rehat..rehat la dulu, nanti dh cergas baru la bersemangat nk berblog

Zue AnnaLeeya said...

Alhamdulillah rzki Firas...
meriah dgn susu...
chaiyok chaiyok fieza...

~aSHa~ said...

jeles tgk susu byk..uhuhuhu..sy tak la sehebat byk gitu....skrg ni dpt buat stok 1 botol je sehari...teruk tul pencapaiannya....sbb kul 10 sy balik jap rumah, thari pun balik...rumah dekat je...so bagi direct je la...

Mama Gee said...

bagusss fiza...
tak sia2 melabur beli pam elektrik ni kan..
pam manual lenguh tgn mengepam..

eB ezrin said...

wah byknyer stock. rezki baby murah :)

ajumohit said...

Suke entry mcm ni kak fiza, suke tgk ebm firas ni, wah double pump mmg mudah kan kak, skali pump byknya dpt kak

Munnafendy said...

waaa 1st time sy tgk pam ni kak! haha

~Siti Hajar~ said...

Bestnyer tgk fieza, byk tu...rugi hr tu p tak tengok stok ebm fieza ni...hehe

**pssttt...fieza, hr yg hjr call hr tu, hjr dah sampai taman fieza nk p kenduri, btl2 ingat 11hb tau...huhu...hahahahahaha

mama tims said...

fiza..mesti byk kesabaran klu nak buat stok camni..
takpela pengorbanan seorg ibu kan..lg pon dah nak masuk keja..

Myra Jay said...

@::NureeN::

Baru dok plan nak beli in case menagndung ke nanti, dengaq Nureen cakap camni terus tak berani :)

MamaYatie said...

meriahnya....kagum sih! semangat rasa nak bf baby (kot ada lagi la..)hihi

Pepel BoNda AmaNi said...

bestnya kak..harap2 nanti ada la jugak rezeki adik amani cam nie...suka sangat tengok....

maszmadi said...

semangat..... masz tgok pon semangat nak ber anak kecik lagik.. hehe

Alin Marlini said...

samalah kiter feza..mood ke laut

Iela Fazielah said...

meriahnyer kak... best sgt!

~izan~ said...

byknyer kak! semoga usaha murni akak ni berjaya dan sukses selalu. izan suka tgk org bf eksklusif anak2 mereka..pastu simpan stok byk2 mcm akak ni..goodluck akak cun!

aLyNnZ said...

wahh meriahnyer stok ebm..sonok tgk..oo double pum maknanyer leh pam skali dua belah lar yerr..?

Related Posts with Thumbnails
 
Designed by Whitey Mommy