Thursday, May 3, 2012

part 7 : Percutian @ Cameron Highlands | check out Country Lodge...






Salam...




Hari kedua di CH...cuaca pagi sangat sejuk setelah semalaman hujan mencurah curah...menggigil gigil rasa bila meredah pasar malam dalam hujan yang renyai2...redah tetap redah walaupun dengan berpayung huhu...sayang pic tak dapat tepek sebab tak capture pun malam tu...

Jadi nya cuaca pagi tu sangat2 lah sejuk weii...seawal pagi dah bersiap siap untuk check out...destinasi seterus nya adalah ke ladang teh...sebetulnya dah plan nak bekfes kat sana tu pasal awal2 lagi dah sampai kat sana meredah kesejukan yang tak menahan...menggigil...grrr...!





irfan suar nya pendek paras lutut...nasib la nak...mama tak termasuk pulak suar panjang dalam beg sebelum datang huhuu...



firas yang ketiduran semula setelah di mandi kan mama seawal pagi...dia takda masalah bab2 mandi ni...kena pulak air suam kemain suka la menggedik2 bila terkena air...hehee...


bimbang sangat firas kesejukan sebab kita yang dewasa ni pun menggigil jugak lah...tapi  suhu badan dia suam2 je...kuat ketahanan si embam nih...



wowee...bila dah celik terus sengih je...nampak sangat hati dia tengah berbunga2 ekekeee...




bergolek golek dengan abang irfan...

 




posing2 sementara menunggu yang lain2 tengah bersiap siap...
 
berkabus view kat belakang tu...sebab semalaman hujan walaupun renyai2...



ceria sungguh si firas...mesti penangan mama yang kaki berjalan masa mengandung haitu kan hahaa...



mata bertentang mata...sweet!   ^_^



waa...hepy...firas menung tak habis2...
~menempek jua jerawat kat muka...~



dengan abah...
insan2 kesayangan daku...heaven nya kalo bercuti gini setiap hari kan...ngee 







anak abah...muka copy paste...!



depan hotel penginapan kami...



kesejukan terasa sangat2...macam mana la nak gi oversea gini nya sejuk pun dah tak tahan kan hehehe...ntah sampai mati pun tak kan sampai oversea sana...berangan selalu lebih...



janji anak2 tak kesejukan sudah..



last posing depan hotel...dah nak gerak ke Tanah Rata sana...


babai Country Lodge...!
penginapan yang berbaloi tapi kurang selesa sikit sebab seawal pagi telah di kejut kan oleh si penggerudi dinding...sebab bilik di tingkat paling bawah under renovation...adehh stress seketika...huhuu..





17 comments:

MrS. F!zA said...

nmpk debab lg firas dr mama..hehehe

* raya ni dh slmt hbis pantang lah..dah boleh bergaya sakan dh..weeee

~aSHa~ said...

cerianye firas dpt jalan2...sengih tu sangat comey..geram aunty tau...

AnneRaini said...

Jarang dpt amik gambar firas senyum...kalini kemain galak die senyum ye...comel tau..

jelesnye..nak gi cameron gak..huhu

lieyalatif said...

ya Allah...manis sgt senyuman firas bangun tdo tu...geram tau lieya tgk fieza....rase nak gomol2 gitu.....

kikiki...rileks jek firas tak sejuk sebab kapasiti lemak die byk kot hihihi....geram!! dayyan pun kalah nie...kalo lawan wrestling sah2 firas menang hempap dayyan hihihihi....

alah tu jerawat pemanis tu fieza...ape2 pun fieza tetap suweet!

Nens Collection said...

aduss..mmg best dapat pelok firas ni..lebih2 lagi g cameron tempat sejuk2..mmg boleh jd penyumbang haba ni..hehe

|| NaFiRaa || said...

sweetnye tengok gambar firas ngan abg irfan golek2 atas katil tuh..

gambar2 lain tetap cantek!!

Hanis Azla said...

wah.. bestnya.. semua berwajah ceria.. terus teringin nak ke CH..

ieda said...

geramnya tgk pipi Firas tu, macam nak cubit2

LYAfrina said...

comelnyer si kecik tu..montel..geram sgt tgk dia.. best la..lya j x smpai2 lagi sini

~Siti Hajar~ said...

Alahai Firas, senyum je kamu yer bila bjalan tpt sejuk, seronok la tu, penangan mama kaki bjalan ms peknen jgk la tu...hehe

Fieza, plz pm hajar no fon hotel ni, kwn hjr tya, dia nk p hr sabtu ni..

ieda said...

alah2 comelnyaaa firass ..
cute je pic dia dan abang tuu .. seiras sikit wajah mereka berdua ..
cantik2 pic fieza nie .. ;))

Aju Mohit said...

rindunya auntie kat firas comel ni, seronok dikelilingi orang2 yang suke nk manjakan dia ye...jeles auntie tgk mama firas yang kurus itu hehehhe

Ena said...

alala.. memg terserlah wajah happy semuanya.. a'a la.. sebelum ni nak tgk pic firas senyum tu agak terhad kan.. kali ni.. senyum manjang.. happy sangat tu.. dpt jalan2..

Qhaifa Nur said...

hepi nmpak....
tempat sejuk memang best kan..

mamalieyna said...

firas yg semangat...dh rupe si abang..kepala pun dh sama besar tu..nnti besar sket, bleh la main gaduh2 dgn si abang kan..^_^

comeiiii...!

teruja nak ke sana jugak.......tp ntah bila..huu~

mamyharraz said...

kalau tempat sejuk mmg budak suka kot kan.sbb tu depa tido nyaman je..
abg dgn adik sama cute ;)

setuju dgn fieza..kalaulah boleh bercuti selalu dgn family tercinta best sgt kan..

munna said...

semakin chubby Baby Firas..... hari tu pergi CM balik hari je...

Related Posts with Thumbnails
 
Designed by Whitey Mommy