Tuesday, September 13, 2011

3 Syawal @ Langkawi...







Salam Syawal...



3 Syawal kami di Langkawi...yang best nya plan last minit  ni...best!

Citer nya macam ni...dalam dok menghitung hari nak mengantar semula anak2 sedara ku tetiba dalam ramai-ramai tu terkeluar plan nak terus je hantar ke seberang Langkawi...ikut kan nak hantar dorang dekat Kuala Kedah je...mak dorang akan datang amik kat situ la...tapi bila pikir2 best jugak ke sana terus..bila lagi...lagipun dah lama jugak tak ke sana...akhir nya plan last minit jugak yang menjadi..!

Tergedik gedik aku suka bab2 berjalan ni..ngeeee...selagi tak meletoppss boleh je berjalan hahaa! kan..kanss..?

Plan nak tido semalaman je sebab adik aku pulak nak balik Kelantan malam sabtu nya...terpaksa la terkejar balik hari Jumaat jugak...pegi nya pagi Khamis...seawal subuh semua bersiap siap...disebab kan tak muat kete dalam ramai2 tu maka terpaksa mak ayah dan adik ku naik bas dulu..kemudian kami dengan anak2 sedara campo 2 anak ku berhimpit himpit la naik satu kete follow dari belakang...hehee..!

Kami sampai di Jeti Kuala Kedah sama2 dengan mak ayah ku walaupun dorang lagi dulu bertolak sejam awal...keadaan jeti mak aii kemain nya la sesak..! maklum la cuti raya kanss...




feri kami naik tu besar...mula nya rasa lega sebab dah tahu dah keselesaan tu lebih berbanding feri kecik...tapi di sebab kan alunan air laut yang kuat jugak membuat ku macam nak pitam dah...alahai sabar jela...tahan jela walopun dah terasa nak muntah..ku tahan setahannya...nak menten la konon..!

Irfan menten jer die...

anak2 sedara ku asyik berulang masuk toilet...aparaa..anak Langkawi pun jakun..hihii


kami depan motel...sewa bilik motel je...mesti korang pelik kan kenapa nak sewa motel...umah kak aku kan ada...sebab nya kakak aku pun dok kat kuarters...die single mother ok...anak2 dia tu bakal di pos balik ke umah ex-hasben nya dekat2 situ...ngeee...

menerai spek abah...


aktiviti kami pada hari pertama banyak merayau rayau kat area tempat soping jela..nak jalan2 malas sebab dah biasa sgt pegi...selagi tak tutup kedai selagi tu la tak puas hati dok merayau bersoping...heheee cuma hari kedua baru la kami keluar berjalan jalan area Pantai Cenang...ambik angin laut..!

hajat hati nak naik bot pusing pulau...tapi at last tak jadi la pulak...mak aku takut sebenar nya...huhuu...

melayan angin sepoi2 bahasa..!

budak yang pantang tengok air laut...kira nak terjon je die...

melepak jela...

ni la kakak ku...dulu dia chuby..sekarang dah selim...ubat nya makan hati je..hahahh

posing..posingg...


3 dara pingitan....

habis masa melepak kat sini jela...

anak bongsu kakak ku...Najwa..

ntah anak sape la ni tersesat....huhuu anak ku rupa nya...tengok la dah tinggal seluar je...sebok nak main air laut...

sementara si mak mak sebok berposing aje...

ntah hape2...


snap byk2 gamba kami bertiga sebab nak jumpa bertiga serentak macam ni bukan mudah..huhuu!

 kami nak ke Porto Malai sebenar nya tapi tak jadi sebab anak2 kakak aku buat hal...terus die hantar balik je dulu pada abah dorang...memang spoil mood betoi budak2 ni...buas nya mak aii...lepas kakak ku hanta dorang terus dia join kami pegi makan je sementara tunggu time nak bertolak balik naik feri last pukul 7.00 petang...







30 comments:

MrS. F!zA said...

kira kakak yg betul lah tu kan?ke cane? hihihi.. sempat lg beraya jauh ke lgkwi..

ajumohit said...

kak fiza, nak pesan seramik vantage tu, huhuh bestnya jenjalan!!!! nak itut!!!

