Friday, October 12, 2012

pre-birthday party!







Salam...



18 Oktober ni Firas genap setahun...aduhh tak sabar nak celebrate..!
Plan nak buat birthday party kecil kecilan...insyaallah kalau di izin kan Nya...mungkin Aidiladha yang ke-3 mcm tu...di harap segala perancangan berjalan lancar...yelah bukan selalu buat majlis...tak reti dan tak pandai sangat..tapi banyak je idea dalam pale ni...nak buat tu nak buat ni...semua nak serba sempurna untuk sebuah birthday party...tapi bajet harus di kira jugak kan...so decide untuk buat majlis yang sederhana tapi sempurna untuk Firas kesayangan kami...


Biasa la aku kalau nak buat sesuatu harus la seawal yang boleh..tak suka buat keje last2 minit...tak best kalau ada je nanti yang terlupa dan terlepas pandang...so awal2 lagi dah prepare itu ini...sebok mikir goodies bag nyerr...apa jajan nak letak kat dalam tu nanti...pastu membayang kan kek yang comel2...apa tema nya...sebok menggoogle sana sini...cari2 sticker buat nak tepek kat goodies2 bag tu nanti...cerewet kan heheee....yang tu semua boleh je prepare awal2...walau nampak remeh tapi yang tu paling penting tau...belum lagi bab makanan..jemputan dan lain2..uishh banyak benda harus di mikirin nihh...


Maka bermula lah misi pertama weekend lepas...misi terjahan ke gedung A tu Z wedding..macam2 ada kat sana..uwaa...haishh macam nak buat keje kawen pulak hahaa...  :-p





beli sikit2 ni tak lah terasa sangat ongkos yang kelua...
sikit2 lama2 membukit tak gitu...weee...



selesai bershoping ala kadar kat dalam tu...singgah jap tepi gedung ni...ada rest house sambil2 makan...kena pulak masa tu hujan turun mencurah curah...terpaksa la tunggu dulu...


ada air pancuran kat situ...



ada laksa..ada nasi campur..tapi pilihan tuan tanah adalah aiskrim di kala hujan turun mencurah curah...kekekee...terbaik!
ni pic lepas pekena aiskrim la ni...


melayan Firas..harus ada sesuatu di tangan..kalo idak tak mau duduk diam  dia...



bila hujan dah reda..sempat lagi snap2 pakai dslr pulak...lama nau tak ber dslr kesian lama terperuk dalam beg...


cuaca sejuk lepas hujan...heaven CH kot...


tetap ceria walau bebagai masalah dan dugaan yang datang satu persatu...dalaman ni dok ada 1001 masalah...huhu... 


see..Firas pun tumpang ceria jugak!
sengih dia ya!


dan akhir nya..
begini la kesudahan bila dah berjam2 melasak...pengsan!




Sekian.....









33 comments:

♥cikmOt♥ said...

hehehe, besday parti iris esok kak...tapi saya buat ala kadar jek...mana yang mampu sudah...ikut bajet yang ada...

mamyharraz said...

mmg nak kena fikir detail kalau nak buat birthday party ni..ank mmg tak tau apa2 tp kita yg eksaited lebih sbb geram tgk brg comel2 hehe.

Nens Collection said...

wahh..selamat berparti..btol jgak..beli skit2 x terasa sgt kan..hehe

MrS. F!zA said...

weee..setahun dh ye.. sekejap je kan..

* cantik ah caca! nak jugak!

JaSSNaNi said...

wahhh.. best ni.. mcm2 mamanya nak wat kan.. ye la.. anak kesayangan.. nak sambut besday plak bukan selalu.. setahun sekali je pun.. :)
HEPI BESDAY in advance to Firas.. :)

NM03 said...

ye la fiza, masa kami wat majlis aqiqah qays pun, dah rasa mcm kenduri kawen anak plak. penat tapi seronok.

LiLy @ MaMaQiStInA said...

kejap jer masa berlalu..dah nak setahun dah Firas..tak terasakan...

~Siti Hajar~ said...

