Tuesday, February 14, 2012

Steamboat 'Puncak Mutiara'





Salam.... 


 Kesinambungan  dari entry semalam menu dari Puncak Mutiara Kg Pelet...walaupun semalam dengan haini punya entry adalah kejadiaan pada hari yang berlainan walaupun di tempat yang sama jugak...hehee..kira 2 kali pegi nya...yang 1st tu tak sempat oder steamboat sebab sampai2 je dah habis pulak...terpaksa la huby menunai kan impian si isteri nya ni pegi utk kali kedua nya hahaa semata mata nak jugak menikmati steamboat..wuwuu!





Steamboat...

best giler makan panas2 cam gini...
nak2 pulak time hujan renyai2 so sesuai lah sangat...ehehh

 
berterabur je letak makanan...keluasan meja bersila yang sangat selesa untuk kami berempat sahaja membuat kan semua ruang yang ada harus diguna kan...heheeee

wooo..berasap tu..nyumm2...sila jangan terliur ye...ekekekk!



tak sabar..tak sabar...ter sangat excited untuk menikmati...

seronok la budak2 berdua tu kalo makan main cedok2 cam gini...

meletops tekak malam tuu...huuu 
~ firas...di mana ye..?

kitorang pilih pondok bersila...senang untuk yang ada baby ni kan...firas berbaring dengan penuh berhemah...

Kekenyangan...firas pun kekenyangan nyonyot susu  perisa ala2 steamboat ekekekk...



Pas makan terusan melepak sampai lah firas merengek rengek kebosanan dan mengantok..!




Tak sempat blogwalking semalam...akan cuba menjengah kan diri ke umah kawan2 kejap2 lagi....


18 comments:

AnneRaini said...

uwarghhh..lagi org tunjuk steamboat..saya ni dahlah berkurun tak makan steamboat ni..huhu kesian sy.

LYAfrina said...

sedapnyerrr.. lya jrg2 sgt mkn steamboat sbb xdop geng..fain x mkn.. huhu..kalo sorang je..sape nk perabiskan..

♥♥azatiesayang ♥♥ said...

salam Fieza..k.atie pon xpernah mkn steamboat kat luar.habih licin ya sekluarga makan..hihi

YaYaNsMuM said...

Mmg suke makan steamboat...lagi2 klu soup tomyam...yummy!hehehe

:: Mrs.Eady :: said...

terliur!!

MamaYatie said...

mmg best giler la makan s/boat time hujan...pergh!! baguskan gak ada tempat makan jenis duduk sila ni..senang sket nak handle anak2..cuma bila dah kenyang mesti payah nak bangun..hahaa

cheqna said...

besh makan ramai2 ni =)

Myra Jay said...

Berapa RM ye kak steamboat kat situ kak?

Myra tak tau bila nak terjah situ untuk mamam :)

~aSHa~ said...

lya jom makan dgn sha...calling2 jer...ehehehe

bestnye tgk org makan...

kat sini selalu kami buat steamboat...makan ramai2 dgn kawan
firas semakin bam bam

Zue AnnaLeeya said...

sedapnya steamboat....
dh lama x mkn...

kejap jer dah beso firas....
makin montel....

berdebar plak tggu turn sdiri...
dah 30 mggu nih.... huhu...

Ummi Aisyah || Cik Yah said...

huhu mak budak sgt2 terliur harus p cari balik keje nanti

::NureeN:: said...

dah lama x pekena steamboat mcm ni.. nk jgk la terjah cini :)

Imah Dinor said...

bestnya dah lama gak xterjah steamboat..kesian firas xboleh mkn lg ye...xpe dpt susu perisa steamboat pun jdlah....

mamyharraz said...

woahh sgt yummy!!steambot mmg ngam mkn waktu sejuk2 time hujan renyai ohh sgt feeling ;)

mesti firas suka perisa susu ala steambot tu hehe kiut

ajumohit said...

sedapnya kak fieza!!! firas duk diam2 tau, nengok jek org makan hehehe

Ena said...

nasib baik la aritu dah makan walaupun nampak kak fieza pnyer steambot lg best.. heheh

♥ Leily | Ummi Alya Husna ♥ said...

wahhh.. org jauh ni terliur la..
mmg febret saya..
n dh lama tak pekena nihhhh!

Masya said...

dah lama tak makan steamboot meriah mcm ni huhuhu.. terliur tau...

Related Posts with Thumbnails
 
Designed by Whitey Mommy