Tuesday, February 21, 2012

setiap waktu setiap hari...gini lah..!






Salam....



Sejuk pagi ni kat luar...masuk dalam opis tambah menggigil2 ni...feeling Cameron Highlands pun ada ni...walau dalam hati tak la sedingin aircond ni...sebab dari semalam tak habis lagi feeling meroyan dengan anak2 dengan laki segala mak nenek...emmm membebel jgk haini...alahai mcm mana la nak dapat keberkatan mcm ni nyerr gaya...asyik marah kan laki jerkk...ekekekk..! 

Berbalik pada tajuk lah...setiap hari di opis mau pun di umah adalah memerah hasil tenusu je keje nya...hahaa....tengah buat keje pun masih dok mikir...'jap2 lagi nak gi perah lah!'...kadang kalo keje tgh melambak senang aku mengepam je kat meja...handsfree guna allegro aku tu je....sambil pam sambil buat keje...save time...! (sekarang dah cekap...staf laki tak perasan pun yg aku tgh mengepam..practise make perfect..!)







hasil perahan sepanjang 3 sesi...tak dapat target 20oz yang ni..
biasa la production turun naik kan...


Setiap kali break Jumaat yang panjang aku manfaat kan dengan buat power pumping (PP)...tujuan untuk maitain kan production...bagus tau..!



seharian punya perahan aku sukat kan 2.5oz setiap 3 botol untuk di bawa ke  umah tok firas...3 botol lagi aku biasa nya bekal kan susu frozen...siap bernombor supaya menyenang kan mak ku suam kan mengikut giliran...




HAPPY BREASTFEEDING..!



20 comments:

♥cikmOt♥ said...

good job kak...
ari ni botol baru sampai...
tak sabar rasanya...hehehe

AnneRaini said...

wah makin seronok kak fieza dgn xtvt pumping ye...teruskan kak..

ratusiput said...

ngah imagine camne fiza pam kat opis sampai staff lelaki tak perasan...ehehe...

hyazz said...

syabas...syabas...

::NureeN:: said...

hope nureen nanti mcm ni jgk :)

mamyharraz said...

usaha tangga kejayaan :)

go mama go! suka tgk usaha fieza sbb sy rasa diri ni tak sesabar dan yakin utk buat mcmni..

Izan Ishak said...

dah terer lah akak pam susu tanpa ada org yg perasan.

happy breastfeeding kak!

mamalieyna said...

waah terror betul pam tanpa org perasan..

syabas n tahniah...!

seronok betul tgk kemeriahan susu ibu..^_^

maszmadi said...

bestnyer dapat keluarkan product sendiri kan.. hehe rezeki firas..

LiLy @ MumMyQiStInA said...

Syabas fieza..meriah susu Firas..rezeki dia..
Chayok..chayok..^^

LYAfrina said...

meriah sgt...
suka tgk kesungguhan fieza ni..klo la ada pluang..nk gk rsa pgalaman ni

lieyalatif said...

sgt teruja sis!! alhamdulillah....murah rezeki baby u....

lieya dulu pun gini le kejaannye...pam dan mengepam di opis...tapi lately, dayyan dah tak mo ebm....mmg frust....so dengan hati yg lemah terpakse bagi fm plak...so pam avent ngan spectra dah simpan elok2...tgu anak no 4 kasi gune balik...

all the best sis on ur bf journey!

eB ezrin said...

comel sgt sepit2 tuh fieza. kalo eB la. musti ilang dh aerish amek. hik3
ps: eBnyer emel lamer?

eB guna emel nih tau, ramai yg silap...

mamaaerish2@gmail.com

ajumohit said...

teruskan usaha murnimu kak fiza!!! memang suke tgk usaha BF baby ni, nak plak botol2 tu comel2 belaka

Masya said...

hebatnya... contoh BF terbaiklah...

|| NaFiRaa || said...

best ar baca citer pasal BF nih.. terasa kagum sangat dengan mama2 yang bekerja dan boleh full BF.. tahniah buat fiza~

ieda said...

semangat .. semangat dikk !
kagum sbb akak punn x dpt sebanyak fieza nie tau ;)

rose ~ Ibu Rafiq dan Aishah~ said...

dah lama tak buat power pumping huhuhu

MamaYatie said...

efisyen sungguh! cayalah fieza..paling tak tahan pumping kat meja tuh...tabik!!

Ena said...

bestnyer...

Related Posts with Thumbnails
 
Designed by Whitey Mommy