Kejap je dah Firas nk msk sthn kan, blh jln dah g Fieza???

Nafira usof said...

betol tuh fieza.. kalo dari awal2 dh start beli sikit2.. tak terasa sgt duit keluar.. kalo beli sekali harung.. ketar jugak tangan nak membayor..:)

tomeynye firas pengsan~

Qhaifa Nur said...

mmg tak sabar nak sambut besday parti budak handsome ni...
walaupun simple bila tiba harinya meriah betul....

ieda said...

aah dikk
prepare sikit2 kann
bila membukit tuu dah lega ekekke

aloor suke ngan pic firas senyum ngan ko tu dikk
seyessss sejibik !!! muahx3

eB said...

rs mcm baru jerk firaz lahir... kejapnyer... :)
ps: nk mtk no tipon boleh? eB nak kal...
emel eB: mamaaerish2@gmail.com

-Sara- said...

tembam betol c firas nii..happy bufday in advans! :)

Ena said...

japnye masa berlalu...


maszmadi said...

kalau lah dekat umah kak fieza nieh, harus saya terjah..... nak dapat goodies bag tu.. hehe

Qaseh Suhaida said...

betul2...kena merancang awal2 nak buat majlis hari jadi ini...barulah meriah nnt..kita pun puashati

Myra Jay said...

Myra tak pernah terjah A tu Z semenjak diorang berpindah ni :)

Happy birthday Irfan in advance :D

Nieyl said...

sekejap aje kan mase itu berlalu..dah besar dah firas nie...:)

syariza09 said...

geramnya tgk kaki tangan firas yg bambam....elok la prepare sikit2, buat keje last minit ni pening kpala

AnneRaini said...

mesti meriah ni...nak dtg nak dtg...haha bajet mcm duduk sebelah rumah..

lizz said...

tak sabar nak tengok firas sambut birthday...

::NureeN:: said...

wahhh sronoknyaaa... nk join jgk.. heheeeh

``~Masliza Ali ~`` said...

tentu seronok si firas tu......
good luck...
Salam Perkenalan : http://maslizaali78.blogspot.com/

Imah Dinor said...

toi tu..walaupun nak wat party kecil2 tp pesiapannya perlu rapi gakkn...setiap anak mst nak sambut gak kn walaupun sekali....

Imah Dinor said...

toi tu..walaupun nak wat party kecil2 tp pesiapannya perlu rapi gakkn...setiap anak mst nak sambut gak kn walaupun sekali....

mamalieyna said...

jap je kan dah nak setahun dah.. best2x.. mmg excited bab2 ni..hehe.. eina pun besday hakeem bulan doblas tp dh memikir ni..hehe~

selamat meneruskan perancangan, hope semua bjln lancar..

*herm.. apa masalah nye tu ye.. try to handle dgn baik k.. tc

mamalieyna said...

jap je kan dah nak setahun dah.. best2x.. mmg excited bab2 ni..hehe.. eina pun besday hakeem bulan doblas tp dh memikir ni..hehe~

selamat meneruskan perancangan, hope semua bjln lancar..

*herm.. apa masalah nye tu ye.. try to handle dgn baik k.. tc

Izan Ishak said...

syok pulak tgk preparation utk besday party firas ni kak. sure nak buat macam2 kan.

eheh... rambut firas dah melentiklah kak~

lovely said...

comelnya blog ni.
suka sangat pink.
i follow..
kalau sudi follow saya blk k.

http://lovelyberryintheblog.blogspot.com/

Alin Marlini said...

befday party masa umur setahunlah yg plg best

munna said...

sekejap je masa berlalu ye.... bestnya nak buat birthday party....seronok tgk budak2 happy

fieda said...

dh besor firas ye..

lieyalatif said...

wahh mesti meriah nieh...lieyapun tgh pening2 paler prepare besdey mija gak nie...tapi buat kat smart reader die jek....ni dok busy edit2 printables yg nak gune la ni....huhuhu

cantik tudung fieza...

Related Posts with Thumbnails
 
Designed by Whitey Mommy