Monday, June 20, 2011

1 st day @ Percutian di Genting Highlands...

Salam....



Terjejak lagi buat kali yang ketiga kami di Genting Highlands pada 11-12 Jun lepas...dah seminggu pegi nya baru sempat minggu ni nak story2 pasal percutian pendek kami tuu...hehee...nama pun percutian pendek sebab plan nya mengejut dan secara kebetulan aje...alang2 nak menghantar my sis ke KLIA terus rasa nak singgah bercuti walaupun cuma semalam je....jadi la kan...walaupun terpaksa mengorban kan 2 hari persekolahan anak2 ku...huhuu terpaksa mau tak mau pun...

Sabtu pagi kami bertolak dari Kulim sampai sana dlm pukul 3.00 ptg...lepas parking kete terus naik cable car... dlm hati mmg dah cuak di sebab kan risau takde bilik...keadaan parking sgt la full...keadaan kat puncak mmg dah dapat agak macam mana...huhuu...!





memang ramai giler keadaan masa tu..ramai dan sesak...bederet panjang manusia pelbagai bangsa dok beratur menunggu gondola...kami bertujuh naik satu gondola...wowee...

sgt2 teruja...terutama anak2 ku...dorang dulu dtg nya masa kecik2 lagi tak tahu apa2...dan ini la 1st time buat mak ayah ku...dorang tak penah dtg sini kan...so percutian kali ni aku heret my parents naik gondola yg menyeram kan ni hahaaa...tak kira mak ayah kena merasa jugak naik genting ok..!


mak ku asyik pejam mata je sepanjang naik ke puncak...hehee...lawak la mak aku ni...takut sgt...
dan tu adik ku yg bakal terbang ke Beijing keesokan nya...


ok..kami dah sampai puncak...mcm biasa la harus turun naik eskulator...dah bersedia mak buyung ni utk tegang2 kan urat kaki bila dah melangkah dtg sini...asal nama jenjalan je ku tak kesah...tetiba boleh jadi kuat tau heheee....mmg dasar 'kaki berjalan' daa...


hentian pertama kami depan Hotel First World....apa2 pun 1st dapat kan bilik dulu...dok tunggu 'mat ulat' takde pun muncul...mmg cuak terus pi tanya kaunter...konfem mmg semua bilik dah full....alhamdulillah dalam dok kalut2 tu...muncul jua sorang cina ni dtg offer bilik...walawehh pucuk di cita ulam mendatang nihh...syukur2...cuma ada sebilik dgn rega RM 250.00 mmg giler mahai berbanding rega biasa...bilik pun mmg sgt la kecik...biasa la standard room kann...tak kesah la janji dapat tidur lelap kan mata utk semalam tu...


lepas dapat bilik rehat sejam dua terus keluar tanak rugi kan masa sebab esok tengahari dah nak kena bertolak ke KLIA...


sempat singgah beli kasut...bukan aku yg beli tapi adik ku tu laa...dah terbekenan pulak kasut buat hari kawen dia nanti...




posing2 kat mana yg sempat...


gambaran kawasan genting...


anak2 ku yg dah sabar2 nak naik suma mainan indoor...tak nyempat2...pening la dah arr ramai gilerr nak tgu giliran naik satu2 mainan tu...


budak2 melayan main...mama nya melayan posing...nak di ajak budak2 tu bergambar toksah harap laa dlm situasi mcm ni...mmg tak layann punya lahh..!


malam tu aku hanya berharap nak masuk Snow World main salji dan merasa kesejukan tahap gaban...sejuk di bawah tahap -7 darjah celcius tau kalau tak silapp...wuwuu...ambik tiket nak masuk pun kena tunggu time sebab ramai sgt...boleh masuk selepas sejam beli tiket...dah penah masuk sini dulu masa dtg dgn kawan2...


dah berada depan Snow World...beratur utk ambik jaket, kasut but dan sebagai nya....tempoh masa kat dalam tu yg dorang bagi selama setengah jam...itu pun jgn tak tahan ko kat dlm tuu...giler menggigil gigil...berkepuk2 keluar asap dari mulut...fuhh mmg sejuk gila2 lahh..! mak aku 15 minit kat dlm tu terus blah keluar..tak tahann...ekekekk...aku pun sama lorr...rugi je masa lagi 10 minit aku dah cabut keluar...kalau gagah jgk mau aku beku terus kat dlm tuh...hahaaa...

Tapi yang rugi nya tak amik gambar kat dlm tu...kamera mmg tak boleh bawak masuk apalagi nak amik gamba...ada disedia kan photographer kat dlm tu...tapi mahai laa...aku ni kedekut sikit wakakaa...so takde kenangan kat dlm tu dgn my family suma...sob...sobss...


singgah di booth Snow World...saja tgk2 barangan topi dan selempang kt situ...


si kakak sempat rembat patung bear 2 ekor rega RM 30.00...


bergambar last sebelum naik ke bilik utk sleep...dah letih sgt kaki ni...rasa mcm nak tercabut peha betis semua...huhuu...besok nya nak sambung berjalan dan berjalan lagi....




Tunggu part 2 di hari kedua k...tuan tanah nak sambung buat keje...tgh 'bersemangat' ni selepas di maklum kan tiada bonus utk tahun ini...mmg haprakk kann..!




