Wednesday, June 29, 2011

mandi manda @ The Carnival Part 2...

Salam....



Akhirnya terjon jua mak buyung ni dalam air...punya la syok melayan air 'biru'....ngeeee....memang dah tak tahan sgt berpeluh peluh sebab awal2 dah melayan posing tgh2 panaihh...padan laa...

Terkial kial jgk la kami mengurus kan psl hal locker yg sgt la canggih tuu...biasa kat taman tema air yg penah pi sebelum ni takde la ghupa gitu...main masuk kan terus coin tepi locker tu..ni tak...kena masukkan syiling di mesin mcm ATM tuu...baru locker leh terbukak...ke semua taman tema air, locker dah di upgrade gitu...huhuu...




sebelum terjon sempat posing lagi...nak tayang baju Hard Rock Beijing....ngeeee....(gambaq blurr sokmo...rasa nk protes je kat my huby...tak puas hati nie..)


seiras tak...sorang tu kaler gelap ckit larr...heheee


mata stim je irfan nie....


Irfan dah tak sabar sebab kat bawah bridge tu dia dok tgk org naik pelampung menyelusur bawah tuu...wowee...



Irfan kata air cendawan yang nie...cendawan pun cendawan la....


tak lepas pelampung kecik dorang...tak tau lagi ada besor punya pelampung...mmg letak tepi jela pelampung kecik tuu...


paling xcited main gelungsur air ni laa....seb baek mama tak leh join buat masa ni...kalau taakk...hahaaa tau jela kann...tak dpt nk beza nanti mana satu mak budak dlm ramai2 tu ekekekk....

seb baek sempat safety guard tu tangkap Irfan...hampir nak lemas sebab terlepas dari abah...huwaaa...babap abah...gelungsur yg tu dlm just utk budak2 yg besor sikit....


Irfan with her floater...tahan sungguh floater tu since setahun lepas lagi beli nya di Teluk Batik...


keterujaan...


si abah pun mcm tak penah jumpa air je...hehee


gilir berendam dgn huby...kamera takde sape pulak nak tlg pegang kan...plan nak bwk mak ayah suma...at last dorang tak jadi ikut pulak...



nak masuk dlm air dah nie....woweee...rasa2 dulu...takde nya sejuk mana pun...air suam2 je....


heaven nyaa....bila dok bawah mushroom tuu...



basah kuyup Irfan....


mama pun dah basahh...wowee...!


owhh tersangat la heaven boleh berendam dlm air time cuaca panas gini...walau pun dah terbakor kulit ku...legam kejap....huwaaa....


gambar2 lain di sambung di next entry...berat loading nya kalau sekali nak tempek semua...

till then ~



entry sebelum ni....

bermandi manda @ The Carnival sg Petani Part 1



entry autopublish...tuan tanah bercuti sempena Israk Mikraj...


29 comments:

LYAfrina said...

BESTNYER......
SYOK MANDI2 GINI..LYA & FAIN ADA GK PLAN NK K GAMBANG...INSYALLAH..B4 PUASA SMPAT KOT

MrS. F!zA said...

asyik tgk gmbr kfieza mandi je tak tahan mcm ni p sunway lagoon je.tp kami ni 3 org je.kalo mndi mmg gilir2 lah..susah gak.nk ajk mak diorg bkn suka tmpt2 mcm ni.huhu

Aida said...

Best mandi² dgn pakai baju Hard Rock Beijing .. hehehe ..
Fieza pegi Beijing ka ???

rose --{@ ibuRafiq @}-- said...

tak penah lagi mandi manda camni lepas kawen n ade anak sbb rafiq takut air..haihhh

AnneRaini said...

syoknye....ujung thn lah pergi mandi manda..skrg dh pokai..huhuhu

LiLy @ MumMyQiStInA said...

weee..bestnye berendam time2 panas gini..
gambr pun cantik2..
hehe..muke irfan x sabar nk mandi tu..monyok..mak ngan kakak asyik bergmbr.. :D

Huda said...

bestnye kak :) mmg heavenla..heheh

nureen said...

jgn la... jeles nih... hehehhee... gambo2 fieza ni buatkan nureen x sabo jerr nk g sana

Zue AnnaLeeya said...

tu ar... klu gi tmpat gini mesti nak angkut mak ayah...
bkn ape, blh tlg pgang kamera kan??? hahaha....
klu tak, xlehla nak bergedik2 posing... ekekeke....
tp org tua nih bkn suker sgt gi tmpat gini... huhuhu...

