Wednesday, March 21, 2012

genap 5months...percaya tak..die masih belum meniarap..??






Salam

Si bambam firas dah genap 5mo...tapi percaya kah die masih lum meniarap...? pelik + risau mama nie...untuk sedap kan hati ni...owhh maybe pasal die kurang baring2 golek2 di tilam...sebab asyik nak berdukung...mungkin kah..atau berat badan yang kian seperti belon...? huhuu...

Progress die yang lain2 seperti senyum...ketawa bila di agah dan mencapai objek2 berdekatan...dah pass! dan...aku selalu gak tiarap kan die...ok je...uwaa...kalo gini gaya nya lambat setapak la dari baby2 yang sebaya die kan...huhu risau hati ini...dah bertanya ka nurse masa gi check up haitu...nurse tu suh ransang supaya die mau balik2 kan badan dgn sendiri...tapi bila aku ngiring kan die...alorr..bole plak die terkial kial alih kan tangan  dan terus meniarap...huhh...wahai la anak..takpe2 mama sabar menunggu hari itu..!

Alhamdulillah...yang membangga kan berat yang semakin bertambah dari sejak lahir hingga sekarang...last timbang 2 hari yang lepas 7.9 kg...mama bajet 8++ kg...huhuu ter overs pulak kan..ekekekk...apa pun yang penting firas sihat2 selalu...setakat ini belum penah demam lagi even lepas kena cucuk...strong la firas!






pic time kenduri jiran sebelah umah...


menempek jugak di situ...meja penganten betul2 depan pintu pagar umah ku...hehee

jangan salah faham ye..sekali je aku makan sepanjang kenduri berlangsung...takda nya berulang...harus la cover santun...

dah kenyang makan..keje nya bergamba menghabis kan bateri kamera hihii...
sgt shomell kan kedua nya hihii..

kecik2 si kakak..dah bole diharap utk pegang kan si adik time mama nak langsai kan keje2 umah...


hepy je dak tecit tu di riba2...

tu ketul paha tuu....sape yg tak gerammm tgk...



set romper baru je beli pun nampak sgt2 sendat...perot bolat kemain lg kan..

hamboi santai nya..!


haiyaa..dah geram tgk...rasa nya mcm nak balik umah nak picit2 dagu + pipi die smpai nangis..jahat kan..??

pasan tak...mama firas kurang begamba kan...huhu




pecah rekod sendiri BF kan anak sampai 5 bulan setakat ni..lagi sebulan dapat la daku BF diploma..!



28 comments:

ajumohit said...

jelesnya tgk mama firas yang kurus ni, mesti firas bambam tu yang lambat nk meniarap tu..comelnya anak dara ni kak

:: Mrs.Eady :: said...

comel je dua-dua anak! :)

MrS. F!zA said...

tudia bambam betui firasssss!!!

mama irfan said...

ransang la firas selalu... insyaAllah cepatnya dia menerap... dont worry.....

mamashikin said...

wah semangatnyer firas...mgkin sb dia berat tu kak..tp takpe, nti dia terus merangkak..ramai jugak baby yg skip meniarap..anak sy sendiri pun mmg lmbat progress nya..heeee..

cheqna said...

semangat tengok firas
irfan mana?

*azni* said...

memang bambam pun firas ni..mgkin jgk sebab dia semangat sebab tu lambat sikit meniarap..dont worry kak,setiap baby ada kelebihan dia..mn tau dia lambat meniarap tapi cepat berjalan..kan kan?hehe...

mamyharraz said...

belum nak meniarap budak comel nih..dulu ank sy pun lambat meniarap..lambat merangkak tau2 terus bangun berjln ~

hamboiii firas geram makcikyati tgk peha awk yg gebu tuuuuu *ngappppp!!!*
gigit sikit ;P

fieda said...

mgkin sbb dia semangat tu lmbat sikit kot.

♥cikmOt♥ said...

