Thursday, May 19, 2011

Part 1 : Penang Hill @ Bukit Bendera ~





Salam...



Akhir nya sampai jgk di atas Penang Hill sana...dalam setahun dua ni dah beberapa kali pi asyik takde rezki nak naik...mula tu train lama rosak sdg dibaiki la...pastu under construction tren baru pulak...bagai lagi la...hampa sesaje..huhuu...bukan tak penah sampai tapi anak2 ni je yg belum sampai...tergedik gedik depa nak naik tren hehee...

Sampai sana pukul 12 lebih...masih dalam pengubahsuaian kawasan tu...kedai2 di bawah nya pun belum bukak lagi...apa pun janji dapat bwk budak2 tu naik kira ok la kan...tapi yg tak tahan nya punya la panjang q di kaunter tiket...aiyak...tu belum yg sedang q kat area menunggu...mmg lemah betul aku bab2 menunggu lama ni...huhuu...nasib la takde la berjam jam menunggu...kalau tak mau mampus cramp kaki ku...hehe




ni dah sampai atas...


sambil cari kedai makan sambil posing...sambil masing2 perut dlm kelaparan...



posing je kat mana sempat...Anis dah pot pet pot pet merungut lapar siap buat muka lg...dia tu langsung takleh sabar tau..geramm...grrrrr...


lalalaa....foto kenangan...preggy @ 3 bulan 3 minggu...


beh nyerr kat atas ni...sejuukk dan nyaman...nak2 cuaca mendung dan tak panas sgt...


Irfan dgn teropong nya....sepanjang jalan mcm2 di teropong nya...hehee....


time ni kami baru lepas makan...tgh mkn tu tetiba hujan rahmat turun dgn lebat...hurmm dlm hati alahai...habis la plan haritu...nampak gaya hujan mcm tanak berhenti je...huhuuu menangis je dlm hati sambil berdoa mintak2 hujan berhenti...lama jgk la menunggu...sabar je...at last cerah kembali...wuwuu...


terus je dapat kan kete ni buat ronda pusing2 kawasan...RM20.00 satu kete...ok la kan...en driver tu bwk pusing tgk2 banglo rehat dan bagai lg la...wuwuu best betul kena angin bukit ni dlm suasana lepas hujan...korang bayang kan la..heheee


berhenti posing dkt kawasan banglo yg cantik ni dgn garden yg penuh dgn pokok dan bungaan...



mengikut info dari en driver tu....pokok ni akan sentiasa mengeluarkan bunga yg berlainan kaler bersilih ganti beberapa bulan sekali..ehh betul ke...


berhenti kejap di pelantar ni...tgk2 pemandangan...sebenar nya takde la yg menarik sgt kat sini..biasa2 je...apa yg aku perasan...keadaan kat sini dulu dan sekarang mmg tak byk beza pun...tapi dgr nya lepas ni maybe akan ada kemudahan dan tempat berekreasi yg lain2...hrp2 la kan...



sambungan nya di Part 2....




30 comments:

MrS. F!zA said...

gmbr last sekali sape amik kak? tgk kamer kt tgn abg tu ha..hahahaha

*mmg best lah penang hill ni.. sejuk nyaman je kt ats tu..hai tetiba trgt msa dating dlu..wakaka

*muncung sgguh si anis sbb lapar ye..

eB ezrin said...

u nmpk makin berseri2... gegerl kot eh?
& gambar sgt2 cantek... bestnyerrrrrrrrrr

Ena said...

nampak dah jugak peuwt akak tu kan.. tp banad akak menten slim kan.. kalo ena dah bam bam dah tu kak.. hihi.. cepat naik badan..

rATu kEBaYA said...

cantiknyer permandangan dalam pic ni.. rasa nak terus kesana je

LYAfrina said...

akhirnya fieza muncul kembali :-)

nice view.. lya mmg suka p tmpat mcm2 ni..mdamaikan.. dan... lya perasan... perut fieza dh mkin nmpak...

smoga fieza & baby sihat2 selalu

♥ aNJe a.k.a MaMa_Balqis ♥ said...

wah cantik la gambo2 dah nampak perut akak, so sweet la

~~*Lady Salwa*~~ said...

