Tuesday, April 12, 2011

semalam lunch dgn ikan bawal...






Salam...

Semalam punya lunch susah2 aku dan huby merempit gi cari ikan bawal...dari petang sebelum tu lagi dah terbayang2 nak makan...lama jgk tak pekena ikan bawal goreng kat tempat biasa ni...maka semalam tak drive kete sebab masalah bateri...terpaksa tumpang huby naik motor...ala sesekali bonceng motor gi keje best jgk...hehee..jarang sgt nak lunch dgn huby..tp sekali ngidam nak makan nasi dgn bawal goreng panas2...terpaksa merengek jgk kat huby suh bawak kan...itu pun lambat dia dtg jemput...meleleh jgk air mata ni kuangg..kuangg...ingat kan tak datang dah...huwaaa...teruk kann...sensitif pulak lately ni...

Tapi agak malang restoran yg biasa gi tu tutup pulak haritu...hadoii sekali jadi geram pulak kakaa...cuba la gi restoran satu lagi kot2 ada..tapi yg ni takde la panas2...tapi asal ada cukup la buat hilang kempunan...hehee rezki ku semalam dapat jgk ikan bawal goreng makan dgn nasi panas2...takde kuah...taruh cili kicap dan sambal sket...sedapp gilaa...

Disebab kan sekarang ni aku bukan penyenap tegar...maka aku pinjam pic en google je la...kamera pun dah senyap tersimpan tuu...baik dslr mau pun kamera kompak...




mcm ni la lebih kurang...ikan bawal goreng panas2..tapi haritu dpt makan yg suam2 kuku je hahaa...


di makan dgn cili kicap ni...berselera sungguhh...korang penah cuba tak..?


Apa2 pun tetap aim nak gi makan di restoran ikan bawal panas2 tu esok atau lusa...agak nya kenapa la tutup semalam...biasa tutup hari Sabtu...dah lama tak gi..ke dh tukar hari...?



36 comments:

dinor's family said...

dah mula mngidam ye...xpenah lak mkn cicah cicap tp kena cuba ni ,mst sedap kn....

@e_da said...

akak tahniah pregnant lg ek.. sonoknya.. masa mengidam mmg nak mkn mcm2 kan.. janji yg senang dpt.. hehheh

MrS. F!zA said...

selera org pregnant ke kak?ke mmg dr dlu lg gemar mkn ikan bawal ngan kicap??kekeke

NM02 said...

n3 bergambar kini muncul kembali... go fieza go!

NM02 said...

weh, smlm ai mimpi yu la... hahahaha...

[-suziey-] said...

ouh menu baru ni fieza..xpnh lg gorengi kan bawal cicah kicap cili..hmm menariks..bole cuba klu kehabisan idea nk mask..hehe

maszmadi said...

urmmm sedapnya ikan bawal goreng cicah cili kicap, kalu kat belah johor dipanggil sambal kicap... makan ngan nasi panas.. huhu terliur lak..

cikmOt said...

kak, dah ok ke kak...lama tul menyepi...

Zue AnnaLeeya said...

klu dah jadik mak buyung ginilah... ader jer mende nak mkn kan??? pastuh plak tak nyempat2... bkn ckp kt fieza jerk, zue pon klu peknen gitulah pangai... klu hubby lambat ker mulalah nak berair mata... hehehehe.....

rose --{@ ibuRafiq @}-- said...

if akak nak tahu..sy ni 2 kali pregnant..camtula cara makannya..ikan goreng n sambal belacan n nasi putih makan panas2
makann laint ak pandang dah
tapi pregnant kali ni leh lak telan ayam
pregnant rafiq dulu ikan je semedang

Zaidah said...

selera orang mengandung lain...sebab tak pernah try ikan bawal cicah sambal kicap...klu zai yang selalu cicah sambal kicap ikan cencaru...cubalah fieza...sedap tau

♥Leily|Ummi Alya Husna♥ said...

wah, mabeles...
siyes, lom try lg ni...
kena cuba try test!!!

PuRpLeLiCiOUs LoVe said...

sedapkan ikan bawal goreng makan dengan nasi panas..letak kicap..pehhhhhhhhhhhh kak fieza..eida yang xmengandong pun dan2 nak jugak taw..uwaaaaaaaaaaaaaa

♥Azie♥ said...

BAWAL GORENG..ERMMM SEDAPKAN...

fiza said...

Sedapnya tgk bawal goreng nih.

syariza09 said...

mkn panas2 mmg sedap, semerbak jer baunya

LYAfrina said...

ADUHAI...
MENGIDAM .... HARUS LA DITUNAIKAN :-)

MummyEcha said...

bawal ngan kicap cili,x penah try plak..nie tgk macam sedap..harus cuba nie...aper pun take care akak...

mamalieyna said...

huu~ layankan je kerenah ibu mengandung..hee ngidam la tuh~

hee...

oooh tak pernh mkn giut, dgn sambla kicap?..menarik...

nORmAL said...

wah sedapnya kak huhuhu kalo makan dengan nasi panas memang sedap tapi skunk tak leh mam nasi kene diet hehekhek berusaha ...

LiLy @ MumMyQiStInA said...

kita mmg suke mkn cicah dgn kicap..
mmg sedap.. :)

Dilla Ady said...

alalalala...sian die, nunggu hubby sampai meleleh airmate ye..

biase kalu ngidam nih, tuhan mudahkan jek..walaupun tak dapat yang fieza nak, nnti mesti dapat jugak..jgn risau ye..

Hanis Azla said...

akak tak pernah makan gitu.. tp klu makan apa2 cicah dengan sambal kicap mmglah mengancam jadinya kan..

-Nureen- said...

seb baik ngidam yg sng dpt.. nureen pon dh lama x mkn kat c2..

wahida said...

aku paling suka kalau mak aku buat ikan bawal masak sos...perghhh!! terangkat!!

tapi kalau goreng mcm ni saja pun sedap ratah kan?

~aSHa~ said...

sha la suka makan ikan kerisi..cicah budu...pergh sedap jugak..

gitu la kalo org membunting ni kan..kalo nak tu...nak jugak...kalo boleh nak kedai tu jugak...

Qaseh said...

hmm...ngidam2 dah skrg ni...semoga baby sihat

Adyshariz said...

org mengandung mengidam..jgn yg bukan2 dh ler

ratusiput said...

ikan bawal kalau goreng mkn panas2 mmg sedap...masak sweet sour pun sedap.stim pun sedap.isk sume la sedap.

Ena said...

GORING PANAS2 SODAP KAN!..
TP KALO MASAK SWEET SOUR TAK TAU LA NAPER ENA KURENG PLAK.. ERM.. PELIK..

KAK NAIK MOTOR MEMG BEST TAU.. ;D

etiey.com© said...

sedap tu kak!

Alin Marlini said...

sedapnyer lebih2 ada cicah tu...

azzey said...

so far saya klu ikan bawal ni mmg kurenggggggggggggg sikit..

Aida said...

best part of ikan bawal ni ialah tulang dia pun bley makan kalau kita goreng garing .. hehehe

~izan~ said...

sedap2.walaupun goreng aje tp bila ada cili kicap tu mmg best.izan suka bawal =D

Myra Jay said...

Seb bek baru p makan td, kalau idak konpom terliur..:)
Ikan bawal goreng nie wajib makan 2minggu sekali, mmg sedap..

Akak selalu mkn kat ne?

Related Posts with Thumbnails
 
Designed by Whitey Mommy