LYAfrina said...

cun belaka 3 beradik ni:-)

fieza..bru lya perasan..start raya 1-3 fieza pakai bju putih kan...

fieza.. i jeles tgk pic u mgandung pkai bju cntik2.. hrp ade la pluang lg..

Mama Gee said...

fiza dgn kakak tu seiras mcm kembar...cuma dia tinggi skit..hehe

Huda said...

amboi posing sakan kak :) comellasume gambr tu :)

Myra Jay said...

Apabila 3 beradik yang suka bergambaq bertemu, hmm apa lagi kan.. :-)

Kakak akak memang nampak slim cam anak dara gitu :-)

mamyharraz said...

memang selim melim adik beradik fieza kan..

pic kt atas sumer cun :D

zaidah said...

masih gagah lagi mak buyung nie gie langkawi.....wajah sama ajekan adik beradik nie

Aida said...

jauhnya dia beraya .. sampai ke langkawi tu .. hehehe

wahida said...

langkawi..oh, i love langkawi so much...

wahida said...

rindu ngan teh ais langkawi..apesal teh ais langkawi sedap lain mcm ek?

AnneRaini said...

pantang diajak berjalan..laju jer yer..hehe

dinor's family said...

sejak dah jd org kl ni...xpenah jejak lg langkawi..last g ari tu time rombongan sek. rendah..eee truk kn...cantiknya posing adik bradik seirasje....

Ena said...

jauhnya akak p beraya.. hehehhehehe...

maszmadi said...

bestnyer beraya kat tepi laut.....

ratusiput said...

ramai gak yg jalan2 kat laut raya ni kan.ratu raya aritu pun g laut gak...ganu...

Yan said...

kiranya raya sampai langkawi lah ye..

Alin Marlini said...

3 serangkai..samalah kita...Alin pun dah lama tak ke Langkawi. NIat dihati nak pi bulan 12 nnt

eB ezrin said...

sgt2 suker... cantek sgt viewnyer :)

~Siti Hajar~ said...

btl tu fieza, lg xmeletop round d world la, cover siap2 habuan nak berkurung dlm pantang nti..hehe

kakak fieza pun cantik & nmpk muda lg..

HALAMANKU said...

Selamat Hari Raya maaf zahir batin kak Fieza79.. lama x lepak umah akak ni.. va va va akak walau sdg berbadan dua tapi tetap menten slim n canteq.. sukernyer tgk..

Zue AnnaLeeya said...

wahhhh... berjalan ajer mak buyung nih....

gambo seme cantik2....
tp dah tgk kt fb awai2 dah pon... heheh...

Pepel BoNda AmaNi said...

eida...raya 2 tahun lepas pun g jalan2 kat langkawi..tapi p balik hari...

mamalieyna said...

jauhnye berjln raya...syoknye...pemandangan pantai yg canteks...^_^..kemain posing mak buyung ni ye..cunlah adik beradik~

ieda said...

bestnya dikkk
raya2 nie ke pusat peranginan ..
dah lama juga akak x ke langkawi ..
cantik kan :)

syariza09 said...

sakan tu beraya kt Langkawi..time raya ni kedai2 banyak buka ka

♥Leily|Ummi Alya Husna♥ said...

ahkak.. sama lol kite..
heheh, 2 syawal ai dh pi merayau kat kuantan.. hahahah..
nnti ai wat n3 gak yer.. ;-p

diana said...

jalan2 raya la ni ye..
best tu..
tambah2 kalau sedara mara ikut sekali...

anisalya said...

entri penuh pics dan tayang perut mak buyung. ada orang time pregnant tak suka berjalan. ada orang sebaliknya pulak. apa pun, take care. jangan banyak sangat berjalan. bahaya!!! hehehe....

~izan~ said...

kemain adik beradik semua kaki posing hehe..best!~ akak paling vogue walaupun akak sarat dgn perot!

Related Posts with Thumbnails
 
Designed by Whitey Mommy