Wednesday, September 28, 2011

sebagai kenangan sebulan terakhir preggy...lepas ni dah tak dapat lagi macam ni kot..







Salam bloggers sekalian...




Boleh je kan aku nak share pic2 tengah preggy kat blog kesayangan ku ni...dulu tak dapat...kali yang ketiga ni baru ada chance...lepas ni mungkin tiada peluang lagi...kan dah kata last preggy...!

Ye...ramai yang bertanya operate ke..c-zer ke kali ni...ya2 kedua nya benar belaka...ku bakal di c-zer buat ketiga kali nya...takmo korang tertanya tanya...aku explain kat sini ekk...

1st baby (Anis)...emergency c-zer sebab terpecah air ketuban awal dalam minggu ke-36...tup-tup baby dalam kedudukan sonsang...so terpaksa emergency c-zer hari tu jugak...sebab dah pecah air ketuban kan...so takleh tunggu lama...baby Anis masa tu 2.7 kg...rasa kecik die sgt bagi aku time tu...kesiann aku tgk...

2nd baby (Irfan)...dalam minggu ke-36 die dah buat hal...awal nya dah elok kedudukan tu...last2 dekat dgn due...die menyongsang pulak...ikut jejak kakak die rupa nya...frust la aku nak bersalin normal kali tu...memang takde harapan pun time tu..so redha je sekali lagi di operate...! bersalin kan Irfan pada minggu ke-38 dengan berat 3.2kg...

So...untuk kali ni dah tentu2 la c-zer kan...paham2 jela dah luka di tempat yang sama mana leh nak teran2 lagi...udah lerr takde pengalaman teran2 ni suma...tak pasal terabak rahim...huhuu!
dan di jangka akan di operate pada minggu ke-38 jugak...kira2 dalam 24 hb - 30 hb oktober tu la...tarikh yang tepat belum pasti lagi...6 Oktober ni baru doc akan konfem kan tarikh tu...dan yang tak sedap nya...doc dah saran kan aku ikat peranakan lepas ni...dia tak paksa just mencadang kan yang terbaik...so sekarang aku sangat buntu dan risau nak decide mana satu...kedua nya ada risiko...huhu tak best sebab takde peluang nampak nya untuk yang ke-4 (ada hati lagi tu...)

                                              ********************************


Korang jangan pulak bosan tengok pic gedik2 aku kat umah masa raya haitu...saja suka2...hehee   :-)
Kalo bosan...korang pejam mata sambil scroll laju2 ke bawah ok...ngeh ngehh!






ngengada tayang baju baru...hehee baju lepas raya...tetiba masa jalan2 haitu terbekenan baju ni terus beli walopun tak bape nak muat...cadang nya nak pakai lepas bersalin nanti la...semangat nak ramping balik ni..hehe!




ngengada tayang perot 7 nak masuk 8 bulan...kenangan huhuu!

harap2 la ada keajaiban...untuk yang ke-4 lagi sekali...cewahh..!



Korang tolong doa kan yang terbaik untuk ku ye...!



46 comments:

MrS. F!zA said...

insyaallah moga dipermudahkan semuanya..aminn..

berat irfan msa lahir sama lah ngan darwisy..hihi

LYAfrina said...

comel..sweet... berseri muka ibu mengandung :-)

ok la tu..kalo lya ada pluang, lya pon nak abadikan kat sini.. tp nk wk camnerkan???

apa2 pon lya doakan semuanya bjlan lancar..amin..

ajumohit said...

semoga dipermudahkan bersalinnya kak, cantiknya seri ibu hamil ni, ditambah dgn rumah yg dihias cantik, camne la nk hias umah gini hihihi

CT said...

sweet je muka org peknen ni...moga mudah bsalin dan selamat segalanya :)

ratusiput said...

samala kite kan...tp kalau ade rezki ratu yg ke3 mmg ratu decide nak ikat.nak yg no3 ni pun cik kitol tak bagi sebab takut jd pape kat bini dia.apa lg nk yg no4..tp naluri ibu kan...insyaAllah tuhan permudahkan.

