Thursday, June 2, 2011

ada sape boleh tolong tak...?





Salam...



Halloo..hallooo...apa kabar suma...entry ku keluar asyik berselang hari je...tak suka mcm ni tapi...apa boleh buat...keje kat opis ni sgt menuntut pengorbanan seorang blogger tegar ni hehehh....bila dah malam, plan nak buat entry...blogwalking bagai...tapi niat murni tu kecundang di tengah jalan...ekekekk...terbaring keletihan...

Sebenar nya baru lepas balik dari klinik...ada lagi dua hari ulang alik ku ke sana...boring betul...BP ok...takde menda tapi nak jgk suruh aku ulang alik gi check jgk...ishh..ishh prihatin betul klinik kerajaan ni kan...dah decide nak bersalin kat spital kerajaan jgk kali ni...awal kandungan dulu ingat kan nak merasa operate di specialist...tapi bila di pikir2 kan...better di spital kerajaan je bagi kes aku ni kali ketiga ceaser yuu...seriauu...berkemungkinan peranakan ku akan di ikat selepas ni...aku tanak menanggung risiko...taktau la bagi org laen lebih prefer kepada swasta..tapi aku lebih percaya kan spital kerajaan...kedua2 kandungan dan bayi ku dulu di jaga dan dilayan mesra oleh kakitangan spital...lagi penting kos nya lebih murah...hehee...

owhh sebenar nya nak mention benda laen..tapi dah tersasul topik...nak tanya korang yg bijak pandai ni suma...11 jun ni kami plan nak gi Genting...sebab on the way nak hantar adik ku ke KLIA yg nak terbang ke Beijing malam Ahad nya....so ingat alang2..nak la naik Genting bermalam atas sana...sementara keesokan ptg nya nya pulak nak terus ke KLIA...dah alang2 kan...tapi problem nya suma bilik dah fully book...haishhh....seingat aku dulu gi sana tak penah arr book2 bilik ni...terus gi sana..terus ada bilik...korang rasa mcm mana...ada idea tak...huhuu ni la jadi nya bila nk booking di saat2 akhir...nampak gaya nya kalau takde jalan jgk...tak dapar arr bermalam sana...kena turun cari hotel bawah2 sana jgk laa...huhuu tak best..!

so...sesape yg ada idea...sila bantu aku wehhh....tolongg..help..help...!



kot2 kawan2 yg baik hati ni sedia ada kupon genting free ke...nak bagi aku...heheheeee...



32 comments:

eT said...

xpenah bermalam kat genting...
tp ada kawan yg call sume fully book...
pehtu main redah jek p sana..dpt gak bilik...xingat plak dia check in hotel mana..huhu

cheqna said...

x pernah sampai r genting kak
jadi boleh tolong baca je la ni..
tak pe kan??heheheh
take care kak =)

ajumohit said...

rumah saya tepi jek dgn Karak highway tu, sebelum tol gombak, nk tumpang umah saya buleh la hehehehe...

klu genting penuh, Bukit tinggi pon mesti penuh kan?? tryla fiza kol hotel kt Bukit Tinggi..bukak wbsite dia ye..itu saja saya dpt mbntu hehehe

ibunaznoy said...

bestnya nak p genting,lama tak g sana xtau lak camne nak nginap situ,huhu..

just take care ye..

NM02 said...

genting time cuti sekolah ni memang le penuh beb...

Gieyana said...

slalunya time peek season aka cuti skolah nie mmg full..tp ritu naik n diaorg ckp mmg full..tp ms nk g check in tue tgk mat mak ulat dok offer bilik kt Genting tue..tp x brni nk janji gak kan psl time we all pegi tue bknnya cuti skola..neway moga dpt hotel k..

Me takut lak kt GH..x tau knp..tp kalau da special case mmg specialist x mo amik kan..diaorg suh refer ke GH gak..

AnneRaini said...

kak fieza..sy boleh tolong

tapi tolong baca jelah..hihii (jgn mara haaa)

etiey.com© said...

kak... try pergi aprtmnet... ria apartment... kalau tengok dlm tenet macam dorang kata dah ttp aprtment ni tp sebenarnya masih ada.. tp kena walk in lah... dekat jer dengan puncak tuh...

Ena said...

MCM ENA ARITU.. MMEG PENUH JE OWG BOOKING TP SBB LAST 2 WEEK ARI KIJE.. JD ADA LA TU PUN TINGGAL 1 JEKK LG.. TAK PE KAK.. RASANY ABLH JE WALK IN.. DULU ENA PERNAH GAK G TAK BOOKING DULU, DAPAT GAK MASA TU KAT HOTEL SERI MALAYSIA TP KENA P AWAI PAGI LA.. KALO DAH TENGAHARI KOT SUSAH SIKIT.. APAPUN CUBALAH..

