Wednesday, April 18, 2012

aktiviti spontan @ Tasik Kulim







Salam.... 



Weekend yang lalu...

Dapat undangan kenduri Tahlil member kepada en asben di Jalan Panchoq, Kulim...lepas isi perot dengan nasi kenduri + bubur kacang yang sedap tu...mula ligat otak memikir mana arah nak di tuju...

Plan nak pi Tesco tak jadi sebab boleh kata setiap minggu pegi nya...pulak tu rasa nya takde barang yang nak di soping kan pun...lagi pulak poket pun dah nipis...so request kat en asben nak ke Tasik Kulim...lama nau tak jalan2 situ sejak2 preggy haitu lagi...

Pemandangan kat sini hanya lah manusia2 yang gigih berjoging...yang bawak anak2 pusing2 tasik...berjalan2 sepanjang tasik tu...main2 kat PG sana dan bagai lagi lah aktiviti masing2...

Bila dah buntu mana nak tuju...tasik ni lah destinasi terakhir + terdesak kitorang hahaa!






Sekali sekala berjalan2 dengan baju kurung...dah nama pun gi kenduri..
irfan tuu sebok dok tengok bot kontrol sedang berlumba2 di tasik..


kemain ye firas..kaki nya tuhh..!



sedap kena angin petang di tasik...tu dok diam je kot...




 hepy bila kat luar...mana lagi tumpah nya kuah kalo tak ke nasi...si mama suka merayap...anak2 apalagi lah kan...




 ishh...pesal la irfan tu buat gaya gitu...makin kurus kan irfan...tak kan adik ambik isi kot...sian irfan...dah pandai bawak diri dah sekarang...dulu manja bukan main...bila adik dah lena tido baru die berani datang manja2 gitu...memahami kan...hukk tetiba rasa sedihh...sebab kemain lama manja kan die dulu nya...maklum arr selang 7 tahun baru ada adik..!

~nampak tinggi kan kitorang bertiga...tak sebenarnya...realiti saiz kami ketot je..hihii!    :-D



 suka nak masuk kan semua jari ke dalam mulut...



 manis nya muka die cenggini...biasa nya asyik masam jerr...



 ;-)



 :-)



 sarat lah...oouchh!



 ohhoo...sgt sarat...badan die kemain naik kilo...badan mama kemain turun kilo..cemana ni..?





owhhh...masih boleh ber blogwaking...cctv belum di pasang....opis yang sekangkang kera...staf pun 5 orang...5 cctv nak di pasang...giler tak...memang sgt2 gilerrrrr ok!!!....ada ka kitorang staf2 ni kesah wahai pengerusi a.k.a  kerusi...??? ngehh ngehhh...angin meroyan dah mula datang nih...




22 comments:

rose ~ Ibu Rafiq dan Aishah~ said...

aishah pon same kak..kakisuka kangkang camtu wakakak

kan main lagi ye..bambam sunggoh ini budak..aishah gak slim melim..wuwuuww

@e_da said...

cantik baju akak.... apa rahsia akak kurus lepas bersalin ek...

ieda said...

tembam kuss semangat firas .. geram tgk .. mana x semangat dikk .. susu ibu sepenuhnya .. terbaik ! .. ;)

suke pic fieza dan anak2 tuu sgt2 sweet , memang nampak fieza dan irfan kecik je , irfan pun nampak kurus ... penat melayan anak kan dik .. x perlah penat skrg , dah besar2 nanti mereka bantu kita dgn harapan kan ;)

AnneRaini said...

kemain tembam firas skrg....geram nengoknye...

Riny said...

comel n ye muke die camru..geram..rase nak cubit2 je..hehehe

~Siti Hajar~ said...

Hjr pun ada kenduri tahlil hr tu, kat situ jgk, Fieza g kenduri sapa, nizam & azie ke?

Cantik la tudung fieza, terbkenan sudah...haha

-cinta soFiaSafiya- said...

serius pas besalin makin GOJERS....i likeee.. ^__^

akak, wajah akak iras wife Bos nida.. ^__^

Nens Collection said...

gaya kt fiza mest cantik..;)
walopon bz ngn anak2 tp..sentiasa comel..cayalah!

LYAfrina said...

comelnyer pic2 ni..syok nengoknyer..nape firas x pkai kaler merah gak??kalo x..mmg sedondon la...
brape berat firas??

**ayoyoyoo..5 cctv??? sorang 1 cctv la tu..huhu..pasni..ssh la nk bw kan..

Afida said...

tempat jogging mak ayah fida tiap pagi tu......akak dok kulim ka....fida org kulim gak (tmn selasih)...tp skrg fida keja di KL...mak ayah masih di Kulim...nnti bln mei nie fida blk, insya-allah..

mamyharraz said...

beseri fieza pakai kurung bunga-bunga.

bambamnya firas.mesti dia happy mama suka bwk jln2 kan..dulu ank sy baya2 firas semua tak bg bwk jln2..banyak nau pantang larangnya stress ai tau T_T

Pepel BoNda AmaNi said...

firas si bum2 yang encem....suka tengok peha dia....rasa nak gigit2 manja ja....akak berseri2 la akak pakai baju kaler merah tue....


ppssstt: agaknya orang belah utara nie semua baka ketot2 ja kot kan...

Myra Jay said...

Sedondon Merah, Firas je ijo, matching ngan Papanya kot ;)

|| NaFiRaa || said...

canteknye~ suka tengok pic ber4 tuh.. nape firas jek hijau?? hehehee

bada said...

comeinye

Qhaifa Nur said...

kalau datang tempat gini dengan baju kurung kurang selesa..mana nak berlari kejar anak tapi sebab dok balik dari kenduri gagahkan jua...

firas kecil lain rupa, dah makin besar lagi berbeza...

Hanis Azla said...

seronoknya jalan2 tepi tasik.. geram betul tgk si comel tu.. rasa nak cium2.. haahlah irfan nampak susut.. tp tetap hansem..

Salmiza said...

comelnya firas....ambik angin tepi tasik best...:-)

Imah Dinor said...

ok latu fiza...anak makin embam2...mak makin langsing...

maszmadi said...

cantik... view cantik, model cantik, baju cantik, gambo cantik, pendek kata sume cantik lah..

mamalieyna said...

bestnye aktiviti... pastu main snap2 plak..mmg terbaeek gambarnye..^_^..firas mmg mantops..

*hehe...eina dh pindah opis ni, cctv depan blkg, tu psl, berBW time rehat je..tkpun kt umah, n3 pun smua autopublish..huu~ redha'

Izan Ishak said...

kemain firas skrg... makin bam2, geram sgt tgk! sian abg irfan, dah takleh manja2 sgt ngan mama cam dulu2 ye...

*biar betul kak... 5 cctv utk 5 staff....hmmm...

Related Posts with Thumbnails
 
Designed by Whitey Mommy