Thursday, April 26, 2012

Part 4 : Percutian @ Cameron Highlands | penginapan @ Country Lodge Resort






Salam...



Penginapan kami di Country Lodge Resort area puncak Brinchang lokasi atas bukit...sangat nyaman...dah booking dari awal lagi untuk deluxe room harga RM118.00 tapi bila kami sampai je kat situ dorang leh pulak cakap bahwa bilik yang kami book tu under renovation...haishh rasa nak marah seketika...sebab dorang tak cakap dari awal haitu lagi kan...patut nya konfem la betul2 bilik tu ada ke tak...aduhh...

Staff tu cadang kan kami ambik 2 standard room harga RM98 x 2 room = RM196.00 untuk 1 malam...tapi bila tengok bilik nya kecik la sangat...bilik asing2 lak tak best sebab takleh join sekali dengan mak ayah...so decide ambik family room harga RM198.00 untuk 1 malam...lebih kurang je harga 2 standard room tu...

Family room luas...selesa...ada 2 bilik dengan 2 katil besar dan 2 katil kecik...ada screen tv...wifi...ok la tu




letak nya di atas bukit...kemain curam lorong untuk naik ke situ...haihh dah arr keta semput...gen2 dan kian tua la kata kann..hahaha...



 ni bilik utama...tuan tanah, firas dan huby sekatil...ayah dan irfan sekatil hehee....



bilik kedua untuk mak aku dan anis...



 view kat luar sana...bilik kami ni paling bawah...tapi di sebab kan kedudukan nya atas bukit maka seolah nya berada di tingkat atas lah...



balkoni....


 firas yang ketiduran...penat mendaki agak nya...hihii



kesian itu budak....macam letih sgt je..



 huby pun dah penat kaki tangan....beria menekan clutch gen2 kami yang liat amat...huhu...

biar kan 2 hero ku itu berehat seketika...sebab ada destinasi yang bakal di terjah...haha...



itu je la keje anis dan irfan....mentang la ada wifi...mama gak tak nyempat...

ayah tengah sedap2 makan jambu jeruk hijau...



bilik mandi...   :-P



toilet...   :-P




ruang mekap2 si jelita ni...wakakaa..



merasai cuaca nya tu buat hati meronta ronta nak kelua jenjalan kat sana nun...adehh firas masih ketiduran...cepat la kamu bangun nak...hehe




bersambung....






26 comments:

Riny said...

riny dulu kat iris house hotel..best kan kt sane..tenang je..hehehee

AnneRaini said...

aduh rindunye nak pi cameron..ade gak hint2 hubby soh bawa gi sana tp ntah bile baru dpt pegi..huhuu

mamyharraz said...

luas room yg fieza amik nih..mmg puas hati.
sy kalau berjln dgn family pun suka amik satu bilik.senang.kalau asing2 bilik mau pecah pintu sbb dok ulang2 katup bukak.jd lebih baik duduk je sekali ;)

bestnya camaronnnnn.boh pic banyak2 tau suka tgk ;)

kakcik said...

Dah lama sangat kakcik tak ke Ch tu. Entah bilalah nak sampai lagi...

Myra Jay said...

Okla kan bilik besar, dapat tido ramai2 :)

ieda said...

cantik country lodge nie dik ! .. kemas dan selesa .. oklah rege dia , sbb bilik besar dan banyak katil..

kalau kena ke akk mau x marah , masa booking x cakap , patut bagi diskaunn kan ekek ;)

ieda said...

selesanya Firas tdo. letih sangat ke tu.penat cicah stobery celup coklat kot.hehe

-cinta soFiaSafiya- said...

firas lena sungguh bestkan firas dok situ...sejukk jaa......

lieyalatif said...

not bad...seb baik dpt bilik yg okey...ape la dieorg ni kan, dah tau under renovation boleh plak bagi bilik tu....nampak no bhgn room reservation tak alert kan..

kemain sedap si firas tdo...sejuk2 nyaman2 gitu....lena tol..

LiLy @ MumMyQiStInA said...

Boleh plak masa booking tu diorg tak ckp awal2 bilik tu tgh renovate..klu lily pun naik angin juga..Nasiblah dapat bilik yg selesa..tgk Firas pun nyeyak jer tido tu.. :)

Nens Collection said...

bestnye..suka sgt kalo masuk otel atau tempat2 penginapan..rs bersih aje mata memandang kan..

akak sempat g pasar mlm sana x?

CT said...

VERSI JELEZ KALAU TGK ORG MAKAN ANGIN NIH...HI3

Qhaifa Nur said...

selesa tempat penginapan...
persekitaran pun menarik...
ni yang tak sabar-sabar nak ke sana hik..hikk

|| NaFiRaa || said...

bestnye~ jelessss.. nak gi CH jugak~

etiey.com said...

cantik kak... kalau tak keberatan, bagilah contact no apartment ni. ada planning nak ke sana buat masa tdekat ni tap dalam perancangan je la...

he he lama tak jenguk sini :p

Ena said...

SYOKNYER JALAN2...

FIFIEY LYCHEE MARATION said...

holidaysss! pasti seronok. boleh tenangkan fikiran sekaligus:))

~Siti Hajar~ said...

Klu peak season xdpt la harga camtu kan, msti 2x...huhu

maszmadi said...

besa gak bilik family room sini yerk.. bestnyer golek2 atas katil hotel.. hehe

Imah Dinor said...

sgt2 selesakn....jeles nie..kami blum smp sana lg...tungu durian runtuh baru smp kot..:P

Aju Mohit said...

selesanya kan kak fieza, sedap tengok si firas tido, eloklah tak berbuai kalau tak nak jenjalan pon susah kan kak

LYAfrina said...

wah..syioknyer.,.mmg nmpk selesa..luas n besar ruang

mamalieyna said...

memang syioook ni..haih bila la nak pi ni...mmg ngidam nak bercuti..tp apakan daya..hukhuk...

firas penat bona tu..hehe..comel~

aLyNnZ said...

paling geramm tgk baby tido atas katil tu..ee nyenyak nyer dgn kenyamanan udara cameron..menggoda taw..sure masa ni ler rasa nak ciom2..haha

Masya said...

seronokkan tdo kat cameron tak payah pakai econ jimatt...

Anonymous said...

buy xanax xanax generic 029 - what do all xanax pills look like

Related Posts with Thumbnails
 
Designed by Whitey Mommy