Thursday, May 5, 2011

taktau kat mana aku nak cari maternity jean yg sepadan dan sesuai...




Salam....

Sepanjang pregnant dulu2 aku tak penah pakai seluar jeans...yela sebab mmg tak muat perut kan..tapi skrg aku tgk dah ramai wanita hamil cun je pakai blouse dgn jeans...ingat pregnant kali ni tak nak la membazir beli blouse byk2 lagi sebab last pregnant kan...rasa nya byk koleksi blouse skirt aku yg boleh pakai time pregnant...tkda masalah belasah je yg ada...tapi sekarang aku cuma nak cari maternity jean yg sesuai dgn saiz badan aku...takde la lagi jumpa yg sesuai dan sepadan suma nya utk wanita yg bersaiz besar je hukhukk...uishh tak sesuai sgt...hehe

Plan nak gi Modermun la...mana lagi butik yg korang tahu...aku nak pi terjah...especially blogger2 area sini...kat mana yg korang penah terjumpa ke terpandang ke benda yg aku nak cari ni...tolong bagitau sat..ngeeee....kot2 ada butik online ke yg mudah nak berurusan sila bagitau ehh...ku agak ketinggalan zaman sebab 7 tahun tak ambik tau bab2 ni suma...




mcm ni la rupa nya lebih kurang...


sekarang ni masih berseluar jeans...nsb baek ada koleksi jeans yg besar ukuran pinggang nya..boleh la lagi pakai buat masa ni sebab baru 3 nak masuk 4 bulan...dah 6 bulan ke atas sure tak muat punya la...


30 comments:

~izan~ said...

kalau kt Padini outlet ada jugak kak..dulu2 la izan pernah beli...yg ibu2 punya MIKI Maternity kot namanya..kalau online tak tahu la plak kt mana hehe...

akak tetap vogue pakai pae pun..nak2 masa ngandung ni,berseri!

LYAfrina said...

ada jual ni kt kedai maternity kn.. nah jumps.. tp x igt kt mna. try cri online.. msti ada.

AnneRaini said...

kat jusco byk kak fieza. sy dulu beli kat situ jek..

Ena said...

hehe..

ena nye masa anis irfan dulu masih elok lg.. tp tu la warna putih sesaje.. eh! tetiba cam peknen plak ena nih.. ahahahha.. teruja plak..:P

Rizziela said...

Kat Jusco banyak Fiza

Saya tak boelh pakai dah seluar....

MrS. F!zA said...

yg mcm ni mmg ada kt jusco..bhgn scarlet maternity..

etiey.com© said...

a;a.. kat jusco banyak yang macam ni... saya dulu selesa pakai yang jenis lembik..

ibu syafiq said...

ibu syafiq pn msa pgnant dlu bnyk bli kt jusco sbb hrga dia ok...x mhl sgt bbnding kt butik...n...bnyk choice...

dinor's family said...

rajin fiza nak bfesyen lg bla mmboyot ni,imah 3org tu baju yg sama siap simpan lg tuk yg k4 lak,tp ada la 3,4lai bli yg baru,imah pun suka fesyen jean tu....cuba cari mst ada jual kat kedai ibu ngandung tu...

Hanis Azla said...

nampak mcm best aje jeans tu.. tetu selesa utk preggy mommy kan.. akak tak pernah pula ada jeans mcm tu..

~~*Lady Salwa*~~ said...

Kat jusco banyak choice... sal selalunya beli kat jusco la... macam2 pattern ada...

Fieza said...

Best jadi kak fiza..pregnant pun maintain jer badan he..he..

zaidah said...

rasanyer kat jusco banyak....kat butik maternity mungkin ade..atau fieza google aje carik online

eLYies said...

jusco byk kak fieza

Dilla Ady said...

tu la..dilla sendiri tak penah tau ade rupenye jeans tuk preggy..

tp dilla kalu preggy lebih suke pakai preggy dress..berangin gitu...hihihi

♥MiZz-siHa♥ said...

try cari kat jusco bahagian maternity punye baju...
xpon kat padini..bahagian MIKI mom..kat stu suar n blouse pregnant cantek2..

sha a.s said...

akak...try tgk kt miki mum....

Aida said...

fieza, jusco banyak .. mcm kaler ada .. paling comel kaler merah .. hehehe

~Siti Hajar~ said...

sy dl peknen pakai seluar jgk tp xde jumpa seluar yg cam gitu, munkin fesyen baru kot, xtau la nk suggest kat fieza...sory erk..

LiLy @ MumMyQiStInA said...

Yelah Fieza..cubalah tgk kat Jusco bahagian maternity..byk pilihan..

nureen said...

kat queensbay byk fieza.. nureen masa preggy suka pakai sluaq ja.. dress preggy x dak lgsung hehee

ainazliena said...

yezzza..stuju dgn yg lain..plg byk kt Jusco..blouse byk jenis cotton..lembut..sejuk..sesuai utk ibu mgandung yg slalu kepanasan ni..

ibu syafiq said...

sy ada jmpa kt cni

http://www.facebook.com/photo.php?fbid=168984983139516&set=a.183758578328823.32746.100000840467176&type=1&theater

tp cm sma ja cm pix yg akk letak...

rose --{@ ibuRafiq @}-- said...

kat jusco bnayk kak..tpai if akak nak yg mcm2 betul2 real jeans takdela kot..yg ade hanya rupa je cam jeaans..tapi kain dia lembik
sy lom beli lagi..ingat nak beli gak ni..eejeehhehe

eB ezrin said...

eB pn bli kat jusco... byk pilihan... :)

ratusiput said...

betul tu...ratu pun sokong.jusco byk pilihan...lgpun tak mahal sgt.bkn kite pakai selalu kan...membazir je kalau nk bli memahal sgt...jusco tu kire sedang2la...cantik pun cantik..

@e_da said...

kak.. kat Jjusco ada jeans pregnant ni.. cuba g cari kat sana..

aLyNnZ said...

dulu masa pregnant alynn ada nmpk kt jusco..btul kata rose tu yg ala2 cam jeans ada lar kain lembut sesuai utk yg pregnant

Anonymous said...

They lace for snug suit. They are sporty looking however cosy and protected in icy snowy weather conditions with their no-skid, water-proof soles. [url=http://www.birkenstockinaustraliaonline.com/]birkenstock online[/url] This maternity dress works beautifully as a multipurpose "it" dress in your wardrobe with its blend of colorful print and classic style..
Persia to the death, and the Spartans make the gathering storm inevitable by kicking the Persian emissaries down a well. So much for diplomatic immunity..
There is enormous variety available today. There are sassy, retro, girly and so on, enabling people to create different looks and assume different ensembles. Fans of flip flops can wear embellished wedge footwear of dark hues even to formal functions. These can be teamed up with semi-formal or formal outfits. Sequined silver flip flops are the perfect fit with bridal attire and are fast becoming a trendy alternative to bridal shoes. [url=http://www.flipflopsingaporesale.com/]fit flop singapore[/url] Interesting huh
2-Leather, not canvas or another fabric. 3-The toe should wrap around all of the toes. Not go between the toes or around just the big toe.
Grind rice, gram pulse, arhar pulse in equal quantity. Include lemon juice, barley flour, rose water, mehandi, turmeric, ice cold water. Make a paste. [url=http://www.birkenstockinaustraliaonline.com/]birkenstock australia[/url] Candy Spots was turned out on the Ellsworth ranch at Chino

Munira Md Zin said...

walaupon ni post lama..tp nk komen jugak.hihi.tgh tgk
www.9months.com.my

Related Posts with Thumbnails
 
Designed by Whitey Mommy