Dah lama tak naik bukit bendera tu... rasanya last sekali masa skolah rendah dulu... dah berbelas tahun... huhu

sama la, tiap kali nak pi macam2 la halangan. tiket habis la, hari nak hujan la...

**nampak dah pewot yang cumil tu... hehe

♥Mrs.Eady♥ said...

wah...seronok nyer bercuti.saya tak pernah smpai penang.huhuhu..

Nurr Kasih said...

cantik pemandangan kat atas tu..yg bestnya lps hujan plk tu..mesti nyaman kan kak..

♥SyilaSyira♥ said...

nampak comel kak fza preggy...

~Siti Hajar~ said...

bestnyer fieza dh sampai puncak, hjr dok p asyik ttp under reno je, bila dh siap ni mesti ramai org plk kan...huhu..tingin nk p lor..

Cantik la pic fieza, dah nmpk pewut fieza, comel jerk...hehe

Ifran dok teropong tu nmpk kulim x..???

MamaYatie said...

cantek pemandangan atas tu kan..tak pernah naik lagi..berseri2 la mummy..nampak dah perut cket..

mamalieyna said...

waah cunlah! hee~ perut pun dh nmpk, best2x..comel jer..hee~

@e_da said...

cantik baju kak fieza... comel jugak perutnya

Myra Jay said...

Bestnyer dapat jalan2.. :)
Merasa la akak nek train baru :)

**Akak thanks tau atas nasihat, akak pun sama jgn angkat berat :)

LiLy @ MumMyQiStInA said...

semakin berseri2 jer fieza ni..
perut dh nampak..comel lah.. ;)

ibu syafiq said...

best'y!!!sy pn penah gak p bkt bndera sbb sblm nih kja kt png...yg best'y kt atas 2 sejuk kn...?hehek...

suka lah tgk akk...cun a...!!!ank2 pn comel sgt!!!yg dlm perut 2 pn msti comel kn...?

akk dh jmpa yer jeans prgnant'y...?hehek...

etiey.com© said...

haih dah nampak perut kak... comel gitu. akak maintain lagi erk... comel!! masih ada mood berphotoshoot! syabas

NM02 said...

e;eh... perut mcm dah muncit je skit. best best!!!

dinor's family said...

dah lama xtgk gambar fiza dah nmpk perutnya comel je....cantiknya pemamdangan d atas sana ye..

munna said...

tak pernah lagi sampai ke penang

chekna @ mama ziyad said...

yay... dah nampak perut la.. comei..comei...

lama giler xpergi bukit bendera ni, last pun masa sekolah dulu je..

ieda said...

dah lama tak naik bukit bendera. last p masa rombongan sekolah, darjah 6 ;)

syariza09 said...

samapai hajat fiza & anak2 nak naik atas yer...Kawasan pon nampak cantik jer, sesuai utk bergambar.
Dh 3bln yer, dh nampak sikit perubahan pewot tu..:D

Izan Ishak said...

akak....sum gambar cantik2 sangat! suka..suka...

makin berseri akak ni sejak jadi preggy mommy.

Huda said...

semua gambar sgt cantikla kak :) sukanya..cutela perut akak :) dh scan lom?

Hanis Azla said...

bestkan kat atas tu.. akak baru sekali sampai situ.. itupun beberapa tahun yg lepas.. comel aje preggy mommy ni..

~izan~ said...

akak,akak sgt cantik dan berseri...sejuk ek atas tu..mesti seronok =D

chichi said...

tak penah sampai lagi tempat ni..tapi akan pegi la sbb dah tengok gamba akak cantek2 kan..wajib kami sekeluarga ke sana..huhuhu..

lizz said...

semua come2 gambonyer sweet sangat...

Related Posts with Thumbnails
 
Designed by Whitey Mommy