Thursday, September 8, 2011

1 Syawal kami...







Salam Syawal...



Baru berkesempatan up story Syawal kami...terbayang bayang betapa ceria nya pada pagi 1 Syawal haritu...paling best dapat makan ketupat lemang rendang bagai sepuas-puas nya...konfem raya haji ni tak dapat aku nak menikmati semua tu sebab maybe aku dalam pantang time tu..huhuukk...sedih kann..

Irfan paling awal yang bangun pada 1 Syawal tu...pukul 5.00 dia dah bangun teman kan mak aku buat persiapan untuk juadah pagi tu...haishh gilerr awai dia bangun hakhakk punya la excited nak beraya...hihii

Selepas je huby gi solat raya aku sebok siap2 kan Irfan dan Anis pulak yang memang dah tak sabar nak collect duit raya sesama dengan sepupu sepapat...

Juadah pagi tu semua nya mak aku sedia kan dari A to Z...aku makan jela keje nya...tapi sempat jugak aku masak kan lontong faberet ku pagi tu...sayang nya juadah pagi raya tu langsung aku tak snap...tak ingat langsung time tu...rugi2!

Tapi yang tak penah2 lupa dan ter missed adalah snap foto2 raya kami...hehee bab ni tak akan penah lupa punya lah... kalo terlupa jugak taktau la apa kes kan...hahaa!






wajah kesayangan hamba...kelakar...bangun nya seawal pukul 5.00 pagi terus main bunga api plak tu...padan la dok terdengar soksek2 kat luar..suara dia rupa nya...hehee

baju melayu merah pilihan Irfan...

2 beradik yang tak penah akan berenggang di pagi raya...


bersama adik ku...


 anak2 sedara aku dari Langkawi balik beraya kali ni...cuma mak dorang je tak balik...memang meriah dan riuh rendah dengan penambahan 3 beradik beraya dengan kami kali ni...hehee


mak dara vs anak dara...hihiikk...


Anis dengan sepupu nya Nurul...

anak sedara aku ni dah sama tinggi dengan mak mak sedara dia...

kami2 jela melayan posing...mak ayah ku tak campor...hahaa

dah mula start dah berposing mak buyung ni...ekekek..


hurmm....baru la my photog dapat masyukk dalam foto...


dah tak macam mak yung pun dah....baju raya ku tu membuat kan ku tidak seperti orang mengandung...ngeee



macam ni baru nampak kan!


perut yang makin bulat selepas kekenyangan menikmati juadah tak berhengat...berat pun makin naik tau!


putera kesayangan ni..!

pagi raya tetiba jerawat menempel kat wajah...tak suka betul..macam la takde time lain dia nak tumbuh..huhuu


heaven rasa beraya time preggy ni...first time! baby kat dalam ni baik2 je die...tak sabar nak tunggu die keluar hujung bulan depan atau selewat nya awal bulan november..wowee!







32 comments:

MrS. F!zA said...

cantik berseri2 gambar raya akak..eh akak ada 3 beradik ke?kata tu anak sedara..

♥cikmOt♥ said...

huhuhu...sakan akak bergambar...seri ibu ngandung tu...

NM02 said...

walla!!!

besau dah perut mu itu

mamalieyna said...

waaah posing sakan...hikhik..comel~

tmbh2 dh nmpk perut memboyot tu..cutelah~ ^_^

Huda said...

cantik berseri gambar akak preggy :)

~izan~ said...

akak,mak dara pun cantik tau! dah la berbaju putih bersih. suka tgk tudung siti akak..manik hitam besar2..lawa...

AnneRaini said...

kak fieza, baju putih tu cantikla...

Zue AnnaLeeya said...

kemain mak buyung posing...
haahla fieza... tak nmpah mcm preggy pon...
gambar yg pegang perut tuh baru nampak...

Myra Jay said...

Memang berseri-seri akak walau ngah preggy..

Baju Anis cantik, warna dia myra suka :)

cheqna said...

comel anis ni...=)

hyazz said...

comel nye mak yong ni.. sakan yok bergambar...

mamyharraz said...

mmg tak nampak mcm mengandung pun..menten cun :D suka tgk pic raya fieza.

fazilzura said...

amboi2, lawo nye bj raya uols...merah terserlah gitu..

muke org ngandung tu berseri2

Qhaifa Nur said...

suka tgk pic u all, warna warni gitu

berseri2 muka org pregnant tu ye..

dah follow jom follow back

ieda said...

amboi2 .. berseri ibu ngandung nie ! suke akak tgk :) wajah fieza x berubah dlm mengandung :)

amboi2 kakak tuuu siap berinai tangan , tu x menahan tuu :)

|| NaFiRaa || said...

meriah ngan gambar.. kalo hari raya x posing mmg x sah kan~

cantek laaa.. baju raya fieza.. terletak jek ngan tuan punye badan.. x nampak cam mak buyung pon..tomey!!!

rATu kEBaYA said...

meriah dan berseri

kakcik said...

Comel, kacak dan jelita anak bujang serta anak dara Fieza. Macam ibubapa mereka juga. :)

♥♥azatiesayang ♥♥ said...

Salam Fieza..cantik baju raya fieza!xper la mak yung pon nk berposing sakan gak..raya haji sok dok menempek mcm2 kat muka sbb dlm pantang..hihi

Aida said...

Selamat hari raya aidilfitri Fieza .. mmg tak nampak mcm peknan pun kan .. tp skali posing depan, terus .. hehehe .. apa pun, makin cun skang ni !!

::NureeN:: said...

muka berseri2 ni bb girl pa.. ;)
slmt ari raya.. kirani psgan masing2 la..

syariza09 said...

sib baikla raya thn ni sempat mkn mknan raya...awainya ank teruna tu bangun, siap main bunga api lg

eB ezrin said...

canteknyer putih... suker eB tgk :)

mamashikin said...

kak fiza bila duduk tak nampak mcm pregnant pun..cantik la putih hitam..haish..sy tgk gambar org lain semua cantik2 belaka..

zaidah said...

cantiknyer baju dia....lepas bersalin agak2 pakai lagi tak...

Izan Ishak said...

rindunya ngan akak! terubat tgk gmbar2 akak yg makin berseri2 ni....cantik sesangat...

selamat hari raya..maaf zahir batin ye kak...

Mama Gee said...

cantik!
mak dara pun nampak cam anak dara.....

LYAfrina said...

comel2 nyer... suke tgk.. bju y fieza pakai tu cun sgt2..

maszmadi said...

cantiknye baju raya kak fieza.. erm, jerawat tu kalau kaler itam mesti jadi tahi lalat.. manis gitu kan.. hehe

Pepel BoNda AmaNi said...

adik akak...??? ingatkan kakak akak tadi..sowie..sowie.....

Ya ALya said...

cantik baju raya tu........akak pun makin berseri2 yer.....

@e_da said...

salam...kak fiza boleh tak nak tanya...baju raya akak tu beli dah siap ke atau tempah? berkenanla... raya ni sy 6-7 bln... buntu nak caru baju... boleh tak akak email sy shinbi3@gmail.com... tq sgt atas pertolongan akak...:)

Related Posts with Thumbnails
 
Designed by Whitey Mommy