Monday, September 8, 2014

Percutian terhebat | Cameron Highlands






Assalamualaikum
Salam sejahtera....



Kembali menaip entry geli geli dan ringan ringan ehehee...dah lama rasa tak ber entry pasal anak beranak ni. Sejak jadi bisneswoman...ahakks bisneswoman lah sangat!

Kenapa lah dengan tajuk Percutian terhebat tuh kann...

Tahun ni kita orang bercuti dengan 'gaya bebas' nya sebab my asben pun dah ter join jadi WAHD sekali.  Kami sama2 tanam anggur di rumah hahaa...jadi dah tak risau nak bercuti selama mana pun cuti kami sepanjang tahun...syokk dan nikmat kita orang laki bini sekarang asyik berkepit je 24 jam. Sama2 cari duit sendiri hai hai bai bai pada majikan masing2 sebab kita orang ada sejarah pahit masing2 dengan majikan. ALLAH sungguh menguji kita orang dgn pelbagai ujian tanda ingatan dan teguran Dia pada kita hamba Nya yang serba tak sempurna.

Ujian itu akhir nya di anugerah kan dengan rezeki yang tak ternilai dan melimpah ruah...Alhamdulillah...sehingga 'memaksa' jua asben untuk tender resign setelah di fikir kan secara mendalam.

Berbalik pada Percutian kita orang di Cameron Highlands baru baru ni....tempat faveret saban tahun. Nak up pic pic kita orang kat sana...biar gamba ber cerita  ^_^
Yang pasti nya percutian kali ni sangat bermakna buat kita orang sefamili.



Masa di kilang buat teh. Memanjat lereng2 bukit yang tinggi gila dan sempit cukup2 sebiji kereta sahaja memang scary! Ni tempat yg pertama kali di jejaki walau dah berkali kali datang CH. Rupanya byk lagi tempat terpencil yang cantik yang belum di jejaki. 



Breakfast dulu....



Di ladang stroberi....






Aksi ngengada....


Ada lagi pic sebenarnya nak up sini tapi tengok lah kalau rajin ehehh...di next entry keh!



percutian kita orang yang seterusnya cadang nya nak bercuti di Penang Beach dlm masa terdekat ni...then nak bercuti di Grand Lexis PD tah betul ejaan ku hihii...dah servey harga bilik memang terbeliak bijik mata jugak lah tapi demi kegembiraan diri sendiri dan anak anak pejam kan mata je lah. Anggap je reward diri di atas kesusahan penat letih berbisnes gitu....

Untuk pengetahuan kita orang buat bisnes kecilan je belum juta2 hahaa...tapi hasil nya Alhamdulilah

2 bisnes dalam 1 masa...iaitu jualan tudung Fareeda nyata jelita original dan SHAKLEE jugak.


Nak join buat biz?
Biz shaklee lah...biz tudung u olzz kena pandai2 sendiri kalau Shaklee saya boleh ajar dari zero to hero!

Pendapatan shaklee setiap bulan melengkapkan kewangan kita orang menjadi bertambah tambah selesa!


Nak tau cara boleh hubungi saya pengedar Shaklee yang sah dan berdaftar.

Fiza >>>> WhatsApp 019 5021698
Facebook >>>> FIRDZALUV FAREEDA
Page >>>> PAKAR CANTIK DAN KURUS

1 comments:

Mama Myja said...

Besnyer pergi bercuti.. hehehe

Jemput singgah, komen dan follow

CABARAN HARI KE-8

Related Posts with Thumbnails
 
Designed by Whitey Mommy