Wednesday, July 4, 2012

aiskrim goreng ~






Salam...



Beria2 teman blogger menerai buat asikrim goreng...mak pun nak gak buat...dah lama buat tapi belum rasa nak publish...ok sekarang mau publish asikrim goreng ku..wuwuu!

Thanx pada Myra Jay sebab copy paste dari resepi Myra la nihh...terbaik lah!





 
Dak Firas kita sebok dengan keje sendiri sementara mama tengah menggoreng...

ni sebelum goreng...setelah di beku kan selama satu malam...


ok dah siap goreng...waaa...terbaik tak cukup2 rasa bila makan...nak lagi..nak lagi...mujur time ni aku sorang je dok melahap...kakak dgn Irfan gi sekolah...huby keje...wahh aman tak berebut dengan dorang hahaa..kejam!

Firas mampu lihat je lah...huu cian dia kan...kejam lagik!


melayan diri sendiri je la Firas..mama asyik nau menghabis kan aiskrim...hehe


melongsor masuk bawah meja...aci lah...jangan nangis sudah..


uwaaa! dah bosan nak mintak di dukung la tu...
 cer la tgk gimana posisi Firas duduk dlm walker tu...huu!

 org duduk ke depan dia toleh ke belakang..huu..

tengok la habis di tunggang nya kerusi tu mujur tak kena kepala..adehh...kuat nau dia tarik2 semua barang dlm umah..mana la dia dpt kekuatan luar biasa tu agak nya...



Yang pasti nya separuh bekas aiskrim utk aku sorang je..tgl sebiji dua untuk kakak dan Irfan sudah...hahaa mama yang kejam...




 


27 comments:

Anje a.k.a Mama_Balqis said...

wah asikrim goreng, balqis pun suka, akak wat sendiri ke?

LiLy @ MumMyQiStInA said...

Sedapnye Aiskrim goreng...
sekali rasa pasti nk lagi.. ^^

:: Mrs.Eady :: said...

nyumm nyumm...

syariza09 said...

tu laa, dh ramai blogger yg try buat eskrim grg ni. bila la agaknya sy nk try buat ni pula..

klakar tgk firas dlm walker, camner dia leh pusing ke belakang tu..kikikiki

Nens Collection said...

comelnyer perisa eskrim tu..rainbow..suke!!

haha..lps ni ajak kakak skali tekup eskrim byk2..pastu leh makan puas2..hehe

-Sara- said...

wah dasat ah buat aiskrim grg sndiri!

**firas ni sejibik perangai aqif! boleh geng..hehe

Puan Fifiey said...

Salam singgah juga..bhehe saya kena control diet supaya gula dalam darah saya back to normal.. mkn tetap mkn tapi dalam kuantiti yan sedikit dan rendah gula..

lieyalatif said...

amboi2....mama yg bedal dulu yeak....tapi tu le fieza bile anak2 takde tu dpt le ngadap puas2 ye tak heeheheheh...takpe2, fieza dah terra buat so nanti leh buat sebuku roti, satu family leh mkn puas2...bende2 beraiskrim gini mmg kene buat byk2 ....sure dpt sambutan punye heheeheh

firas dah mcm ahli akrobat hah....kemain berpusing badan hahaahahaha......comel tol tgk die melalak tu!!

Jaa said...

wah dah try buat..mesti sedap kan? risau plak tgk firas pusing badan sampai camtu...hehe

ieda said...

mesti sedap ni.nak kena try la jugak

AnneRaini said...

memang kejam mama ni..hehe

kak, sy tak pernah mkn eskrem goreng..kesiannya saya..

Huda said...

sedapnye kak..arini nak buat lg..aritu buat lupa amik gambar :)

~aSHa~ said...

kebetulan smlm buat jugak..ptg ni mau goreng

Nieyl said...

sedapnyer...biase beli kat pasar jer...huhu..amboi firas...kuat nyerrr...:)

ieda said...

ekekek memang kejam
sedap kan dik
akk pun dah cuba buat , cuma x publish aje layie :)

Masya said...

sane sini gambar aiskrim goreng... hadoilah terliur dibuatnya.. warna warni pulak tu...

rATu kEBaYA said...

Sedapnya... balik ni nak cari eskrem ngan rotilah...

♥ Leily | Ummi Alya Husna ♥ said...

bestni kak fieza..
tepek ler resepinyer..
berkobar2 nk wat nih.. heheh

Mrs. Norrie said...

pernah cuba buat, tapi tak jadi..heheheh :*)

pena rozie said...

sedap ais krim goreng tu...

Qhaifa Nur said...

ada tengok kat blokg kengkawan...
mudahnya nak buat ais kerim goreng ni, nanti nak try pulak...

~Siti Hajar~ said...

Kejam tau Fieza ni, dah tayang icecream goreng tu tp xtayang resipinyer skli, org pun nk try wat gak...huhu

Btl la Firas, mamamu mmg kijam...huhu

|| NaFiRaa || said...

Firas tuh tunjuk perasaan lah tuh.. tu yang abes di tarik kerusi tuh.. tunjuk perasaan sebab mama nye makan aiskrem goreng sorang2.. hahahaha..

zura pon buat lagi ais krem goreng.. masa first time buat tak cukup.. kali ni buat banyak2 simpan lam peti ais.. semalam goreng lagi sekali.. sedap!! tak puas makan rasanye~

MrS. F!zA said...

eh tu eskrem semata ke? leh goreng gitu je eh?? adehhh terpukau nak makan..huwaaaa

ak yuyunz said...

pehhh tempting sungguh... =)

maszmadi said...

wah!!! eskrim wana wani la kak fieza guna! lagi nampak mabeles... nak kena buat lagik nieh...

Ena said...

sana sini dok buat aiskrim goreng.. ena jugak tak lepas-lepas.. lupa sokmo..

Related Posts with Thumbnails
 
Designed by Whitey Mommy