Tuesday, July 3, 2012

aktiviti sabtu...






Salam....



Aktiviti kami sabtu lepas...haihh rajin pulak ku update aktiviti sabtu ni kan..haa..

Pagi nya en huby takde awal2 lagi kelua sebab ada event dkt padang....so tengahari sesudah lelap kan mata sejam dua baru lah cergas semua nya bersiap siap nak kelua...plan utama nak terjah butik baby sebab buaian letrik Firas tetiba buat hal...susah mak ni tau...kejap2 dah elok telelap boleh pulak dia terjaga sebab buaian tak bergoyang dengan rancak nya huu! 

Selesai bab buaian...perot dah mula lapar terus hala ke restoran tomyam...lapar2!




Firas tgh mamam sekut...dah da 4 btg gigi so pandai la dia kunyah sniri kan...upah supaya mama bole makan dengan aman...haha



asyikk...janji ada benda di tangan yang boleh wat masuk mulot maka diam la dia...kakaa...


sekut jejari tu ngam2 bagi dlm tgn dia..takut2 terpatah dua terus masuk semua ke mulut...naya anak ku...


sedapp...


sekut dah nak habis di tangan...tengok kejap lagi apa jadi..



huwaaaaaa!!!!
kannn..?


dah dapat lagi sekut idaman...aummm bunyi Firas..dan2 elok perangai..hahaa kelaka aku nengok nya...



last sekut...ku risau takut tertelan ke semua sekut tu..mau tercekik Firas kang...


suka hati sekut dh habis kunyah...dah boleh tepuk2 meja tu kira orait2 la tu...



Nasi Gorang Daging Merah....sedapp tgh lapar..apa2 je bedal sedap!



mee garang ehh goreng...nyumm terliur sendiri tgk..



sirap manis pujaan anak beranak...
Jus epal buat si abah..haihh tetiba oder epal jus...


abah tengah menyuap si Irfan...yg adik tu pulak tgh menggigit straw huu!


tak cukup makan tu Firas...haha

like abang Irfan sukaa gigit straw kalo minum...sampai kan kakak langsung jijik nak kongsi satu straw dgn irfan..hahaa...siap la bergaduh bertekak kakak marah kan Irfan if dorang terkongsi straw yang sama haihh...


dah kenyang suda anak dara ni...perot kenyang mulut pun diam la...selagi tak di isi perot menceceh je mcm mak nenek!

haa...terbias cahaya..blurr!


lalaa...sudah mau gerak....belum ada tujuan jugak ni...



sambung melasak dalam keta...

langsung takmo di pegang di riba...mcm la boleh bangun duduk sendiri..kui!


sempat sambar kasut kecil ni...


cerr tgk yg di tepi tu...budak baru kikis rambut tu psl gatal seluruh badan habis di lumur nya bedak...harus wangi semerbak jadi nya satu keta...
Huby kelua pi bank in payment keta...Firas kat belakang dengan kakak Anis..


harus di letak di car seat je..budak lasak mana tahan lerr hehe..


legaa....letih melasak akhir nya ketiduran jua...kui!
Tak plan ke mana terus je balik umah...masuk bilik...on econ terus zzzzzzz kejap...



 



 


19 comments:

kakcik said...

Dah pandai makan sendiri Firas ya... bagus, tapi hati2 ya... takut tercekik nanti.

Nens Collection said...

senanggnye jaga firas ni..meh 2 minggu kak sy jaga..ekekeke...

budak comel jg gebab2..geram nk geget kaki yg bulat2 tuh..

lieyalatif said...

kikikiki comel jek tgk aksi firas bile biskut dah abis tu...kemain ngamuk hah heheeheh...pandai firas mamam yeak...senangkan fieza ..umpan biskut terus baik jek.....dulu dayyan camni le jugak....skrang tidak lagi hohohoho......kejenye nak melmpat dari baby chair tu pastu nak basuh tangan dlm air aku....amboiiii!! he he he

fieza ngan kakak dah mcm adik beradik tau!...gojes gitu!~

~Siti Hajar~ said...

amboi2 Firas hbs sekut melalak yer, kn sedia sekut byk2 la fieza, bt umpan..hehe

Fieza mkn kat kedai depan tesco kan tu..hehe

LiLy @ MumMyQiStInA said...

hehe..kemain dia ngamuk sekut dah abis ye...geram tgk semakin bambam..rasa nak cubit2.. :)

Gieyana said...

ketul2 tangan Firas..semangat tul dia mkn biskut..:-)

Nieyl said...

amboi..firas dah pandai makan sndr dah...suke nyer die makan sekut...:) cooommmmmeeeeyyyyy la akk....

mamyharraz said...

dah besar ank bujang fieza..dah boleh mkn sendiri..kejap je masa berlalu kan..sudahnya sy jugak tak peknan2 sobs sobs eh tetiba :")

Riny said...

setiap kali ade gmbr si firas ni...rase nak tgk gmbr dulu...skip bace...dg tgk gmbr dy..baru bace n3 akak..aci x??? hahaha...comel...geram...hihihi....
mesti balek tido nyenyak..dah dapat buai baru...dgn mak sekali tdo lena agak nye kan kak..hehehehe

Myra Jay said...

Geram tol tengok Firas, rasa cam nak gomol je.. ;)

Firas lapaq ye, sekut abes terus nanges ;)

Qhaifa Nur said...

seronok tengok firas makan hingga meleleh air liur, sedap sangatlah tu...
lena sungguh firas tido...

|| NaFiRaa || said...

geram betol tengok firas nih!! rasa nak gigit2 jek!!

Huda said...

bulat firas kak :)

Masya said...

budak kecik kalau tak tido kat buai asyik merenggek jer.. mcm x puas.. lagi² yg dah biasa tido kat buai...

-Sara- said...

firas dh ada 4 gg..aqif baru nak tumboh...tp aksi yg dia menanges bila biskut abis tu mmg same mcm aqif jugak! haha

Puan Fifiey said...

salam perkenalan.comelnyaaa..saya dah follow.. jom follow saya balik..:)

mamalieyna said...

lama tak bercerita aktiviti hari minggu santai mcm ni..hehe~

firas dh 4 gigi? pantas..makan senang la mengunyah tu..nyum3x..

bumbum..geram!

Mrs. Norrie said...

wah firas dah besar...nak mkn sendiri

Anonymous said...

discount xanax extended release xanax 2mg - xanax effects dopamine

Related Posts with Thumbnails
 
Designed by Whitey Mommy