Monday, April 23, 2012

Part 1 : Percutian @ Cameron Highlands | pertama kali nya buat firas...






Salam... 




Alhamdulillah...tercapai jua impian untuk bercuti cuti di Cameron Highlands buat sekian kali nya tahun ni...tempat faberet kitorang tu kalo ada kelapangan waktu...

Kali ni pasti lah berlainan sebab ada orang baru yang menyeri kan percutian kali ni kan...pertama kali buat firas...sangat best percutian singkat kali ni...maklum lah percutian bukan time cuti sekolah...sempat 2 hari 1 malam je...kitorang bertolak pada 20 April pagi Jumaat lepas subuh...sampai di puncak around 11.00 am mcm tu...

Penginapan kitorang kali ni kat Country Lodge...tengah promosi bilik...caj 1 malam untuk family room sebab bawak mak ayah sekali...hanya lah RM198.00 sahaja...sangat murah dan berbaloi bila bercuti time gini kan...





Destinasi pertama kami...singgah di Green View Garden...




best tempat ni...sebelum ni tak penah singgah sini...tak perasan kot...
yang gila kan strawberi macam aku memang best singgah menikmati kelazatan strawberi + coklat...fuhh memang best aku cakap...feeling artis jelita Siti Nurhaliza eheheeee.....  
 



 tapi...sebelum feeling2...layan firas dulu...



 firas yg cool....



 ;-)




kat sini tak lah sejok sangat...firas masih berlengan pendek...nampak die ok je hadap dengan perubahan cuaca nie...




ceria jadi nya suasana dengan ada nya dia...



 memasing suka mengagah firas sebab die sangat suka ketawa mengekek...bikin orang keliling jeling2 pandang...hihii




weee...hahh...pandang jugak akhir nya...



firas je kan...mana yang lain2..nanti muncul la tu...




haipp..abang irfan....baru lepas ke toilet tu...



 hehee...sangat menarik menu2 berasas kan strawberi...rasa nya nak oder setiap satu..hahaa...over!



 memang menarik kan...dan geramm...nak mamam semua yang ada...biasa la sejak2 lepas bersalin ni kuat makan nya...



 menarik dan tertarik...sabar2...kat atas banyak lagi...baru sampai sini dah berangan nak borong segala...wakakaa...




 eheee...alih2 itu je...wakakaa...
1 lagi menu...mini strawbery steamboat nama dia....lambat sket siap..mamam yang ni dulu..!




to be continue...

wahh...mood keje belum datang...masih feeling2 CH..uwaa..!




19 comments:

MrS. F!zA said...

haitu pgi time cuti sklh country lodge rm186 ja semalam..

Myra Jay said...

Bestnyer ke Cameron, myra teringin gak nak p tapi tak tau bila ;)

LYAfrina said...

alahai..seronoknyer... kecik2 dah pnjt bukit ye firas..syokla..kakak asya..xjln kemana-mana lg..huk2

|| NaFiRaa || said...

seronoknye!!! untie jeles lah ngan firas.. kecik2 dah sampai CH.. untie belom jejak sana lagi tau~

Alin Marlini said...

bestnyer tgk strawberry tu....

lieyalatif said...

bestnye fieza....dah lame lieya tak gi cameron ni...syok gi sane sbab sejuk so mood pun cool jek...cube kalo panas leting, hadoooiiii spoil mood heheheeh

firas maintain jek sejuk2 tu yeak....ini budak dobot byk lemak tu yg die maintain jek tu hihihihi...geram tgk paha kehepsi die tu fieza...nak geget2 jek....

~Siti Hajar~ said...

Rindu CH...huhu

hubby dah kata 3, 4 thn lg br kita blh p CH blk, sbb thn lps 3x km terjah, sama je xde perubahan...

♥ Leily | Ummi Alya Husna ♥ said...

bestnyer,
fresh2 stoberi segala maknenek ada stoberi..

plan ngan asben nk gi awal bln lepas, tp kaki still sakit..
huhuh.. psotponed lg sampai ke sudah, ntah blerla leh pegi ni!

mamaNoriz said...

alamak, syok nyeee..

sya dah bertahun tak ke sana... huhu, lama sungguh!

untung firas kecik2 dah mamam starwberi ek...hihi

ieda said...

seronoknyeee ..

firas nie versi fieza banyak kan .. sejukk je tgk ;)

mamyharraz said...

camaron mmg best!utk naik kesana tak pernah jemu kalau boleh mahu selalu kesana..apatah lg nak baca entry2 kt sana.besttnya fieza.

comeynya firas.

Aju Mohit said...

Bestnya!!! Owh smpi dh firas ke CH ye, geram auntie tgk firas chubby ni, mana si kakak ya? Hihi surprise

maszmadi said...

bestnyer.. tingin nak pi tp x dpt green light dr hubby lagik.. huhu

Gieyana said...

Bestnyer..tpt nie mmg sesuai bw budak2 psl x panas..fevet place gk tiap2 thn bcuti...:-)

fieda said...

mmg seronok betul dtg sini..

LiLy @ MumMyQiStInA said...

seronoknye...untung firas kecik2 dah sampai sana..aunty ni belum sampai2 sana lagi..uhuk.. ;)

Izan Ishak said...

bestnya firas dah sampai CH ye. ceria je percutian singkat lagi2 bila ada si kecik tu ye kak... jeles lah tgk akak mamam stoberi ceklet tu... huhu...

ketikketok said...

Jom cuti-cuti unik Terapi Spa & Keluarga Mini Agro-Forestry Aromatherapy Village Cameron Highlands.

Amsyahril Syahril said...


Assalamualaikum Tuan/Puan.

Saya mohon maaf pada Tuan/Puan untuk boleh iklan sedikit disini, semoga kebaikan hati Tuan/Puan untuk memberi izin iklan ini, menjadi amal ibadah disisi Allah SWT hendaknya amiin….

Salam dari Kita Holidays Travel & Tour Indonesia.
Kalau Tuan/Puan nak melawat ke Indonesia, jangan risau hati sila hubungi :

KITA HOLIDAYS TRAVEL & TOUR INDONESIA
Tour operator & Travel Agency

Sebuah serikat yang punya legalitas di Indonesia, memberikan pengkhidmatan tour ground handling di beberapa daerah yang favorit untuk di lawati. Kami arrange secara profesional dan dengan penuh rasa kekeluargaan, juga dengan harga tour yang sangat berpatutan sekali seperti ke : Padang dan Bukittinggi Tour, Aceh Tour, Medan Tour, Jakarta dan Bandung Tour, Jogjakarta Tour, Bali Muslim Tour dan sewa kenderaan.

Contact person : Amsyahril
Mobile : +6285263007445 ( WhatsApp )
E-Mail : am_holidays@yahoo.com / kita_holidays@yahoo.com / kitaholidays@yahoo.com.



Related Posts with Thumbnails
 
Designed by Whitey Mommy