ainnoraini said...

jeles ni...nak gak pegi mandi manda n bersantai2 mcm ni...
bulan julai ni plan nak gi tiara beach kat PD jer, sebelum puasa...

mamyharraz said...

cuaca panas mmg heven dpt berendam..

kecik perut fieza..pakai baju besar mmg tak nampak cam peknan...

ratusiput said...

satu set ni....baju hard rock...cantik...

dinor's family said...

wah bestnya mandi manda, dah lama xmandi manda d kolam, anak2 je mak nengok je ...

eB ezrin said...

kalo eB kater eB jels tgk gambor2 nih xper kan? kan kan kan? ;p

Izan Ishak said...

best giler kak berendam2... anak2 pun happy sgt kan~

rATu kEBaYA said...

bestnyer.. dah lama tak berendam..

Manismadu84 said...

follow u kak...maaf,pembetulan kak..last part tu bukan **tempek(semcm je bunyinya) tapi tepek or teypek(boleh ke..hihihi).......

NM02 said...

syokkan lepak2 dalam air..

r|nA @ ja|j|na said...

ade ye locker canggih ghupe itu? mmg tak pernah jumpe, sgt jakun, ehehe..

mase bawak echa gi pool hari tu, rase mcm nak buat terjun tiruk aje, ahaha..tp sabokan diri ajelah..

Fieza79 said...

@Manismadu84

sama je yangg... kami geng utara ok je sebut tepek or tempek...cnth nya mcm menempek maksud nya melekat...hehheee

Ena said...

bila ntah nak p main air gini.. adeihh..

ajumohit said...

seronoknya kak...tingin nk berendam jugak hehehe

♥♥azatiesayang ♥♥ said...

salam fiza..nape gambar2 kat atas tue irfan masam jer...hikhik.ade yg xkena ker?

mamalieyna said...

waaa syok2x...lama tak main kt tmn tema gini..time pregy time ni kan, tak dapek main gelungsur tu, rugi2x..hee~

zaidah said...

syoknyer fiza mandi di kala panas nie....taklah legam...tengok ok aje mungkin bahang kot fiza....

munna said...

bestnya mandi manda...rasa mcm nak gi gambang lepas ni

Hanis Azla said...

seronoknya main air.. sedondon aje semua pakai t-shirt yg sama.. suka tgk..

erienz said...

seronknye main air....sekarang ni musim panaskan...elok berendam dala air ni..

Anonymous said...

In conclusion, a love of ugly things in not always a case of Emperor's New Clothes. Most new things are often abrasively ugly at first - hello Picasso, the Eiffel Tower, Hillary Clinton. [url=http://www.fitflopsuk-sale.com/]fitflops[/url] For her Spring 2013 collection, footwear designer, Coye Nokes presents a fresh and vibrant collection that once again combines fashion and function inspired by her travels.
Setting: Since this is an "Indian-people" book, they live in huts with llamas in a meadow, around mountains and valleys. You can realize that the settings are all within nature while going through the chapter.
I do have a notebook that I carry around. Sometimes I'll overhear something. Often what I'm obsessed with is couples. I'm really obsessed with couples and the way that people kind of perform at couplehood or the way that people broadcast their selves, their sense of selfhood and individualism. The way that we just kind of perform at our lives. It's less about, "Oh, that's a strange phenomenon, you know, unicycles." That, to me, is not as interesting as the ways that people have a relationship with place and with context, and when people are in conflict with their settings. That's what I try to think about when we're writing, more than, "Oh, I've noticed a thing where everyone is wearing a certain type of shoe or drinking a certain type of beer." [url=http://www.fitflopsuk-sale.com/]fitflop uk[/url] does feature adult and ecchi situations
Acknowledging that dropping an atomic bomb is the lesser of two evils is not the same as denying that it probably saved lives. We can assume to know how long the war would have lasted had we not dropped the bomb but it will only be an assumption and a hypothetical. Its not a sign of weakness to mourn the innocents we kill in war.
She composed it in 'a child's voice. Some of the children's books you read seem to be from an adult's perspective. I find them wearying, I really do, and I don't think my children enjoy them so much either.' The story has a happy ending: the self-conscious little girl realises that friends are more important than freckles, and grows up to become (almost) reconciled to her looks. [url=http://www.fitflopsuk-sale.com/]fitflop uk sale[/url] Everyone is trying to choose these options in order to make their life hassle free

Related Posts with Thumbnails
 
Designed by Whitey Mommy