Maya Mayana said...

cuba cari homestay kat mudah.my ke?
salam kenai...follow :)hati2 di jln raya yer

Yan said...

tak pernah stay kat sana lah..

LYAfrina said...

sbb cuti sekolah.. tu y full.. lg plok sabtu ni cuti sempena sambutan agong tu...

Huda said...

payah sikit kak cuti sekolah slalu full..

Rizziela said...

Fiza operate gak ek dulu?

Insyallah..semuanya pasti akan ok

LiLy @ MumMyQiStInA said...

cuti sekolah mmg penuhlah hotel2..semua nk bawa family bercuti..

~izan~ said...

ha ah,cuti sekolah..tu psl penuh tp kalau walk in ada je rasanya.. =D

slmt mengGentingkan diri kak..

♥ aNJe a.k.a MaMa_Balqis ♥ said...

kalo cuti sekolah memang full, tapi kengkadang tu kalo pi je ada gak bilik yang kosong, sebab maybe ada yang cancel last minit, atau hotel memang siap2 kosongkan bilik tu

syariza09 said...

x der idea.

try buat yg kawan2 lain suggest.

slmt berlibur..tp hati2 ngan bb lam pewot tu yerrr

mamalieyna said...

tak pernah bermalam kt genting lg..hee~ tak dapek nak nolong..ngee...dh lama tak jejak la, sejak kawen..huu~

eina pun prefer gomen sbb en suami gomen, so..mmg kos sgt rendah...sakitnye sama je if private or gomen kan..hee~ cuma layanan mgkn lain sket, tp alhamdulillah eina dl, layanan sgt2 ok jer.. ^_^

happy holiday~

ratusiput said...

ratu dedua anak pun operate.BP naik sgt n baby melintang.kali ke3 pun opkos la auto belah gak.then trus ikat.mmg beranak kat gomen dedua anak.ade kes kan.kalau ade kes mmg swasta tak berani nk incharge kite sbb takut pape jd.lg satu kalau kita nak jugak pun then ade pape berlaku dorang tetap akan antar kite kat gomen.pastu dgrla spital gomen basuh kite kaw2 :) so kalau ade kes mmg better g gomen.selamat.nurse nye pun tak sme teruk2.kalau teruk sound je :)

rATu kEBaYA said...

alamak.. tak arif lah tentang genting ni..

MrS. F!zA said...

erk..tak tahu..gi genting pon msti dh siap2 booking..alah gamble je pegi..org kta kalo walk in msti ada punya..kdg dia simpan utk org walk in..

rose --{@ ibuRafiq @}-- said...

alamak..sy pon tak penah jejak kaki kat genting kak..mmg tak dapek nolong. harap2 kwn2 lain leh bantu..:-)

~Siti Hajar~ said...

time cuti sekolah ni mmg mana2 hotel pun fully book, sy dulu p tak bermalam pun kat GH, sy bmlm kat KL je, dekat je, xtidur pun xpe..

Slmt berholiday, jg kesihatan yer fieza..

~aSHa~ said...

cuti sekolah ni mmg susah skit...kena bermalam di KL la kot...lepas penat2 tu kena turun KL la kot...atau area janda baik...

chichi said...

uhhh..cuti sekolah ni payah kak kalau nak dapat bilik..

Dilla Ady said...

dilla nk bagi cadangan pun tak reti sbb tak penah ke situ lagi..huhu

boleh jek bersalin kt spital gomen fieza, yg pnting kite tawakal..insya allh sumenye selamat...

Iela Fazielah said...

ala kak.. ila pun xbape tau... tp cuba akak masuk kat online genting... rasa ada kot... main terjah2 kang xde bilik lg haru

Hanis Azla said...

klu nak pergi, akak rasa walk in aje.. klu ada rezeki tentu ada bilik kosong.. klu takde yg kat atas2, yg kat bawah pun ok juga..

Rash said...

Salam K.Fieza~

rash xbule nk tulun la ;p huhuhu.. rash penah g skali je ms study dulu, tu pn blik hari.. tp nmpknye byk suggestion dr blogger lain, so hopefully settle la ye ^^

dinor's family said...

xpenah p genting lg....xdpt nak nolong....

nureen said...

rasanya g terus pon ok.. sbb depa ada quota utk org book & org p sana terus.. sbb nureen pernah g colmar gamble jerr masa tue mmg bilik full tp bila smpi sana mmg ada pon bilik kosong cuma quota org book on9 ja penuh.. ;)

Related Posts with Thumbnails
 
Designed by Whitey Mommy