Wednesday, June 22, 2011

2nd day, Part 2 @ Genting Highlands...





Salam....


Walaupun dlm hati teringin nak ke outdoor tapi bila di pikir kan balik mmg rugi sebab nya kami perlu rushing ke KL pulak lepas tu...sebelum petang mmg kena turun dah sebab nya kami kena sampai KLIA area pukul 7.00 ptg...dah arr tak penah sampai KLIA, takut tersesat kang berpusing pusing situ makan masa pulak..kesian adik ku kang tak pasl2 terlepas flight ke Beijing....

So nengok dari kejauhan je la...alaa dah penah pun sampai situ takde la jakun sgt...mode memujuk hati seniri...huhuu...tapi anak2 ku yg terlalu excited ni pantang tgk mainan air kat bawah tu dan2 nak di ajak turun main...macam2 la di pujuk rayu nasib baik jalan jugak pujukan ku...kalau tak jenuh melayan amukan dorang...boleh beku otak dgn anak2 ni kdg2 hahaaa....




huhuu...London Bus...satu tika dulu aku penah posing tak hengat kat situ dgn kwn2....terus lupa daratan aku ni mak orang...kena ngorat wewitt lagi hikk...wakakaa...


paling extreme yang ni...heee meniarap belaka berpusing pusing di awangan...hasihh aku pikir 10 kali la nak naik....tapi happening je usha dorang dok jerit2...jerit suka ke jerit scary tu...?


posing saje...


kami lepak2 kat bawah...walau matahari tegak atas kepala tapi suasana masih dingin dan nyaman...Irfan masa ni masih tak habis2 nak ajak main lagi kat indoor...tu psl muka dia mencuka je hahaa...puas la pujuk...


kami dok ralit tgk org main coaster tu laa...walau tk dpt masuk sampai dlm...tgk coaster tu pun jadi laa kan...


lepas ni mmg kami plan nak turun dah...rasa sayang dan tak sampai hati pulak nak tinggal kan genting...huhu terus poyoo...


nasib baik yg buat perangai si Irfan je..kakak tak..baik je dia hahaa..kenkadangg...kalau tak berperangai mengalah kan si Irfan pun penah...

kesian kan budak tecik tuu..tak puas main...masamm...


lagi masam je...masam2 pun untung di layan kan lagi bergambar...orait sgt la tuu...dah berjanji lain kali dlm masa yg terdekat akan di bawak datang sini lagi main sampai puas2...masuk semua tempat yg ada...hurmm mama pun tak puas sebenar nya walau dh dtg berkali kali...tempat sejuk mmg menjadi kesukaan ku...nak pegi luar negara merasa kesejukan negara org rasa mimpi la kot...huhuu tgu la aku kaya raya duluu...rasa mcm tak tau nak buat apa dh duit yg belambak boleh arr pegi Paris ke..Australia ke paling dekat...


berlatarbelakang kan Hotel First World...tq First World atas penginapan semalam nya...lena tido ku...hikk ayat macam penginapan di taja je...



ok kami dah turun...lagi naik cable car yg best ni...scary sgt bagi mak aku...kebetulan cuaca sgt la berkabus di atas....kian ke bawah baru la nampak pokok2 hutan...alhamdulillah kami selamat sampai di bawah akhir nya...babai genting...nok dtg lagi lepas2 ni bawak baby pulakss...insyaallah kalau di izin kan tuhan...

Tapi percutian masih belum berakhir kat situ...on the way nak turun lepas ambik kete..ternampak la pula signboard Srawbery Garden self pick...meloncat2 aku nak singgah..hahaa overss..! tujuan nak cari FM...kat puncak sana takde nampak FM genting pun...

Bersambung lagi di next entry...


Entry sebelum ni...

1st day @ percutian di genting highlands 

2nd day @ percutian di genting highlands




34 comments:

Ena said...

oh.. itu flying coaster kan? eh betul ke ejaan gitu? ahahah.. ena pernah naik sekali sbb teruja tengok org dok menjerit2.. masa tu pergi berdua je ngan huby.. seyes! tobat tak muu naik dahhh.. seram yg amat.. rasa mati idup semula pun ada gak lepas turun.. huhuhu..

mek da ©™ said...

bestnya fieza asyik jalan mkn angin aje.hik2...

ratusiput said...

maintain je bdn fieza peknen ekkk...jeles ni... :)

mamalieyna said...

berseri2 wajah mak buyung ni tau..dh lak pakai baju ceria gitu, comel~ ^_^

Huda said...

sian irfan muka monyok je :) xpe nx time ajak mama papa g lg yer..

