Wednesday, February 22, 2012

cik 'F' yang di maksud kan...





Salam....



Seronok haini sebab semalam dah terima surat kelayakan untuk dapat RM500.00 yang dijanji kan kerajaan tu hehee....tunggu nak gi amik je wuwuu..! korang dah dapat ke...pendapatan isi rumah kurang dari RM3000.00 sure la kitorang dapat kan...huahh huahh...kira ter cover la bajet yang dah lari angkara cik 'F'...

Cerita pasal cik 'F' meh aku nak nunjuk nie...cik 'F' yang di maksud kan...memang betul dan tepat tekaan korang2...bijak lah korang..caya lah..sayangg..muahh muahh..!





jengg jengg....deep freezer 110 liter je...cukup la kan buat simpanan ebm firas selama tempoh menyusukan die nanti...walau stok ciput je nampak bila dah di letak kat dalam tu tapi syukur la dengan ada nya freezer ni menambah semangat utk buat kan stok secukup nya buat firas pasni...insyaallah..doa kan ku ye..!


sesi pemunggahan dan pemindahan pun bermula...
ebm sedia ada sedang bersedia untuk di transfer kan...hihii..rasa ralat sebab byk jugak ebm yang terbuang ke pasu bunga sebab expired gara2 fridge 1 pintu...huhuu...cuma yang ada ni je lah..



cuba untuk lipat ganda kan dari yang ada ni...


ni lah rupa nya keadaan kat dalam...boleh tahan luas ruang kat dalam tu...suka2..!


ter sangat la ciput ebm ku di bawah sana...muat dasar  freezer je...huhuu...semangat nak ngepam laju2 ni...chaiyok..!





owhh...miss freezer...you make my day...so heaven!





35 comments:

MamaYatie said...

terbaik la fiza..gigih sungguh smp beli freezer khas utk ebm..salute ahh..

mamyharraz said...

wahh cun lah cik 'F' nih..lepas ni mesti bertambah ebm fieza insyaallah..suka sgt tgk hasil usaha fieza go mama gooo!!

lieyalatif said...

wah....gajet baru...sure rase berkobar2 nak memenuh kan esbok kan.....semoga diberi rezekiyg lebih selalu yeak dear...kite sgt kagum dengan ibu2 mengepam ni....caiyok2!

rose ~ Ibu Rafiq dan Aishah~ said...

waa cepattttt kasi tambah stokk pam laju2 ehehhe

LYAfrina said...

wahhh..mkin bsemangat la lps ni...
tahniah sbb dh dpt duit BR1M tu..lya xtau la dpt k tak..kalo ada rezeki ada la tu

@e_da said...

fuh best la tgk stock akak ni.... botol pun cute je biru pink.. sukerrrrrrrrrr

LiLy @ MumMyQiStInA said...

Wah..bestnye..bertambah semangatlah lepas ni..Chaiyok2 fieza.. ^^

rATu kEBaYA said...

mesti bertambah semangatkan.. barulah aura mengepam tu membuak2.. walaupun seblum ni memang dah membuak2kan.. hehehe

Pepel BoNda AmaNi said...

bestnya kak..eida pun nak jadi cam akak jugak la...insya-allah marilah kita sama2...

♥ Leily | Ummi Alya Husna ♥ said...

sgggggt baguih la kak fieza ni..
untung firas dpt menyusu secara ekslusif susu badan.. =)

Mak Wardah said...

bagus idea ni...Innovate betul u.

ieda said...

uishhh kagum akak
siap beli deep frezer layie
perghh x tercakap lah dik
banyak susu badan fieza yee .. alhamdulillahhh ;)

|| NaFiRaa || said...

bestnye.. tak sabar nak tengok freezer tu penuh dgn EBM.. nanti tunjuk2 lagi stok yg ade k~

-Sara- said...

kak, berapa harga freezer tu? bestnya tgk stok ebm byk2 gtu..jelesnyaa..harapnya saya pon dpt kumpul stok sebyk itu :)

::NureeN:: said...

klau nureen nanti masyuk mcm fieza, nk gak la cr 1 F ni hehee

syariza09 said...

ok la tu 500 dh masyuk.. pokok yg fieza siram tu, mesti subur kan..hehehe

~Siti Hajar~ said...

Untung Faris la abah hadiah Cik F utk stok susu dia...hehe...mamanya pun untung...Gigih la fieza mengapam pasni yer..hehee

*kami xlayak utk BR1M tu...huhu... seronok org2 yg layak tu, RM500 byk tuh...huhu

Zue AnnaLeeya said...

ewah2.... makin semangat la nak ngepam pasnih erk....
moga murahla rzki firas pasnih....

NM02 said...

wow.... hebak mu noksss

bila firas dah besar, freezer tu boleh wat jual ayaq batu n eskim malaysia... hehehe

eT said...

baru tgk deep freezer tu dah rasa sonok...
bila tgk stok susu tu laaaagi laa....
bila la nk camni lagi...heheehe...
eT skang ni kais pg mkn pagi kais ptg makan ptg....ikut rezeki la kak...

mamalieyna said...

berbaloi2 beli pun, susu meriaaaaaah ! chaiyok2x tmbh semangat dibuatnya kan..

AnneRaini said...

untungnye kak fieza punye susu byk betul ye...hah lepas ni boleh penuhkan freezer tu pulak..hhehe

ajumohit said...

ngeee chaiyok kak fiza, skrg nmpk sikit, tapi percayalah akak boleh mengepam dgn jayanya hehehehhe

HALAMANKU said...

cayalah mama.. teerrrbbaaaeeekkkk... bestnyer.. memang puas atilah kak..

Ena said...

demi anak.. sanggup buat apa saja kan.. bagus kak..

♥ aNJe a.k.a MaMa_Balqis ♥ said...

wah akak, saya teruja betul la dengan semangat akak ni, harus di jadikan sifu ni bab BF

kayyana said...

chaiyok chaiyok.. saya dulu dpt bf baby sampai setahun sebulan je.. hehehe..

Izan Ishak said...

suka tgk freezer akak tu. lepas ni kena gigih pam susu utk firas banyak2 ye!

wahida said...

semoga ko lebih kuat lagi mengepam lepas ni nok....

aku sokong ko...go fieza!!

fieda said...

wah...caya lah...kena keje kuat lagi pam pasni biar penuh peti ye..

Cik Rose Cute said...

Best la dapat duit rm 500 tue ya...My hubby tak dapat...

MrS. F!zA said...

menariklah tgk tutup botol stylo mama ni..

*lama menyepi kak..mcm pmbawakan budak plk..haha

Alin Marlini said...

cantik botol..kaler2...

eB ezrin said...

wahhhhhhhhhhhhhhhh... tapi yg paling best biler tgk stok ebm tuh... tabek spring :)

Anonymous said...

buy xanax buy xanax online no prescription cheap - xanax 2mg online

Related Posts with Thumbnails
 
Designed by Whitey Mommy