31 comments:

MrS. F!zA said...

smpt main yg indoor jelah ek..adehh kalo xpregnant leh main sakan yg outdoor kan. giler mahai bilik rm250..dsyat!

MrS. F!zA said...
This comment has been removed by the author.
ajumohit said...

alahai sweetnya...seronok dpt bjalan ramai2 kan, anak2 la yg paling gembira...posing sakan mama dan anak daranya...

mekchu said...

larat ehh mak buyung meredah tmpt mcm tu.. tak rasa nak pitam ke? perut nye alahai comel yg amat..

AnneRaini said...

best..best...genting tmpt percutian wajib tetiap thn sy..hihihi

ps:citer psl bonus ni mmg myakitkn hati..huhuhu

LYAfrina said...

bestnyer..family trip la ni...
lya bilala nk smpai sini...

makin berseri muka fieza:-)

mama tims said...

waaa..lama tak g genting..last gi awal thn lps..

dinor's family said...

wah bestnya jnjalan kn sama la imah pun klu bab jalan2 ni kuat je tp bla dah blk melepet la...genting xpnh smp g ,dok kl dah lbh 12 thn tp hu...hu...bla nak smp ni...

[-suziey-] said...

waaa laam dh xnmpk fieza..bestnye g genting..berseri mak buyong ni skang..hehe..

kakak dh pakai tudung yek? bgssssnyaaaa

zaidah said...

nie anak dalam kandungan mesti kuat berjalan nie...seronok betul ...tengok muka fieza n adik seiras....comel

mamyharraz said...

family fieza semua slim :)

berseri muka ibu mangandung..
ok tgg next entry pulak ;)

ieda said...

best la kak.saya tak pernah sampai lg ni.huhu..

chichi said...

wahh kak..sejak ngandong asik berjalan je ye..

Huda said...

best kak :) bagus bnyk jalan time pregnant ni kan :) sok dlm pantang duk umah je :)

eB ezrin said...

bestnyer... baby x brenti2 jalan yer.. i lioke ;p

r|nA @ ja|j|na said...

adehh, bestnyelah..
rina perut ni dah boyot, tak seswai nak gi jenjalan dah..dok rumah ajelah, layankan anak & bapak, ehehehe..itupon penat jugak, haisyyyy..

♥MiZz-siHa♥ said...

dah lame x manjejak kan kaki ke cna..
klau jln mesti laju je kan..xde rase xlarat dah..larat je rase kan...hehe

Ena said...

KAM KE SANA TAK PENAH MASUK SNOW WORLD KAK.. SBB KESIHATAN ANAK2 TAK MENGIZINKAN..


MAHAI JUGA STANDARD ROOM JE DAH RM250.00.. ENA ARITU DUK KAT THEME PARK.. DAPAT SUPERIOR ROOM RM237.00 DARI RM400.00 SBB TIME PROMOTION.. LAST BILIK PLAK TU..


TAK SABAR NAK TGK NEXT ENTRY..

syariza09 said...

hahaha..mmg semangat sungguh kalo gi jln2 ni..x pa, biaq aktif sikit.
sib baik la dpt blk gak w/pun rege mahal sgt2. mesti org tua fieza happy dpt gi jln2 kt sana

maszmadi said...

bestnyer kak fieza, puas anak2 n baby jenjalan yerk..

~aSHa~ said...

anak2 kecik mcm sha ni main indoor je la...masa bujang2 dan mula2 kawin leh ar main kat outdoor tu kan...
mmg letih berjalan tapi puas hati...

Rash said...

Salam k.fieza

rajin nye k.fieza berjln ngn baby dlm perut.. huhuhu..
rash penah g genting skali je ms blaja dulu & xrase akn pegi lg pasni ;p takut nk main bebenda roller coaster sumer tu..

ratusiput said...

byk gambar..best2~ isk lama gak tak g genting ni...lbh 5 tahun...

NM02 said...

yu pegi genting, yu lalu area umh ai. dah dekat sangat

chekna @ mama ziyad said...

bila g genting, yg bestnya budak2 la.. main sakan la diorg..

munna said...

lama dah tak ke genting...syoknya jalan2 ramai2

Ya ALya said...

genting memang best.........sejuk tu yg ya suka....

Myra Jay said...

Mmg kenangan betul la tempat tu, teringat masa myra p honeymoon ngan hubby awal thn lepas :)
Tgk akak p sana terus rasa nak p lagi :)

LiLy @ MumMyQiStInA said...

samalah ngan lily masa pegnat dulu..asal jenjalan jer mesti kuat..hehe..tu lah Qis pun penjalan jd nye.. ;)

Bestlah dpt bercuti2 kat genting..wlupun skjap yg penting sonok..anak2 hepi..ktorg dh lama x p sana..ntahlah bila agaknye nk kesana lg..

~Siti Hajar~ said...

Bestnyer Anis & irfan dpt nek mcm2 mainan, anak layan mainan, mamanya layan posing ok la tu..

skli lg confius itu adik @ kakak fieza? adik kan..??? hehehe..

Aida said...

Kalo pakai DLSR kena usung beg kota tu kan .. hehehe .. payah tu ..

Related Posts with Thumbnails
 
Designed by Whitey Mommy