Wednesday, May 4, 2011

simptom morning sickness dah beransur pulih...



Salam...

Nak update sket..dah 2-3 hari blog tak berupdate pun...takda idea sebab tiada xtvt and tiada picture...

First..simptom dada berdebar dan pening kepala dah sikit2 menghilang...walau kadang ia datang jugak mengganggu...tapi takda la siyes...teringat awal2 trimester pertama haitu..macam 'kain buruk' je aku terbaring tersepuk atas katil...mujur masih bernyawa je...pun nyawa2 ikan je...hahaa...

Cuti panjang haritu takde ke mana...lama tau aku cuti start dari Rabu sampai la ke Isnin...best...bahagia giler dan bosan jgk melepak lama kat umah...memang tak buat apa2 pung...ada mood rajin la aku masak..bila takde mood dan badan rasa letih makan luar je la kami 4 beranak...

Rabu -  Anak2 gi sekolah...huby gi keje...aku sambung tidur sampai pukul 10.00...hehee tidur bersambung2 sampai ke petang sambil sulam2 buat keje rumah...sedia kan lunch utk budak berdua tu balik dari sekolah dulu sebelum terus melayan pening kepala ni...

Khamis & Jumaat - sama la aktiviti tu..taktau la nak kabar kan betapa bosan nya hidup ku sepanjang tempoh ni...nak keluar tak larat...dah melepak di umah dan berbaring tak henti2 bosan pulak...

Sabtu - mencari kekuatan diri mengajak huby keluar dari umah...just gi makan2..tetiba terasa nak makan ikan bakar...singgah la kami di Restoran Ikan Bakar Gemilang dekat traffic light area kilang...berselera makan haritu...hurmm nampak la jugak dunia luar haritu...hahaaa..pastu singgah umah mak sampai ke malam baru balik...

Ahad (Hari Pekerja) - sepatut nya hari tu la ada aktiviti jenjalan dan soping2..tapi malang nya huby pulak ada program lain...huhuu terpaksa la terkurung semula dalam 'gua'...boring punya pasal lepas huby pegi je dgn kawan dia...aku start kete terus gerak gi umah mak...lepak sana lagi bagus...petang nya huby balik terus singgah umah mak sebab malam tu nak kena hantar adik ku gi stesen bas, dia nak balik Kelantan malam tu...

Isnin - Aku paksa huby ku ambik EL suh teman kan aku...bosan..cadang nya nak ngajak gi Carrefour...cari tudung...seb baek dia turut kan..kalau tak sure aku 'muncung' haitu...kakakaa...jalan2 lepak2...aku yg nak cari barang...huby pulak terlebih sudah...sempat dia sambar sunglasses lagi...jeles aku...takpe2...huhuu..sampai umah dah dekat maghrib...elok sgt la...

tu je la aktiviti cuti aku yg paling membosan kan...panjang nau aku membebel ye...tkpe tak baca pun tkpe...aku just nak abadi kan catatan kat sini sajok...

Tak sabar lagi 2 weeks maybe nak gi makan angin kat Langkawi merangkap menjenguk kakak ku kat sana...perbelanjaan di tanggung dan di taja oleh my mom n my dad...suka..suka...sengih sampai ke telinga bila dengar plan tu...



19 comments:

ratusiput said...

em bukan hari isnin carried forward publik hari ahad ke...tp ade jugak yg tak cuti.em yg seronoknya dpt lepak umah...rehat n tido...tp yang tak bestnye kalau dh berhari2 mesti bosan kan.ramai pulak kawan2 ratu yg preg tahun ni.jeles.ratu pn takde g mana.tak sihat.dok umah je terperap.

AnneRaini said...

bestnye nak gi langkawi..leh soping smpi pitam..hehe

Zue AnnaLeeya said...

olorrrr.... cian kt mak buyung kita nih yer.... teruk gak alahannya yer... xpe fieza... pasnih tentu makin selera mkn...

bestnya nak jln2 langkawi... soping soping dan sopingla kan???

mamyharraz said...

kira cepat gak morning sickness tu hilang..sy dulu 4 bulan baru hilang..

~Siti Hajar~ said...

Sabar Fieza xlama lg je tu morning sickness tu akan pergi, pasni back to normal la yer..

Sy ni bz sampai xmenang tangan, hr tu bz dgn ulang alik kulim-penang, jenguh my hubby xcident, skrg ni bz dgn wedding adik, adoi! adik kawen kakak yg xcukup tgn...hehe

Fieza, jemput dtg hr ahad ni, wedding adik bongsu hjr, kenduri rmh mak hjr, dekat je dgn rmh hjr, 1 jalan...dtg tau!

~izan~ said...

bestnyer g langkawi..tp akak dh dekat kan kat sana.mesti byk gmbr2 best lps ni =D

misya said...

siannye,morning sickness,orang kata makan pisang dapat kurangkan morng sickness

LYAfrina said...

bila simptom2 tu dh makin pegi.. msti lbh bsemangat & blh la update blog selalu yer.

MamaYatie said...

waa..boleh la aktif blogging cam biasa yer..

fiza dah tak keja ker?

LiLy @ MumMyQiStInA said...

X lama lg oklah tu kan..
Blhlah kembali aktif berblogging spt biasa.. :)

Rizziela said...

Masa awal2 tu la yg x tahan kan..bila dah besar..mabuk2 pun dah hilang..syok plak dok layan bb gerak2 dlm perut ;D

munna said...

teruk juga kena morning sickness...biasalah trimester pertama mmg selalu jadi macam tu... bestnya ke Langkawi

mamalieyna said...

pheww lega dh lepasi 1st trimester ye..eina lak 'selamat datang' ke dunia itu..hu~

skrg kerap rasa loya je, pening2 tu takde sgt lagi.tp bila dh start 'mun*** penat la badan, smpai leleh2 air mata..hu~ tulah pengorbanan seorang ibu..hee~

takpe takde aktiviti pun, jnji dpt rehat serehat2nya..weeiii...


take care~

rose --{@ ibuRafiq @}-- said...

okla tu..dah lepas satu stage..welkam to 2nd trimester..eheheeh

Alin Marlini said...

ciannyer ibu mengandong ni...rehat bebanyak..

Zuwairi Aiman said...

Salam kunjungan.. singgah la ke blog saya ;)

Gieyana said...

best per xtvt dok umah..leh relax2 n tido..heaven woo..tp kalau terlampau lm mmg boringkan..:)

Ena said...

hehe..

tingat dulu.. memg melelek je la.. a'a kan kak, rasa cam kain buruk betul time tu.. huhuhu..

tp beh la sbb dah semakin pulih.. ena dulu lg tak masuk 5 bulan.. selagi tu la jd kain buruk.. tu pun masa dak irfan, kalo masa dak anis.. uhuhuh.. rasanya dah nak bersalin pun still ada alahan tu.. tp bila dikenang semuanya jd kenangan indah dalam hidup kita kan.. :D

♥MiZz-siHa♥ said...

kt klau pegnant pon mcm tu..mmg nak melepek je la keje nye...mmg xlalu nak kuar2..
p,ms pregnant yg 1..mmg larat je kuar..hari2 kuar g jusco..hahaha..sbb umah dkt ngan jusco..xsmpai 5mint..

Related Posts with Thumbnails
 
Designed by Whitey Mommy