CIK JATT said...

berserinya akak. harap2 semua dipermudahkan:)
saya pun dua2 ank czer. nanti yang ketiga pun sah-sahla czer.

IntaNBerliaN said...

InsyaAllah.. moga selamat lahirkan baby..

Lelaki Ini said...

cumelnya..
ade aura seorang ibu!

Myra Jay said...

InsyaAllah, moga dipermudahkan dan selamat semuanya :)

Hanis Azla said...

semoga segalanya baik2 saja untuk fieza dan baby.. take care yer..

~izan~ said...

semoga akak dan baby selamat semuanya..dan semua berjalan lancar...

akak ni mmg berseri2 pregnant..letak je byk2 gmbr kak,utk kenangan kita nnt..nnt baby dh kuar,akak tunjuk kat dia masa dia dlm prot akak hehe..

izan merasa bersalin normal n caeser ni.. =)

ainnoraini said...

semoga dipermudahkan segalanye...
mesti comey baby tu nnt..sebab ibunye berseri2 jer...

AnneRaini said...

kak fieza tak gemuk pon time pregnant ni..senang nak ramping balik..hehe

insyaallah ada rezeki leh tambah lagi lepas ni..huhu

aLyNnZ said...

insyaallah semuga dipermudahkan..fieza preggy pun still mengancam..

rATu kEBaYA said...

semoga dipermudahkan.. amin.

HALAMANKU said...

Insyaalah Kak Fieza cyg moga Allah permudahkan... kak kalau x fokus peyut langsung x nampak temuk.. mesti senang nak slim balikkan? doakan erma nak baby juga insyaallah... hu hu huhu

mamalieyna said...

hikhik..bestnye ada aura nak posing2...eina ni, takde aura tu la..huu~ tapi takpe Insyaallah akan menyusul lagi preggy tuk kali ke-3 & 4..hahaha..berangan..

apapun harapan utk fieza hope semuanya berjln lancar, dgr org kata, c-ser dh boleh lebih dr 3 kali skrg ni..hope ada lg rezki tuk anak ke-4 ye..Amin... ^_^

dinor's family said...

cantik rmh ye...modelnya lg cantik..mst baby boy ni kn...imah doakn suma dpermudahkn...

Alin Marlini said...

semoga semuanya berjalan lancar ek fieza...doa banyak2..

Lee-Yan-Naa said...

Muka akak time preggy tak nampak naik sangat kan..syoknye,kalo tak nampak perut mesti tak tau akak preggy..semoga dipermudahkan urusan :D

Ninie said...

The most gorgeous n beautiful preggy mommy ever! Akak pregnant pon nmpak sgt lawa. Oh ya, kebetulan Ninie baru buat doodle preggy mommy kat entry terbaru. Akak sudi2 la amik n follow Ninie juga...hihiks. Ninie doakan akan n baby sihat...hihiks.

http://thebeautyofsplendid.blogspot.com/2011/09/contest-tale-of-tengku-puteri-and-puan.html

::NureeN:: said...

anis lebih kurang ellesya 2.7kg gak tp 37minggu..
fisza.. x semestinya klau 2 2 ank fieza c-zer yg ke3 ni pon c-zer.. kwn nureen anak baru setahun c-zer anak ke 2 bersalin normal.. lgpon jarak irfan ngan bb skrg kan 7thn.. ;)
InsyaALLAH bykkan berdoa moga2 dpt bersalin normal..
baju cantik tp klau nureen asben sure x bg pakai.. dia x nak nmpk sexy sbb jarang cikit kan kain tue dia nk nureen sexy dpn dia jek hehehe ;p

Huda said...

moga dipermudahkan yer kak :) comel je akak posing dlm umah :)

|| NaFiRaa || said...

baru nampak cam ibu mengandung gambar kali nih.. hehehehe..comel jek..

moga dipermudahkan semua urusan yer.. zura doakan yang terbaik utk fieza..

Ya ALya said...

amin.....moga di permudahkan semuanya.....ya tak pernah jemu pun tgk pic akak ni.....

eB ezrin said...

moga dipermudahkan yer...
ps: bkn fieza jerk, eB nih kalo leh nk gaks... dpt twins trus best :)

~Siti Hajar~ said...

comelnyer mama ni...

anak 3 pun dah meriah fieza...

