Monday, June 13, 2011

Tat Nasi Ayam...





Salam....



Di maklum kan tuan tanah baru pulang bercuti...masih sedang berehatan...penat sgt...hari ni  pun masih bercuti di rumah...3 pagi tadi baru sampai Kulim...bertolak dari KL semalam dlm pukul 9 mlm mcm tu...selamat adik ku terbang ke Beijing...moga selamat la rombongan nya tiba di sana dan selamat kembali semula ke tanahair...haishh bila pulak rezki ku nak jejak kaki ke sana ye...berangan je la kot...hehee


Nak citer psl nasi ayam boleh melalut ke lain pulak....nak citer kesedapan Tat Nasi Ayam ni...letak nya restoran ni dekat area Al-Ikhsan Hi-Tech....selang dua kedai dgn Hong Kong Chicken Rice yg penah aku terjah dulu...ada aku citer2 dulu...baru nak melangkah masuk restoran dah terbau keharuman nasi ayam ni...mmg menggoda selera sungguh...kalau nak tahu ni la salah satu cawangan Tat Nasi Ayam Alor Setar....ntah aku pun baru first time try...tak tau pulak ada restoran nasi ayam ni kat Alor Setar sana....




snap diam2 pakai kamera kompak je...malu org tgk...hehee...ni hidangan ayam utk dewasa...siap2 di letak cili + kicap kat atas ayam tuh...nasi nya byk...mmg kenyang laa...


yang ni utk kanak2...takde di simbah cili + kicap atas ayam tu...tapi di letak cili kicap asing dlm bekas lain...kira ada pilihan la bagi anak2...


cer tgk nasi Irfan...byk kan menimbun tu haa...sebenar nya aku lupa snap nasi nya...tak sabar nak melahap la kata kan...hehee


mmg cukup kenyang utk ku yg kuat melantak ni...kehkehh...


kami tersenyum riang kekenyangan...nyumm..nyummm...org2 kulim yg berdekatan sila terjah ye...mmg sedap...ayat takleh blahh...




niat di hati nak buat GA...nak bagi ole2 utk blogger bertuah...okeh tunggu pengumuman nya ye...tuan tanah nak rest dulu ok...dah segar bugar nanti baru boleh umum kan...hoyehhh...




29 comments:

LYAfrina said...

AYAM TU MMG NMPAK MYELERAKAN..
SEBAB APA NAMENYA TAT NASI AYAM???

MrS. F!zA said...

naik genting tak??hihihihi

*ayam tu mmg penuh kuahnya ek..sampai berlaut

~izan~ said...

memang ayam tu menyelerakan,tambah2 dgn meriah warna sambal2,kicapnya tu...lapar terus pg2 hehe...

akak,makin cantik la..letak la gmbr akak lg dan lg =)

LiLy @ MumMyQiStInA said...

perghhh..sedapnye tgk ayam tu..menyelerakan..terus terasa lapar.. ;)

ratusiput said...

ble tahan byk nasinya.slalu mls nk mkn ns ayam kt luo sbb nasi seciput.tak puas makan.

mamyharraz said...

kamera kompak pun tetap cantik pic tu.

mmg selera lah tgk menu semua tu..nasiblah jauh..kalau dekat mau gigih g carik tempat mkn nih ;)

zaidah said...

gambar baru ibu mengandung berseri2....fasa mabuk2 dah habislah nie..sebab tu dah bleh makan nasik ayam....tengok gambar aje memang menyelerakan....

Izan Ishak said...

best giler rupa ayam yg dicurah sambal n kicap tu... terus lapar ni kak...

~aSHa~ said...

nape nasi ayam ni dipangey tat ye?

nampak sgt best tu...dah tgh berpuasa sbb kena minum air gula...ehehheee

AnneRaini said...

biler nak citer pasal jenjalan genting???best x?

ajumohit said...

alahai kak sedapnya nasi ayam tu...menyelerakan betul, lapa dibuatnya pdhal baru mkn roti butterscotch hehehehe

Huda said...

sedapnye nasi ayam..huda suka :)

~Siti Hajar~ said...

nmpk sedap la fieza, nti nk try la..hehe

Cpt la citer psl cuti2 m'sia Fieza tu, xsabar ni...hehe

etiey.com© said...

wah nampaknya sangat mengeterujakan!

eB ezrin said...

adeh3... lapornyerrrrrr

lizz said...

memang terliur betul tgk ayam tu..kuning keemasan huhu terus jer lapar..

Ena said...

hehe..

nasib baik dah makan.. :D

nureen said...

bleh terjah nih

Nens Collection said...

dh la pose..laporr rasanye..hehe..
comey..dh mcm kakak bwk jalan adik jek...hehe

dinor's family said...

blum penah cuba lg....tp nmpk sedap sgt..

Mama Gee said...

NI BUKAN ORG KULIM JE YG NK TERJAH...ORG PUTRAJAYA PUN RS NK TERJAH SAMA :)

eh sorry tertekan caplocks

mad said...

