Friday, January 13, 2012

milkbooster....






Salam... 

Nak citer pasal milkbooster ku...


Semenjak jadi ibu yang menyusu penuh ni telah banyak mendisiplinkan aku dari segi pemakanan...kalo dulu segala jenis makanan aku main belasah...tak kesah langsung ok...minuman pulak selalu mesti nak yang berais je...jarang nau nak minum yang suam2...tapi sekarang ni minuman berais memang aku tolak langsung sebab apa...bila aku minum je ais...gerenti production susu aku slow...dah terkena serik nak minum ais dah...seminggu 'b' ku terpenyek je takde susu hanya kerana satu hari belasah makan sirap ais tak hengat masa kenduri umah aku haitu.....kesian firas....huhukkk...owhh tidak lagi akan jadi macam nie...


Selain tu aku banyak ambik sayuran...karbohidrat banyak2..minum susu banyak2..biar gemuk sikit takpe janji baby kenyang..hehee...





~ nak kata yang ni suma milkbooster aku pun tak jugak...ada hari bila ambik salah satu tu...membengkak la satu hari...kadang biasa2 je...apa pun aku tawakal  mana je yang terbaik...longan kering orang kata boleh menambahkan susu...susu soya dan susu coklat tu harap dapat menambah kan lemak berkrim susu ibu..hehee pil habatussauda dan trial set shaklee pun aku amik jugak...buat masa ni aku nampak perubahan kepekatan susu setelah mula mengamal kan set shaklee nie...memang bagus la set ni harus cuba tau ibu2 kat luar sana...ia lebih kepada menambah kan kualiti susu, bukan menambah kan kuantiti susu ye...~



 
~ first time mencuba sup lobak putih...terus jadi suka..rasanya takde la teruk sangat kan...sedap je makan....yang penting ia memang my milkbooster....~

~ ni lagi satu...baru dalam minggu ni cuba2 makan durian...takut nak makan banyak2 sebab takut panas...kesian baby pulak...tapi aku try n error...hehee semalam makan beberapa ulas dengan pulut....alahai alangkah best nya 'b' membengkak sangat seperti suh di pam2 jerr...dan bila tersentuh je kat area2 'situ'...terus LDR (let down refleks)... rasa berdenyut2 menanda kan susu sedang memenuhi seluruh 'alam' heheeee....haa lepas ni kalo firas ok je bleh arr try2 lagi milkbooster yang power nie...!



Sekadar perkongsian untuk ibu menyusu kat luar sana...aku tau ramai bloggers tengah preggy sekarang ni kan...ada je selang hari dapat berita baik sorang demi sorang kawan2 kita ni berbadan dua...hehee...



22 comments:

♥cikmOt♥ said...

saya banyakkan minum hasil tenusu jek skang kak...

:: Mrs.Eady :: said...

x bleh minum la susu segar putih..ntah kenape la..

MrS. F!zA said...

aduiii makin tk sbaar rsa nk BF balikkkk..

* kak beli stylo mama kt mna?cerciter..fiza ada jmpa kt satu website ni tp penutup color hitam

rose ~ Ibu Rafiq dan Aishah~ said...

tahniah sebab pilih BF..bf is the best! :-)

Myra Jay said...

Lobak putih tu myra ngan suami penah kena makan..

Mmula rasa tak selesa pastu okla :)


**Myra klik HB kak Fieza** :)

mamyharraz said...

rindu pulak nak mcm fieza lepas baca nih..mmg sakit bengkak kwsn *itu* tp itulah pengalaman indah sgt..lg2 susu kita makin banyak..indahnyaa~

Zue AnnaLeeya said...

info yg bagus utk dikongsi....

hrp2 makin murahla rzki firas erk....

ieda said...

tul tu dikk
kena makan yg berkhasiat sbb dah mula menyusu badan kan
bila ada rasa denyut2 tuu sure seronok .. nikmat tuu ibu2 yg melahirkan aje yg rasa dik ;)

Alin Marlini said...

bagus fieza nikan...teruskan..

ajumohit said...

semua itu pernah saya mencubanya hehehe mmg ade yg menjadik

eB ezrin said...

durian tuh mmg betol eh? cam kena mkn byk jerk nih. hik3

maszmadi said...

alhamdulillah, rezeki firas...

Ena said...

bestnyer kak..

Qaseh Suhaida said...

shaklee tu mmg terbaikkk...mmg pekat susu kenyang baby.

durian lagilah terbaik sgt2...sedapppp

Emmet said...

wah, entry yang menarik, blog ni pun lawa, keep up the good work! :D

Huda said...

good info kak fieza :) huda pun sometimes amik soya..tp prefer minum susu..yg lain2 tu minum air banyak..

|| NaFiRaa || said...

eh..duyan pon boleh tambah susu eh.. boleh lah cuba lepas nih..kekekeke

Imah Dinor said...

tq feeza imah pun masa anak k3 dulu suka mkn lobak puteh..skrg pun semngat bkobar2 nak susukn baby nnt selama yg boleh..masa ijat dulu setahun jer...bangga tgk semangat feeza...

Hanis Azla said...

wah.. durian pun masuk senarai.. boleh makan sellau tu.. bestnya.. akak dgr mmg ramai yg puji set shaklee sebagai milkbooster.. semoga dapat terus memberikan firas susu yg banyak dan berkualiti fieza..

~Siti Hajar~ said...

hehe...tang durian tu xtahan, xsangka blh menambahkan susu...apa2 pun klu xtry xtau kan..

Tahniah Fieza suka tau bila bc n3 camni...hehe

Dalila Hamid said...

pengkongsian yg bagus... tq

Izan Ishak said...

best tu kak bila production susu meningkat camtu... syoknya firas dapat minum susu mama puas2 kan...

Related Posts with Thumbnails
 
Designed by Whitey Mommy