Friday, January 20, 2012

lepas stylo mama...mom's little ones plak...





Salam...




Bukan gian membeli online...tapi memang sangat memerlukan storage bottle sebab botol2 yang ada semua nya dah terisi...walaupun stok takde la sampai penuh deep freezer...masih pakai fridge 1 pintu...en huby belum kasi greenlight untuk upgrade ke fridge 2 pintu apalagi deep freezer kan...toksah berangan lah..! leceh fridge 1 pintu ni sebab die kecik comel dan ruang yang sempit dan tak boleh pulak nak simpan ebm dalam tempoh yang lama...redha je la...tak akan patah semangat ku untuk terus mengumpul stok...





~ botol jenama mom's little ones...termasuk ni aku cuma ada 5 set storage botol je...selang seli guna storage plastic..cukup lah buat masa ni sebab fridge aku kecik comel aje...cukup lah nak ulang isi ebm dalam botol2 tu suma kan... ~



Apasal lately entry pasal penyusuan je ni..dah habis modal ke apa..hahaa...next week aku nak entry kan berkaitan penyimpanan dan pengendalian susu perahan...bukan nya apa tak larat sangat mak nak menjawab pertanyaan yang bertalu dari kawan2 di FB...bila dorang tanya nanti aku terus refer kan sini aje...senang citer dan senang faham...kalo nak tau pasal penyusuan ni korang klik aje di label 'breastfeeding'...akan keluar la entry berkaitan yang tak semegah nie...kuikui..



 

20 comments:

♥ aNJe a.k.a MaMa_Balqis ♥ said...

wah bagusnya akak ni, jeles saya saya dah berazam untuk 2nd baby memang nak bagi full BF...cayok2 kak

ajumohit said...

bulan depan cukup 2 tahun saya menyusukan adam, tgk entry kak fieza rasa bangga sangat2!!! Chaiyok kak chaiyok!!!!!

rATu kEBaYA said...

baguskan.. teruskan semangat fieza...

cheqna said...

comel la botol2 ni

etiey.com said...

kak... mesti comel kan bbay firas dok dlm blossom farm tu nanti ekekke...

kak nanti add fb babykids yg baru ek. yg lama dah kena hack...

meh join ga saya kak http://www.etiey.com/2012/01/giveaway-lucky-follower-by.html

Imah Dinor said...

tq feeza...btambah semangat imah nak ikut jejak gak ni....

Hanis Azla said...

comel lote botol2 tu..

♥♥azatiesayang ♥♥ said...

salam fieza dgn keazaman tuk menyusu babi sendiri tanpa campur dgn susu lain...kena kuat semangat nih!

♥cikmOt♥ said...

kita pakai peti dua pintu kak
tapi tuk pun dah penuh...skangn dah keje so ebm tu kuar masuk jelah...tapi alhamdulillah, masih mampu bertahan lagi...moga hasrat nak fully bf berjaya kan kak

rose ~ Ibu Rafiq dan Aishah~ said...

akak kene kumpul luit beli peti 2 pintu la ni wehehhe sbb yg tu tahan 3 bulan susu

ieda said...

beruntung si bam2 fieza .. punya ibu yg rajin dan produktif nie .
suke akak .. sbb bukan semua ibu yg boleh hasil kan susu yg banyak ;)
tahniah dikk ! .. semangat2 ..
adehhh terlebeyy sudaaaaaaaaaa

::NureeN:: said...

nureen blom lg beli brg2 bb rasa awal lg kan :)

maszmadi said...

alhamdulillah, rezeki firas kan kak fieza...

AnneRaini said...

akak kena pujuk kaw kaw soh asben beli fridge baru tu...belum cukup power pujukan kak fieza tu..hihihi

Qhaifa Nur said...

alhamdulillah, dengan susu yang diberi moga firas membesar dengan sihatnya...

eB ezrin said...

cantek la set tuh :)

~Siti Hajar~ said...

caiyok..caiyok..fieza...

tumpang happy ni...hehe

Izan Ishak said...

suka tgk botol2 tu. comel2 aje! tumpang happy bila tgk semangat kak fieza buat stok EBM tu... sbb izan sendiri pun selama ni direct BF je pada anak2...

chaiyok2 kak!

mamalieyna said...

syoknyee susu yg meriah! syabas...bagus la buat n3 camni, leh bakar semangat kaum ibu.. ^_^

♥ Leily | Ummi Alya Husna ♥ said...

chaiyok kak fieza..
leh jd info blog incase pegnen lg ni.. hehehhe.. =)

Related Posts with Thumbnails
 
Designed by Whitey Mommy