Friday, February 3, 2012

my EBM...





Salam.... 



Suka aku nak publish kan stok EBM ku yang 2nd batch nie selepas naik keje...kira nya stok2 yang di pam masa kat opis...stok dalam pantang masih berbaki dlm fridge mak kat sana...belum terguna pun lagi...takpe la stok sana bleh tahan 3 bulan...hehee sedang menunggu greenlight dari en huby untuk upgrade ke deep freeze fridge 2 pintu nanti leh arr transfer semua stok kat sana masuk sini...hehee!





ini lah stok EBM terbaru berlumba lumba nak penuh kan ruang yang sempit tu...hehee...sekarang ni stok sentiasa keluar masuk...takde la bertambah tambah kang nanti full terus...pening mak..!


chaiyok..! 






susun atur versi pertama...
hari kemalasan main sumbat je dalam tu...maleh nak susun cantik2 dah..!

susun atur versi kedua...
time kerajinan datang....stok berjaya di susun dengan cun nya...jimat space...
ishh...kan best kalo berjaya upgrade fridge baru ni...sabar..sabar...!



Sekadar share my BREASTFEEDING JOURNEY...sebagai kenangan yang akan di ingati di kemudian hari...


Sesungguh nya KERAJINAN...SEMANGAT YANG CEKAL dan USAHA YANG GIGIH adalah tangga kejayaan...berbangga lah mommies yang berkarier berjaya full BF kan anak sehingga 2 tahun...bukan la mudah seperti yang di sangka kan...memang tabik lah..!











19 comments:

MrS. F!zA said...

chaiyok kak chaiyok..dlu sempat Bf darwisy 1 tahun je..harap dapat bf bakal adik darwisy lengkap 2 tahun..amin amin..

ajumohit said...

chaiyok kak fiza, mmg semangat kuat perlu untuk menjayakan penyusuan susu ibu ni kan, rezeki firas...

fieda said...

tahniah fieza...mmg memerlukan byk kesabaran..

Izan Ishak said...

tabik laju2 pada kak fieza! mmg kena kuat semangat utk BF bby sampai 2 thn kan....lagi2 utk wanita yg berkarier mcm akak...

~Siti Hajar~ said...

waaaweeee...geram tgk stokmu fieza...hehe

ish! klu la sy ada bb, maunyer turut serta...huhu

Skrg ni sy tgh usaha nk putus susu dgn Danies, dah nk masuk 4 tahun tu, risau sampai besar asyik nak menetek lagi...hilang macho...hehe

cheqna said...

kekgi cheqna pun mesti gini gok ork?
hehehehe

|| NaFiRaa || said...

dah dapat peti ais baru nanti mesti lagi semangat nak wat stok kan~
tahniah2!!

Imah Dinor said...

tabii la dgn usaha gigih feeza ni...truskn usaha ye....feeza sumber inspirasi imah tau...

ratusiput said...

mmg salutelah kt kawan2 yg BF ni...cute pulak tgk botol tu tutup dia kaler2...

eB ezrin said...

mmg fieza layak dpt tabek spring dr eB. chiyol chiyok. murah rezki firaz :)

maszmadi said...

gigihnyer kak fieza..... makin jeles dah nie.. huhu

AnneRaini said...

teruskan kak....upgrade jgn tak upgrade..hehe

ieda said...

fuhh cayalah fieza .. teruja tgk .. teruskan semangat itu ;)

bila tgk , mcam x caya fieza leh simpan stok macam nie .. huhuh banyak tuuuuu perghhh ;))

mamalieyna said...

betul3x...mmg tabiklah~ bahagia nye diri dpt bg susu TERBAIK utk anak...penyakit pun ssh dpt kalau anak cuma minum susu ibu jer.. susu ina tak semeriah ini..huu~

::NureeN:: said...

hehehhe nureen pon layak dpt tabik spring la yerr sbb BFkan ellesya 2 tahun :)
fieza.. freeze 2 pintu rasa skrg dh x mahal.. nureen beli panasonic x der la besar mana x smpi 1k :)

~izan~ said...

bagus akak,teruskan usaha =) suka izan tgk stok2 tu semua..semoga berjaya misi akak =)

♥ Leily | Ummi Alya Husna ♥ said...

chaiyok kak fieza..
manyak stok, kalerful lagi!!!

Cik Firus said...

salam..jom baca entry menarik kat sini http://yanaalias.blogspot.com/2012/02/bio-rejuv.html & http://yanaalias.blogspot.com/2012/02/slim-diet-2.html

Yani Faiz said...

Blogwalking n found ur blog.. Stok ebm ai dh over 6 months old dlm deep freezer. Boleh pakai lagi ke.. ? Jom lawat blog ai..

Related Posts with Thumbnails
 
Designed by Whitey Mommy