Tuesday, April 19, 2011

Nak share info penting bagi yg sayangkan blog masing2...




Salam...

Aku up kan entry semalam...hehee...
Ada info penting bagi semua yg sayang kan blog masing2...naseb baek terdetik hati nak bukak blog hari ni..kalau tak tentu laa terlepas entry pasal info ni...huhuu...ada la 2-3 org blogger buat entry pasal ni...mula nya pening jgk nak faham apa yg dimaksud kan tu...semestinya aku refer psl ni pada sha @ whiteymommy...terus buzz2 kat dia...



Ok nak bagitau ye...pada blogger yang tidak menggunakan akaun google untuk login blog...harus tukar sekarang ke akaun google kerana dgr2 blog yg tidak menggunakan akaun google bakal dihapuskan bermula 25 Jun 2011...so pada yg masih log in mengguna kan akaun yahoo atau lain2...tukar sekarang ye...apa pun boleh terus refer SINI...

Huhuu..seb baek dulu lg dah pun tukar ke akaun gmail...itu pun disebab kan akaun yg lama dah overlimit utk upload gambar...sekarang tiap kali nak sign in blog mmg terus  pakai akaun gmail...selamat dehh...!




Tapi...bila dah tukar ke akaun gmail nanti...akaun yahoo yg lama kena remove kan ye...aku baru nak remove kan ni...harap2 selamat la...takut gak benda yg nk kena delete dan remove ni..takut nanti ke lain jadi nya...apa2 sebagai langkah berjaga-jaga kasi back up dulu ok..semua ada diajar kan oleh sha...don't worry...!


Tapi kecoh jgk pasal hal ni...ada yg cakap tak betul la..tipu la..lantak la kann..janji kita sebagai blogger tegar dah mengambil langkah berjaga jaga...






29 comments:

mamyharraz said...

mcm2lah depa ni...tuka tu tuka ni...dahlah tak bape reti nak tuka2..sib baik mmg guna akaun gmail..

apapun tq share info ni ;)

syariza09 said...

fuhh...selamat. sib baik mmg guna akaun gmail sejak azali :)

|| NaFiRaa || said...

uik.. kena tukar ke email gmail ke??? yahoo x guna eh??

Fieza79 said...

@|| NaFiRaa ||

tk bleh guna dah...buat je akaun gmail baru pastu lps ni sign in pakai gmail baru je..lupa kan terus yg nu...kena remove kan akaun tu tau...

@e_da said...

memang guna gmail.. lega

Dilla Ady said...

ade jugak bace pasal info nih kat blog lya..

tgh cari2 mase free nk tukar setting la camni..sayang jek kalu tetiba die delete blog kite kan..

LYAfrina said...

heheheh..
alhamdulillah.. dh selamat.. smua blog lya gna akaun gmail dah :-)

maszmadi said...

huhu, nak kena bertindak la ni yerk.....
demi blog, akak ku redah.. haha

Pepel BoNda AmaNi said...

ooo ye nyek kak....nasib baik eida memang pakai gmail...

NM02 said...

selamat!!!!!

Gieyana said...

owhh..ya ker..mmg guna login yahoo nie..nk kena tukar lah kalau cmni...thks yer for sharing..

Normaliza said...

nasib baek mmg guna gmail. kira selamat la kan..

Izan Ishak said...

alahai...izan pun nak kena tukar gmail nih. sejak azali guna yahoo kan...hehe

~Siti Hajar~ said...

ya ke fieza..??? tkejut nih..huhu

Sy xguna akaun google la, sy guna yahoo...gelebah dah nih..huwaaaa

Adyshariz said...

kita pon guna gmail...dont worry dah..

zaidah said...

jenuh juga semalam zai menyelamatkan blog zai...tapi yang yahoo nyer blum remove lagi...sayang...

NM02 said...

tunggu masa nak tolong kak jah, dia plak kursus hari ni ngan esok

fiza said...

Thanks for the info kak

mamalieyna said...

hu~ mmg galabah weeh..hehe,..tp eina dok try buat tak berhasillah..half way jer..herm..hrp sempat la..n harap ianya gimik semata, gimik ke tak ke, harus jgk ambil tindakan segera..wuu~

~aSHa~ said...

sharing is caring..

munna said...

nasib baik munna mmg dah guna akaun gmail dari mula lagi...

LYAfrina said...

y pasti ianya mmg betul...

blh baca amaran dr google kar dashbord & klik pd blogger buzz

♥Azie♥ said...

ADOIHAI SAYA KENA TUKAR EMAIL LA NIE..HUHUHUHU TQ AKAK SUDI KONGSI INFO

rATu kEBaYA said...

banyak yg nak kene tukar kalau nak tukar akaun gmail ni.. nasib mmg guna gmail.. tq share info ni

♥Leily|Ummi Alya Husna♥ said...

hhuhu, semalan seharian duk godek benda alah ni.. neway, lom tukar agi grand ke author n akaun yahoo sy lom delete..
tp apa yg saya phm kat blogger buzz "(This message only applies to a tiny fraction of users who haven’t logged in to Blogger since 2007. If you’ve logged in to Blogger at least one time since 2007, you won’t be affected and can disregard this message.)"..
tak plak die mention akaun selain dr gmail, blog die akn terdelete.. cuma bg mereka yg bukak blog, tp x log masuk sjk 2007 aje yg kena..
Wallahualam la kl sebaliknya, heheh lg pun ai kureng phm BI ni..mandarin ok.. ;p..

eT said...

tu la..
dok tgk sume org cite pasal nih...
diorang dpt notis ke apa eh??

wahida said...

aku jugak la yg tak tukar lagi....huhu...

nureen said...

tq fieza.. ;p
nureen dah remove..
risau smpi call terus hehehe

Fieza79 said...

@nureen

tkpe..ada apa2 nk tnya col je...leh gak sembang2 kan..hehe

Related Posts with Thumbnails
 
Designed by Whitey Mommy