Friday, July 6, 2012

FB dan Aiskrim Goreng...






Salam...



Semalam tak update blog...bila mood nyampahh datang mula arr malas nak update blog huhuu!

Berikutan pasal aiskrim goreng haitu...bertalu talu yang bagi respon kat FB bila saja ku post kan pic aiskrim goreng versi Paddle Pop Fiza kakaa...
Macam2 komen....tersenyum kambing ku sensorang depan pc kuii!


Eskrem Goreng Paddle Pop Fiza nama diberi...sekarang meroyan tudung FAREEDA kale paddle pop plok...tapi idok dapat2 lagi...asyik melepas nak book...asal muncul depan pc dah berduyun yang book...adoiyaii...itu bermakna kena simpan duit dulu lah diam2...hihiii...


 menggoda sungguh....nyummyy!





macam2 komen yang ada...hahaa...


nak share resepi yang di copy paste dari komen tu je lah...harap2 faham la ye...


2KEPING ROTI GARDENIA...
PASTU LETAK AISKREM ANTARA 2 KPING ROTI TU KT TGH2...
PASTU TANGKUP KAN CAWAN MINUM KT TENGAH ROTI..
TEKAP KAN CM NAK BUAT KUIH RAYA TU...PASTU BUANG LA ROTI YG TEPI2 YG BELEN2 TU....NANTI ROTI TU JD BULAT CM DLM PIC....
PASTU BEKU KAN SELAMA 5 JAM..LEBIH LAMA LG BAGUS SB NK BETUL2 BEKU...
DH ELOK KERAS BEKU BLH LA GORENG DLM MINYAK PANAS2...XYAH LAMA KEJAP JE BAGI GARING SKT2 JE..SB NTI AIS KT DLM TU MENCAIR SUSAH NK MKN....OK SIAP RESEPI MUDAH TP ENAK! 


Selamat mencuba...thanx pada Myra Jay sebab bagi resepi best ni..!




14 comments:

AnneRaini said...

senang jek rupanya...yg org jual2 tupun buat mcm ni ke?

..::Mama Chrysalis::.. said...

sedapnya nampak...boleh ler i cuba pasni....nak buat pun senang...takdelah susah sgt pun...:-).

Myra Jay said...

Sedapnya tengok eskrem padle pop, menggiurkan :D

Masya said...

warne warni tu yg buat tertarik tu.. hihihihi.....

pena rozie said...

Nak cuba la utk si twin....

Nad @ MamaZN said...

sehati sejiwa dgn komen masya =P

YaYaNsMuM a.k.a YM said...

uikssd!terliorr niehh.nak buatgak la....:-)thnks for sharing

mamyharraz said...

nampak cam senang je resepi tu ok nnt nak trylah ;)

|| NaFiRaa || said...

memang fenomena betol ais krem goreng nih kan~ zura pon dah buat banyak2 simpan lam peti ais.. nak makan br goreng.. sedap!

LYAfrina said...

sedapnyer..nnti nk wk jugop la

::NureeN:: said...

baru buat ari tue, tp x brapa dpt smbutan la, katanya muak cikit heheh tp rangup kan

ieda said...

wahai adikku fieza .. akk punn buat entry pasal aiskrim grg nie ekeke .. siap ada nama fieza layie sbgai rujukan ..

akk coppy link fieza nie utk kawan2 mana yg bertanya ye dik ..
TQ dikk .. memang simple dan sedap kan .. akk pun buat macam fieza tuu ;)

mrsfiza said...

blh ar try bt lps 100hari nnti..hahaha

Rizziela said...

bestnya. saya nak cuba buatlah

Related Posts with Thumbnails
 
Designed by Whitey Mommy