Sga semuanyer dipermudahkanNYA yer..

ieda said...

ahahah model preggy terbaik nie .. :)
semoga selamat sehingga kelahiran dik .. akak doakan dan kami semua doakan juga :) insyaallahhh ..

mamyharraz said...

moga Allah permudahkan semuanya aminn.

fieza mcm biasa mmg menten cun! kalau sy nak tgg hari mmg nngeriss sememeh jew T.T

syariza09 said...

bincanglah elok2 ngan asben, nk wat keputusan terbaik utk smua pasal ikat2 ni. apa2 pun smoga smuanya dipermudahkan

LiLy @ MumMyQiStInA said...

Insyaallah..moga dipermudahkan segalanye ye..
Sungguh berseri2 jer muka fieza ni.. ^_^

maszmadi said...

semoga kak fieza dipermudahkan semuanya.....

Pen Biru said...

amboi..kiutnye perut..heheh..insya Allah semuanya akan selamat

mekchu said...

tatau pulak yg 2-2 sblum ni c-zer.. insyaAllah, semuanya dipermudahkan.. dan kalo ada rezeki utk ke-4, jgn ditolak.. hehehe..

Ena said...

cantik..

kak, jiran ena kan.. dier c-zer cam akak juga.. skrg dah masuk 4, aritu doc nak ikat tp dier tak mau.. sbb masih mau baby katanya.. dan doc pun kasi dier pilihan samada makan perancang lama sikit or wat implan je.. lgpun perut dier masih cantik.. tak melekat pun mcm yg biasa dicanang if c-zer lebih dari kali.. semua tu kua Allah..

Moga akak dipermudahkan urusan.. Amim

♥♥azatiesayang ♥♥ said...

salam fieza...gambar ni leh buat kenangan tuk anak cucu...tgk neneknya cantik & comel sgt time preggy..hikhik

CuppyCakeMommy said...

educational toys promotion ..
it is fun and smart toys for your kids..

visit our page at

www.smart-intelligent-toys.blogspot.com

for further inquiry kindly contact us at ysalli@yahoo.com

or add us in fb
intelligent.toys@yahoo.com

NM02 said...

amek pakai baju ngandung pulak

ct rahani said...

salam kenal k.fieza.. sy follow yer..

cantik seri ibu mengandung.. :p

ct rahani said...

sy pun dua2 anak c-zer.. yg 1st songsang.. yg ke2 jalan x bukak.. InsyaAllah klu ader yg ke3 sure c-zer gak la kan.. huhu..

Zur@ZaRi said...

hehehhe... masih maintain anggun bergaya wlw pun preggy yer...=)

erm, my eldest sis czer 4 kali...

hope tak faced la pengalaman czer nie...=)

neway, taking gud care tau..

Pepel BoNda AmaNi said...

amin....eida doakan yang terbaik tuk akak...insya-allah mudah2an..ada rezeki lagi lepas nie...

mamashikin said...

eh tak bosan la..nk tgk pic lagi..sy nk buat baju mcm akak..hitam putih..cantik kan...nnti nk bt mcm ni...

Mama Gee said...

menanti lm debaran ya..semoga selamat semuanya nnti ya..

wahida said...

cantiknya baju ko fiza..cantiknya umah ko fiza...

semoga semuanya dipermudahkan yer..bykkan berdoa...

Anonymous said...

[url=http://louboutinshop.co.uk]christian louboutin uk[/url] Conversely, you may choose a bar that can be accessed from more than 1 side, in which case you may opt for furniture that is half-circle shaped, or for an arrangement of 2 or more rectangles at right angles to each other.. [url=http://dkgoose.com]Canada Goose jakke[/url] Wzguzxgkh [url=http://canadagoosesweden.com]Canada goose outlet [/url]
jwrlhm 535736 [url=http://www.canadagoosestorontofactory.ca]geese goose[/url] 779488 [url=http://www.officialcanadagooseparkas.ca]canada goose jackets sale toronto[/url]

Related Posts with Thumbnails
 
Designed by Whitey Mommy