LiLy @ MumMyQiStInA said...

lily pernah naik menda alah tu..rasa nk tercabut jantung..sumpah x nk naik lg.. ;)

Mama Gee said...

seronoknya pi jalan2....
budak2 mmg le seronok nk main je..
yg tak berapa budak ni pun kalo pi genting...selagi ade duit..rs nk try je semua...
tp kalau yg gayat2...terbang2....tu tak sanggup
takut tercabut jantung...huhuhu

♥♥azatiesayang ♥♥ said...

salam fieza,X puas2 baca baca kisah fieza skluarga kat genting...gambar pon cantik!!

Aida said...

nih yg terasa nak pegi naik genting ni .. last pegi tahun lepas dgn the kiddos ... nampak gaya kena repeat lagi sbb dorang pun dah besar .. bley layan aida naik menda alah ni semer .. hehehe

~~*Lady Salwa*~~ said...

budak2 biasa la, lagi tak puas bermain tak nak balik la...

Hehe, pasni pergi berlima la pulak ye...

eB ezrin said...

makin berseri. musti gegerl.. kan kan kan? ;p

NM02 said...

tak singgah taman coklat kah?

nureen said...

jeles3x... bila nk sampai cini nih... huhuhuu... last 2008.. kena terjah jgk bila sng kan bwk elly main2 sure dia hepi sgt2

wahida said...

kesian kat irfan...tgk keta kabel, terus teringat keta kabel langkawi...

♥MiZz-siHa♥ said...

xpenah lg smpai strawbery farm kat genting tu...

Zue AnnaLeeya said...

bestnyer... mkn angin sajer....

LYAfrina said...

kalo lya main games y extreme g2..mau tencing agknya.. sbnarnya dulu2 ok jer.. sejak sakit ni jer.. ermmm mcm2.. nak mgoreng ikan pon xlps.. hehhee

@e_da said...

seronoknya dapat bercuti lebih seronok pegi ramai2 kan..

akak muka kak berseri2 la pregnant.. mesti gegirl ni.. hihi

maszmadi said...

sian kat irfan x puas main yerk, x per nanti ada la alasan kak fieza nak ajak hubby pi genting lagik kan.. hehe

dinor's family said...

tsgt la best tgk pic je klu g sana lg bestkn..bla nak smp ni..hu...hu..

ajumohit said...

wah bestnya dpt main mainan kt situ, seumur hidup tak pernah naik lagi roller coaster ke menda2 yg tinggi dan laju ni, takut

chekna @ mama ziyad said...

kesiannya si abang tu.. bukan main panjang lagi muncungnya...

Alin Marlini said...

sangat seronok berjalan2 ek...

munna said...

lamanya munna tak ke genting... masa lat pergi dulu takde lagi permainan yg scary extreme tu....

chichi said...

oooo..tak saba nak tengok akak petik strawbery..mesti ada kan...

mama tims said...

tak penah main yg kat outdor punye..sbb yg byk mainan tuk budak2 kat indoor je..

Yan said...

akak pernah naik roller coaster dia.. mcm nak terkeluar isi perut.. huuhhh...

Myra Jay said...

Akak tlh buat myra pun meloncat gak nak p Genting..
Ari tu p honeymoon kejap je sbb drop by..
Kali ni nak p, nak naik cable car macam akak dari Awana ke atas.. mesti bestkan :)

Nurr Kasih said...

hr tu pi genting..main kat indoor je..yg outdoor xdpt sbb hujan. cantik pics kak :D

Papa Mifz said...

best wor naik flying coaster tuh...

syariza09 said...

sampai ke sudah irfan masam..hihihi...x per, pasni fieza pegi la lg bw ank2

Hanis Azla said...

sian irfan.. takpe2.. lain kali boleh pergi lagi and main semua games kat situ yer..

Bigdaddyz said...

sini jer belum berkesempatan nak pergi...

♥Leily|Ummi Alya Husna♥ said...

bestnyer kak fieza, dpt gi ngan all family members lak tu.. =)
aritu sy pi, rugi je masuk outdoor..
byr saje.. tp takleh men..
nk men mcmana, q sket punyer panjang..
huhuhu, nak repeat lg ngan asben tp takde masa free lak.. ;-/

Related Posts with Thumbnails
 
Designed by Whitey Mommy