..

Rodzi said...

For Info... Skrg nie Tat Nasi Ayam dah buka cwgn kat Bandar Perda, pmtng pauh... Bersebelahan 7 eleven, satu line dgn Maybank,mengadap jalan utama BM- Butterworth... Jom Terjah... Sedap beb.... Serius...

NOOR FATIN said...

bila search je, baru saya tau, kedai ni la saya nak keje sabtu ni. hehehe

Tat Nasi Ayam@Wangsa Maju said...

Org2 KL la dh bleh menikmati Tat Nasi Ayam dh =)
Baru buka di Rampai Business Park, Wangsa Maju...Baru sebulan start...

Suziey Basri (mrs.Aliff) said...

sedapnya nasi ayam..

Anonymous said...

Wonderful, what a web site it is! This webpage presents helpful facts to us, keep
it up.

Look into my blog post - Virtapay To Payza Howto

Anonymous said...

N茅anmoins, il me propose de la r茅parer gratuitement. Je luui explique donc qu'茅tant donn茅 que la bague n'est pas pratique et puisqu'il pouvait la r茅parer gratuitement, je pouvais aussi faire un 茅change et choisir une bague du meme montant (200 E quand meme !!!). Il refuse.
Menu type bebe de 18 mois pour une journee svp [url=http://www.chaussuresfootlockerpascher.com/]acheter pas cher chaussures[/url] hotel deals and reviews
Apr Assassin's Creed III, c'est au tour de NBA 2K13 de nous pr son nouveau DLC r au nom de 2K Sports NBA AllStar. Vous pourrez ainsi profiter des quatre suivants : le concours de tirs 3 points Foot Locker, le BBVA Rising Stars Challenge, le concours de Dunks Sprite et le NBA AllStar Est vs Ouest. Ce contenu t qui a pour d la ville de Houston, lieu du NBA AllStar Game 2013, permet aux joueurs d dans le concours de tirs 3 points Foot Locker et dans le concours de dunks Sprite, les superstars actuelles de la NBA aux joueurs de l Les AllStars de l'ann 2012 composeront en partie l'effectif des pour le BBVA Rising Stars Challenge et le AllStar Game 2013. Une mise jour aura lieu par la suite, quand le nom des participants sera connu. De plus, les fans peuvent connecter leur avatar du mode Mon Joueur ce contenu et participer aux concours de tirs 3 points et de dunks. [url=http://www.chaussuresfootlockerpascher.com/]foot locker france[/url]
L'enseigne, toujours 脿 la recherche de concepts novateurs, cherche 脿 en savoir plus sur ses sneakers people , ces fameux urbains accrocs aux baskets.
518000 Admin Address. none Admin Address. [url=http://www.footlockerfrancepascher.com/]nike air max chaussures[/url]
Si tu as plus. Si tu vis avec un gar莽on en concubinage, par exemple, et qu'il 脿 moins de 25 ans et est encore 茅tudiant, tu peux aussi toucher une part pour lui, ce qui revient 脿 toucher une part RMI 茅quivalente 脿 1.5 RMI.

Anonymous said...

High heels are pleasure with pain. If you can't walk in them, don't wear them.''. [url=http://www.fitflopsuk-sale.com/]fitflops[/url] Common dyed colors were blue (from the plant woad), red (madder root- usually giving rusty or brickish tones), green (woad blue dyed over various yellow dyes-probably medium to light green).
Let's begin to educate our kids in a way that does not condescend. Let's open our ears and shut our mouths for a moment and listen to our children.
At the Oscars, Sienna Miller of Britain channeled Helen of Troy in a green silk dress by Matthew Williamson; Claire Danes looked like an ethereal Athena in blush Alexander McQueen at the Met's Costume Institute ball. Laundry by Shelli Segal and ABS by Allen Schwartz are trotting out interpretations. Even bridal designers, such as Paula Varsalona, seem to be worshiping the ancients at the altar. [url=http://www.birkenstockinaustraliaonline.com/]birkenstock online[/url] in the event of a likely Coalition victory at the next election
Prolonged grieving can hold him in earthly consciousness, inhibiting full transition to the heaven worlds. Water is sprinkled on the ash; the remains are collected on a large tray. At crematoriums the family can arrange to personally gather the remains: ashes and small pieces of white bone called "flowers." In crematoriums these are ground to dust, and arrangements must be made to preserve them.
Foot solutions to these problems are simply to use an orthotic device to support the arch, which will redistribute the weight more evenly across the medial longitudinal and transverse arch. In sandals, open-toed shoes and flip flops, supporting the arch can be challenging. In closed shoes, making a custom-made orthotic or purchasing an over-the-counter arch support is fairly easy to do.. [url=http://www.fitflopsuk-sale.com/]fitflop sale[/url] Attain in your next existence your high destiny

Related Posts with Thumbnails
 
Designed by Whitey Mommy