Wednesday, September 21, 2011

Open house blogger Hajar...






Salam...



Okeh...okeh kembali berblog...pheww kemain malas nya nak hapdet blog...adehh..kang peram lama sangat new story jadi basi pulak kan...

Sabtu lepas kembali bersua buat kali kedua dengan blogger Siti Hajar...tenkiu atas undangan rumah terbuka Hajar...pulun sungguh ku hadap semua juadah tu...terutama nya ketupat dan rendang faberet ku itu..hehee

Jom layan pic sekeping dua sebagai bukti...snap jangan tak snap...walau just pakai kamera kompak je...malas nak mengusung kamera gedabak tu kali ni...




macam mana pun bukti harus ada...memang rugi la kalo tak snap2...dah nama pun blogger kan...!

ni kira dah selesai sesi memenuh kan perut...sedap bihun sup hajar...lain2 juadah..sate, ketupat, lontong, nasi impit + kuah kacang, dessert dan kuih raya hajar...semua aku bedal hakhakk...

Hajar pun apa kurang nya...manis dan kulit putih melepak..yela asyik Hajar je dok puji2 kita kan..hehee


pic orang2 nya je...pic makanan nya takda...tak sempat dan segan hehehh...
apa2 pun Hajar...tima kasih ye...ntah bila pulak dapat undang Hajar sekeluarga ke umah fieza pulak...haishh tahun ni tak dapat lagi nak buat open house...takde semangat dan kudrat...pinggang asyik meragam...ekekekk apa kena mengena la buat open house dengan pinggang kanss...ermmm..





Selepas umah Hajar...ada lagi satu undangan open house yang harus dipenuhi...isi perut lagi...kali ni umah kawan huby...jugak senior ku time sekolah dulu a.k.a kakak angkat ku masa di bangku sekolah...Kak Mas..!
di hidang kan dengan juadah seperti Laksa Penang...Mee Kari...Lontong...Sate...Bubur Kacang...Nasi Impit + Kuah Kacang...dan kuih raya bagai...haishh best2...tapi perut dah penuh...huhuu! sempat jamah mee kari dan Sate je...dah memang takleh dah nak isi lagi...


huby dengan laksa je die...hantu laksa!


aku dengan mee kari..! sodapp...


terliur pulak tengok pic ni....sebab tengah laparr..!

paling best sate..! jarang dilepas kan...Irfan tak pulun...mama dia ni yang pulun habis habisan...hahaahh..!



ok tu je...daa..


till then...!



30 comments:

Ena said...

ena pun ngah lapar ni tp tak tau la nak makan apa ni.. huhu

mamalieyna said...

nikmatnya beropen house time peknen kan, bleh makan sebanyak mana disukai..hee~ tp tulah ada hadnya jugak..kalau tak mau tak bleh jln balik nnti..hee~

berjumpa lagi hajar kan, kita ni jauh..kalau tak sure dpt terjah menerjah..hee~

LYAfrina said...

sblum bsalin...mkn puas2..lps ni, dh bsalin byk kna pntang,,, fieza,,, kamo nmpak cntik sgt!

ainnoraini said...

dh balik shah alam...kalau ade kat kg mase tu dah pegi rumah hajar tu..

macam2 ade ye..

Rizziela said...

syokkan ada dlm bulan Syawal...bulan memenuhkan perut dengan percuma :D

Huda said...

pagi2 tgk makanan rasa nak makan gak sume tu :)

Myra Jay said...

Wahhh bestnyer..

Blogger Hajar tu dok mana kak??

Mana tau leh terjah rumah akak merangkap dia sekali..

Wahahaha muka tak malu orang tak ajak pun :)

LiLy @ MumMyQiStInA said...

terasa lapar juga tgk gmbr2 mknan ni..huhu.. ;)

Ya ALya said...

lapar.............lapar...............

Zue AnnaLeeya said...

tulah eina kan????
umah hajar jauh sgt...
klu tak lama dah kita terjah... hehehe

mamyharraz said...

ni yg paling sy suka p open house org sbb menu mcm2 hehe

rmh sendiri tak de open house tahun ni =P

~izan~ said...

dah tgk kat blog hajar semalam hehe..seronok kan mkn2..tak pyh nk pk nk masak apa dah kat rumah kalau ada open house hehe

ajumohit said...

Cantik Umah si hajar tu, anak2 suke duk ngimpit2 ngn ibunya ye huhuhu

AnneRaini said...

tgk gmbr sate teringat sate ms makan2 kat rumah sy...sedap...nak soh hubby belilah ptg ni..hehe

|| NaFiRaa || said...

sedapnye sateeeee... lapar2!!!

haih~ fieza x nampak cam ngah peknen jek..mentennn jek!!

Mama Gee said...

sedap plk tgk gambar sate tu...hehee dh time makan..patot lee....

Pepel BoNda AmaNi said...

raya memang time terbaik la tuk menaikkan berat badan kan sis...

ieda said...

aduhh lapar perut akak .. nak2 nampak satay dik .. OH nie memang best banyak pilihan makanan

fieza nie x jemu tgk wajah tau .. berseri lah dlm ngandung2 nie .. suke akak tgk .. seyesss bukan bodek nie :)

dinor's family said...

bestkn g open house leh mkn mcm mknn ada.,bila la dpt g rmh fiza ngan hajar ni...sama negeri tp kami menetap d kl lak...hu....

Yan said...

blog semua cerita raya sama bloggers. seronok kan.

♥♥azatiesayang ♥♥ said...

salam Fieza..bestnya menghadiri open house di sana sini.Leh rehat dr masak kat umah di hari mggu..:)

rATu kEBaYA said...

bestnyer makan2... mesti sengkak perutkan

~Siti Hajar~ said...

thx fieza sudi dtg...

tp kan fieza mmg comel, maintain je bdn wlau tgh peknen, klu tgk dr blkg xnmpk tgh peknen tau, Anis & Irfan pun mewarisi mamanyer gak kecik comel je, suka tgk ANis tu geram!... hrp2 Dalia nti jd cam ANis la, behave je..hehe

eB ezrin said...

sateeeeee, nk cikit :)

mama tims said...

fiza..hajar ni dok mana?klu tgh peknen mmg selere je kan..

~aSHa~ said...

bestnye...leh gi jamuan raya lagi..asha tak sempat dah....uhuhuu

MamaYatie said...

smntra belum bersalin belasah jer...
jeles tngk kawan2 gi open house..huhu

maszmadi said...

wah bestnyer pi open house kan... seronok

ratusiput said...

tahun ni ratu mmg tak puas makan ketupat n kuah lodeh sme...bila tgk lontong ni tetibe cam teringin nk makan...

Zur@ZaRi said...

hehehe... zura dulu pun da masuk nunggu hari maser g attend open house umah kengkawan.. mmg pulun habes... maser last week tu, timbang berat seminggu naik 3 kilo.. doktor nak marah tak sampai hati sbb zura kasi alasan nnt nak pantang kena poser... syukur alhamdulillah tak jd paper..

sbb asik p umah org, sumer bg alasan yg sama.. makan jew nnt pantang kena poser! hahahaha...=)

Related Posts with Thumbnails
 
Designed by Whitey Mommy