MAK AIH PEHA DIA...

cepat firas...iris dah bergolek seluruh pelusuk tempat dia dok...letak sini amik situ...pantang lepa la...

kak, rasanya ada masanya tuk bb niarap dari 3-5 bulan kut..lepas tu kalu tak meniarap refer doc ke apa tah...kalu doc kata itu perkembangan dia, takde masalah kak...so dun wori even kita memang akan wori kut...

tapi saya rasa firas ni maybe faktor fizikal dia yang agak tembam ni kut...

pepun comel haihh firas...kakak anis larat ke nak dukung tu...

Pen Biru said...

wah paha...berkatam katam..

AnneRaini said...

wah firas dah makin tembamla...bulat jek..kak fieza tolong gigitkan peha die tu utk sy..hehe

::NureeN:: said...

paha firas berkhatam2.. tgk k.anis dukung mcm dh nk terbalik.. :)

hyazz said...

ala tomel tomel nye firas..geram tengok kakiknya..bolat bolat..
kakak pon kiut jer...
firas tu nak terus berjalan kot..tu sebab dia tak meniarap lagi tuh..hehe

LYAfrina said...

olor.. comelnyer kakak n adik ni..

fieza..biasalah.. setiap budak2 pkembangannya lain2 kan..mybe firas terus nk merangkak.. ada gak mcm tu kan..

ieda said...

sihat dan semangatnye firas .. semakin tembam .. tgk fieza dukung dia dah macam lelah je .. ;)

tuu samee besar ngan akak nyeee ;)
c per fieza budak nie biasalah , kalau lambat meniarap dia cepat lain pula .. kena perhatikan aje .. ;)

lieyalatif said...

comeynye firas....paha ketak2...gigit kang baru tau ekeekekek

jgn risau le dear, lieya pun ari tu dayyan lambat meniarap..die meniarap sekalijek mase 3 bulan, lepas tu langsung tak menirap dah...kite meniarapkan diepun die nangis marah...risau gak mase tu....dah nak bawak terapi le kononnyer...tup2 masuk 7 bulan, terus meniarap, menyusur, merangkak terus...pakej....pastu terus berdiri...alhamdulillah....biase la tu, setiap budak lain perkembangannyer....

-Sara- said...

sebaya kot bby kita ni kan..bby sara nk masuk 5 bln..bru2 nk belajar mniarap gak :)

Alin Marlini said...

kadang2 budak lelaki lmbt..nanti terus berjalan. Firas budak muncit..auntie Alin geramlah..hehehhe

Pepel BoNda AmaNi said...

geram nya untie bonda tengok peha firas....nyum..nyum...

~aSHa~ said...

mesti tegap si firas ni..nampak pun mmg tegap kan...

~aSHa~ said...

mesti tegap si firas ni..nampak pun mmg tegap kan...

Qhaifa Nur said...

makin comel firas...
tak pa slow-slow ye firas..pasti boleh..

Imah Dinor said...

ye la tembam sgt ni tu yg lambat mniarap tp xpe kadan2 anak2 lain pesen...ada yg mlangkah steap pun ada..

|| NaFiRaa || said...

GERAMMM sgt sama itu PEHA.. rasa nak GEGET jek!!! GEWAMMMMMMM

mamalieyna said...

eiiii geram...semangatnye firas~ tu yg lmbt sket meniarap tu..ala tkpe, masanya akan tiba..budak2nye progress mmg berlainan...

firas yg comel..geram sgt~

hakeem lak dh 2 kali perasan dia tertiarap sendiri, baru 2bln lebih..sian tak larat nak angkat kepala sgt..ngee~

[-suziey-] said...

ya Allah comelnya....bam bam..sedap gomol nih..hehe.. xpela lmbt meniarap pn..yg penting sihat..sbb berat kot tu yg dia lmbt sket meniarap..insyaAllah xlama lagi maniarap la tu.. ;)

♥ Leily | Ummi Alya Husna ♥ said...

makin bambam dah dak firas ni..
takpe kak x leh meniarap lg pun,
janji sihat..
die nk merangkak terus kot.. heheh

Related Posts with Thumbnails
 
Designed by Whitey Mommy