Wednesday, April 27, 2011

my pregnancy : 12 weeks




Salam....

Pertama kali nak update psl my pregnancy dlm blog kesayaangan ku ni...bukan apa..sekadar kenang kenangan di masa hadapan...walau tak bape konfem akan minggu kandungan ni...sebab belum lagi buat check-up dan baby scan...insyaallah takde apa2...2 weeks lagi bermula la rutin bulanan aku ke klinik utk buat check-up...tak sabar dah nak jumpa nurse2 kat sana hahaa...

Ok dalam kesamaran aku meneka usia kandungan awal ku ni dah masuk minggu yang ke-12...alhamdulillah simptom morning sickness dan beransur pergi...masih ada lagi pening dan mabuk sikit2...tapi tak teruk sgt la...masih dlm kawalan...sebelum ni tungging terbalik aku kat umah...baring duduk serba tak kena...hishh tak dpt la nak gambar kan keadaan masa tu..teruk sungguh rasanya...dlm seminggu sure 2-3 hari mc...huhuu...syukur semua nya dh hampir berakhir...hari ni sgt la cergas nya...ekekek...tq pada kwn2 yg byk mendoa kan kesihatan dn kesejahteraan ku...berkat agak nya...




gambaran janin minggu ke-12





Terus kan mendoa kan kesihatan ku dan baby ok...



27 comments:

~aSHa~ said...

kita sama la yerk..mengalami simptom alahan yg teruk....asha pun dah sihat...

MrS. F!zA said...

moga akk dpt lalui tmpoh preganncy dgn gumbira dan sihat2 selalu.. trgt plk msa pregnant dlu sllu tgk benda ni

~izan~ said...

tak lama lg ligat smula la akak update blog..letak gmbr byk2 tau kak..seri ibu mengandung tu mmg nmpk kat akak..semoga semua berjalan lancar... =D

MummyEcha said...

kejap jer kan akak dah masuk 12 weeks..take care akak.

sha a.s said...

sha doakan moga akak n kandungan sehat selalu.....moga segala urusan dipermudahkan.....amin :)

r|nA @ ja|j|na said...

so far, masuk 4 bulan alahan dah makin kurang..skang rina dah ngandung 6 bulan..wah, ade lebih kurang 3 bulan nak salin nih..takut pon ade jugak nih..

cikmOt said...

sure dua beradik tu teruja nak ada adik baru kan...

Jieda said...

wahh..tahniah.Jaga diri dan kandungan elok-elok

LiLy @ MumMyQiStInA said...

moga fieza & kandungan sentiasa sihat sllu..semoga d permudahkan segalanye..

rose --{@ ibuRafiq @}-- said...

cepat ek akak ni..12 minggu dah nak abis mabuk..sy ari tu samapi 4 bulan baru ilang skit2..huhuh

moga akak n kandungan selamat2 sokmo...:-)

Izan Ishak said...

moga akak n baby terus sihat sampai melahirkan nnti ye~

Aida said...

sekejap dah 3 bulan kan .. moga selamat dan diberikan kemudahan hendakNya .. Amin ..

LYAfrina said...

cptnyer masa berlalu.. dh x lama tu..lya selalu doakan agr semua kwn2 lya ni selamat.. x sbr nk tgk baby..lps ni blh byk2 join contest utk baby.

*azni* said...

semoga akak n baby sihat2..salam kenal dr sy n follow akak jugak.. :)

mamashikin said...

alahai kak fieza..dah 12 weeks dah..cpt jer kan...semoga dipermudahkan semua yer!

Huda said...

cutenye 12wks :) moga sumenye baik2 je :)

rATu kEBaYA said...

moga sihat sepanjang pregnant ni...

ainnoraini said...

mcm sekejap jer kan...tak lame lagi dah dapat baby baru...

kalau kak ain 12 weeks tu...mmg tak boleh nak makan, segala bau lagi la elegik, asyik muntah jer..muntah hijau pun keluar jugak...

zaidah said...

sekejap ajekan dah 12 minggu....lepas nie bleh berphotoshoot lagi....

Nia said...

seronoknya bila Allah bagi rezeki kan. Harap semuanya berjalan lancar..aminn..

~Siti Hajar~ said...

La...Fieza blm p scan ke? 12 mgu tu pttnya dh tau bpa mgu, nti p bt buku merah nurse bising plk..ish! pandai2 je sy ni kan...hehe

Lega alahan dah makin meninggalkan tuannyer, sga dpermudahkan semuanya...AMIN

syariza09 said...

alhamdulillah....mood pon sudaa mari

♥MiZz-siHa♥ said...

moga sihat slalu yea...
kt ms pregnant yg 2nd simptom alahan yg teruk gak...asyik ct je pon keje..dok melepek je..

etiey.com© said...

alhamdulillah... 3 bulan sudah. moga sentiasa sihat dan jaga baik2 erk.

dah nak habis pening2 lah kot

Mama'cfa said...

erghhh tahniah....semoge akak sht2 k.. tkcre

mama tims said...

salam knal..tahniah nak dpt orang baru..
anyway mama folow sni..jom singgah blog mama lak..tq

dinor's family said...

bagus la fiza dah sihat....t bleh blawan perut ngan mamalieyna....

Related Posts with Thumbnails
 
Designed by Whitey Mommy